Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Τα Χριστούγεννα του Εδώ και του Αλλού

Τα Χριστούγεννα του Εδώ και του Αλλού, Ελένης Μπετεινάκη

Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη. Δώσε κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι ν' αρχινήσει…

Ο μικρός Άλεξ προσμένει τη μανούλα του να γυρίσει σπίτι. Του έχει υποσχεθεί μέρες τώρα να στολίσουν το δέντρο τους, έχει φτάσει η παραμονή των Χριστουγέννων και το δικό τους ακόμα παραμένει χωρίς τα στολίδια του.
Χωρίς ο Άλεξ να το έχει αντιληφθεί, στο σπίτι υπάρχουν απρόσκλητοι επισκέπτες, δυο μικροί σκανταλιάρηδες καλικάντζαροι, ο Εδώ και ο Αλλού, που ήρθαν στη γη νωρίτερα από τους υπόλοιπους και τρύπωσαν κρυφά κρυφά στον χώρο του, για να φέρουν ως γνωστόν αναστάτωση στις γιορτές των ανθρώπων.
Κρύφτηκαν στο σπίτι, ανακάλυψαν τη μεγάλη κούτα με τα παιχνίδια και τα στολίδια που περίμεναν υπομονετικά να πάρουν μια θέση στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και συνάμα πεινούσαν τα μικρά καλικαντζαράκια, μιας και όλη μέρα δεν είχαν βάλει τίποτα στο στόμα τους, ούτε μια τόση δα μικρή λιχουδιά!
Κάποια στιγμή η μαμά του Άλεξ επιστρέφει σπίτι, αλλά η κούρασή της νικάει την επιθυμία της να στολίσουν το δέντρο και αποκοιμιέται στον καναπέ, σε απογοήτευση του γιου της που και εκείνος με τη σειρά του ξάπλωσε στο κρεβατάκι του ελαφρώς λυπημένος.

Οι μικροί μας επισκέπτες, οι σκανταλιάρηδες καλικάντζαροι, έχοντας δει τι είχε μόλις γίνει, είχαν ο καθένας τους τη δική του πρόταση για τη συνέχεια.
Ο λαίμαργος ήθελε να φάει τα ωραία γλυκά που είχε ανακαλύψει στην κουζίνα και ο συνετός ήθελε να προσφέρει χαρά και αντί να χαλάσει τα Χριστούγεννα των ανθρώπων όπως συνηθίζουν οι καλικάντζαροι, ήθελε να τους τα φτιάξει…
Ναι καλά διαβάσατε! Ήθελε να ετοιμάσει ένα γιορτινό σκηνικό για τον Άλεξ και τη μαμά του για τα Χριστούγεννα.
Έτσι λοιπόν, βάλθηκαν να στολίσουν το δέντρο, καταβάλλοντας υπερπροσπάθεια και ξετρελάθηκαν με τα όμορφα στολίδια, τις φανταχτερές μπάλες, τα χρωματιστά παιχνίδια και τις φουντωτές γιρλάντες, μέχρι που τα κατάφεραν!

Ποιος είπε ότι όλα τα καλικαντζαράκια κάνουν μονάχα σκανταλιές;
Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις και επιπλέον, τη νύχτα των Χριστουγέννων πάντα συμβαίνουν θαύματα!
Μη το ξεχάσετε ΠΟΤΕ!

Ένα τέτοιο θαύμα έγινε στο σπίτι της ιστορίας μας και αν θέλετε να μάθετε τι έγινε ακριβώς, σας προτείνω να πάρετε το διασκεδαστικό αλλά και συναισθηματικό αυτό παραμύθι και να το διαβάσετε με τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας ή να το προσφέρετε δώρο στους μικρούς φίλους που υπάρχουν στη ζωή σας, δίνοντάς τους χαρά και πιστέψτε με, θα εισπράξετε ένα αληθινό χαμόγελο ευτυχίας και μια ανιδιοτελή μεγάλη αγκαλιά!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και την καταπληκτική εικονογράφηση υπογράφει η Ναταλία Καπατσούλια.

Λίγα λόγια για την Ελένη Μπετεινάκη από την ίδια: Γεννήθηκα σε μια κωμόπολη του Ηρακλείου, τις Αρχάνες, και μεγάλωσα παρέα με «γιαγιάδες» που μου έλεγαν ιστορίες και παραμύθια. Ήθελα να παραμείνω πάντα παιδί και, γι' αυτό, σπούδασα Νηπιαγωγός, συνδυάζοντας την αγάπη μου για τα παιδιά και τα παραμύθια. Αγαπώ πολύ το διάβασμα, τη θάλασσα και το… ποδήλατό μου. Η τύχη με έφερε κοντά στα βιβλία έτσι ώστε να τα διαβάζω από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας τους. Εδώ και δύο δεκαετίες εργάζομαι ως Νηπιαγωγός, ενώ στον ελεύθερο χρόνο ασχολούμαι με τη διοργάνωση εκδηλώσεων για βιβλία, κυρίως παιδικά. Έχω κάνει εκπομπές στην ΕΡΑ Ηρακλείου με θέμα το παραμύθι και υπό τον τίτλο: «Μια φορά και… δυο καιροί». Ενδιαφέρομαι, επίσης, για την Ιστορία και τη Λαογραφία. Σχετικά άρθρα μου δημοσιεύονται σε τοπικές εφημερίδες και σε ειδησεογραφικές ηλεκτρονικές σελίδες, όπως το Cretalive.gr, το ηλεκτρονικό περιοδικό Fractalart.gr κ.ά. Στις παραπάνω ιστοσελίδες αλλά και σε έντυπα μέσα του νησιού μου, διατηρώ μία στήλη, «Τα παραμύθια του Σαββάτου», με παρουσιάσεις και απόψεις για παιδικά βιβλία. Συχνά αφηγούμαι ιστορίες και παραμύθια σε πολιτιστικούς χώρους και βιβλιοπωλεία της πόλης μου. Το 2015 μού απονεμήθηκε από το ΙΒΒΥ, «Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου», το Βραβείο σε Νηπιαγωγό «Βούλα Κουλουμπή», η οποία εισάγει με τους πιο ευφάνταστους τρόπους τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας στον κόσμο του παιδικού βιβλίου.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη