Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η επιτυχία κρυβόταν στο κομοδίνο μου

…ή αλλιώς, το εγχειρίδιο μιας επιτυχημένης ζωής!

Η ανάγνωση του συμβουλευτικού αυτού βιβλίου με οδήγησε σε γνώριμα μονοπάτια μιας και δεν απέχει πολύ από το ύφος και τους στόχους των έργων του Λέο Μπουσκάλια (Η πρώτη μου επαφή ήταν με το μαγευτικό Να ζεις, ν' αγαπάς και να μαθαίνεις, το οποίο μου είχε χαρίσει η αγαπημένη μου -πάντα χαμογελαστή- ξαδέρφη, Χριστίνα J. Ε. Από τότε άρχισα να βλέπω τον κόσμο αλλιώς!)

Μένοντας για λίγες στιγμές στο τίτλο του εξωφύλλου, Η επιτυχία κρυβόταν στο κομοδίνο μου, συμπέρανα βιαστικά πως ο δημιουργός εννοεί πως η επιτυχία βρίσκεται σχεδόν πάντα κοντά μας, ενώ απεναντίας την αναζητούμε λανθασμένα ψάχνοντας μακριά. Τόσο, που μερικές φορές στο τέλος ξεστρατίζουμε απογοητευμένοι και αποπροσανατολισμένοι από τα «θέλω» μας.

Ωστόσο δεν άργησα να αναθεωρήσω τα εσφαλμένα μου συμπεράσματα, μιας και γρήγορα εμπέδωσα πως από τις πρώτες ακόμη σελίδες ο δημιουργός του βιβλίου τονίζει με τον πιο εμφατικό τρόπο πως η επιτυχία βρίσκεται μέσα μας!

Συγχρόνως μας παρακινεί για να πράξουμε το απλό -και συνάμα τόσο δύσκολο-:

Κλείσε τα μάτια και φαντάσου ποιος θέλεις να είσαι. Και έπειτα δες τον εαυτό σου να γίνεται αυτό που φαντάζεσαι. Εκατομμυριούχος, χορεύτρια στα μπολσόι, επαγγελματίας τουρίστας, αστροναύτης, εφευρέτης του ελιξιρίου νεότητας, ταξιδευτής με χρονομηχανή, πατέρας, πρωταθλητής στο σκάκι, γητευτής μελισσών. Όσο λογικό ή παράλογο κι αν σου φαίνεται, απλά κάν’ το εικόνα. Δες τον εαυτό σου όπως θέλεις να είσαι. Κοιμήσου με αυτήν τη σκέψη.[1]

Όμως ακόμη και σ’ αυτό το επίπεδο, όλα τους θέλουν προσπάθεια, επιμονή και δύναμη, έστω και για να φτάσουμε στο σημείο να τα φανταστούμε. Γιατί απαιτείται να κάνεις κάθε μέρα κάτι και κάποιες μέρες κάτι περισσότερο. Αυτή είναι η μαγική συνταγή.[2]

Γρήγορα διαπίστωσα με έκπληξη πως δεν ήταν και λίγα αυτά που εφάρμοζα στην προσωπική μου ζωή! Ίσως γιατί έτσι ήθελα από πάντα να είναι τόσο η δική μου όσο και όλων των άλλων, αφού οι άλλοι είμαστε εμείς αλλά δεν το ξέρουμε ακόμα. Αν αλλάξουμε εμείς αλλάζουν όλοι.[3]

Επίσης γνώρισα την τεχνική πάρα πολλών ακόμη τρόπων ώστε να γεμίσω το «οπλοστάσιο» των ονείρων μου με θετική ενέργεια και πίστη για να συνεχίσω την προσπάθεια. Γιατί πολλές φορές η επιτυχία θέλει θυσίες τόσο σε υλικά αγαθά, πολύτιμο χρόνο μα και μέρος της ψυχής μας.

(Μιας και οι μεγαλύτερες αποτυχίες στη ζωή είναι η μετριότητα, η απάθεια, η μη προσπάθεια, η παραίτηση)[4]

Κι όπως επίσης αναφέρεται στις σελίδες του βιβλίου: Όσα χρήματα κι αν χάσεις, μπορείς να τα ξανακερδίσεις. Αν χάσεις χρόνο όμως, δε θα τον ξανακερδίσεις ποτέ.[5]

Για την καλύτερη εφαρμογή των λεγομένων του συγγραφέα, τα κεφάλαια που περιέχονται στο έργο αυτό, συνοδεύονται το καθένα από τα κάτωθι στοιχεία:

· Την «Πρόταση» (όπου γίνεται προσπάθεια να αποδυναμωθούν οι όποιοι ενδοιασμοί μας, ώστε να πιστέψουμε καταρχήν τις δυνάμεις του εαυτού μας και κατ’ επέκταση στο να κατακτήσουμε την προσωπική μας επιτυχία)

· Τις «Συμβουλές για άμεσα αποτελέσματα» (όπου αναλύονται με οι τρόπο με τους οποίους οι εκάστοτε σκέψεις θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε πράξεις)

· Τα τόσο χρήσιμα «Αποφθέγματα» 

Τολμώ να πω πώς κάθε σελίδα την αντιμετώπισα ως έναν καθρέφτη του εαυτού μου, που την ώρα της ανάγνωσης εντόπιζα μέσα μου σκιές που σιγά σιγά τις έδινα το φως που νιώθω ότι μου αξίζει. Γιατί εκείνο που μας ωθεί ή μας αποθαρρύνει για να αγγίξουμε οτιδήποτε ποθητό, δεν είναι άλλο από τον εαυτό μας.

Ας ζήσουμε λοιπόν, έχοντας κατά νου ότι τίποτε δεν στέκει ακατόρθωτο όταν το θελήσουμε!
Κλικ για περισσότερα του Θεόφιλου
Στο οπισθόφυλλο γράφει:
Νόημα βρίσκει κάποιος στη ζωή μόνο όταν έχει βρει το νόημα της ζωής του. Και το νόημα της ζωής είναι να ακολουθείς τα όνειρά σου.
Η επιτυχία και η ευτυχία είναι επιστήμες. Έχουν νόμους και κανόνες. Όποιος τους ακολουθήσει, μπορεί να πετύχει. Όποιος τους ακολουθήσει μπορεί να ευτυχήσει.
O δημιουργός της φιλοσοφίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί και πρωτοπόρος στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης Νικόλας Σμυρνάκης καταρρίπτει μύθους, που θέλουν τα αριστουργηματικά αποτελέσματα να συνδέονται με το ταλέντο ή την τύχη, και αποκωδικοποιεί τις μεταβλητές της εξίσωσης επιτυχίας και ευτυχίας.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια διαρκή υπενθύμιση της δύναμης που κρύβει κάθε άνθρωπος μέσα του. Εμπνέει, παρακινεί και ταυτόχρονα μας καθοδηγεί να αναδείξουμε τον ιδανικό μας εαυτό, τον ηγέτη μέσα μας.
Προσφέρει απλές, κατανοητές και διασκεδαστικές τεχνικές και στρατηγικές που θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε τον σκοπό της ζωής μας, να επηρεάσουμε το περιβάλλον μας, να αυξήσουμε την αυτοπεποίθησή μας, να ξεπεράσουμε τους φόβους μας, να οδηγηθούμε στην καθολική αλλαγή και ανάπτυξη σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.
Η δική μας πολυπόθητη επιτυχία βρίσκεται πολύ πιο κοντά από ό,τι πιστεύαμε, περιμέναμε, φανταζόμασταν. Κοντά μας, δίπλα μας, έτοιμη να την ανακαλύψουμε. Αρκεί να απλώσουμε το χέρι μέχρι το «κομοδίνο», εκεί που τόσο καιρό μας «κρυβόταν».
Ρίξτε μια ματιά στο περιεχόμενο!
Βρείτε το βιβλίο στις εκδόσεις Διόπτρα.

Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Διόπτρα προσφέρουν το βιβλίο του Νικόλα Σμυρνάκη σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και όλες τις σχετικές πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματισθεί για τις 10 Ιουνίου 2016 και το βιβλίο θα αποσταλεί ταχυδρομικά.
k
Καλή τύχη!

Ο Νικόλας Σμυρνάκης είναι συγγραφέας, success coach, δημιουργός της φιλοσοφίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και είναι κάτοχος τίτλου MBA (International MBA - ΑΣΟΕΕ). Για σειρά ετών δίδασκε το μάθημα «Στρατηγική και Καινοτομία» σε ιδιωτικό κολέγιο.
Έργα του κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο. Έχει διακριθεί σε τρεις λογοτεχνικούς διαγωνισμούς (ποίησης, μυθιστορήματος, διηγήματος). Έχει λάβει δύο βραβεία διαδικτύου (e-awards) στις κατηγορίες «Άρθρο 2011» και «Συγγραφικό έργο 2011» (συλλογικό ebook).
Με τα σεμινάριά του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχει διδάξει τις αρχές επιτυχίας σε χιλιάδες ανθρώπους. Μέσα από δοκιμασμένες στρατηγικές, παρακινεί τους ανθρώπους να βρουν τον σκοπό τους, να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό όραμα, να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους, να ξεπεράσουν τους φόβους τους, να νικήσουν τις αρνητικές τους συνήθειες, να οδηγηθούν στην καθολική αλλαγή και ανάπτυξη σε όλες τις πτυχές της ζωής τους.
Όραμά του είναι να βοηθήσει ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να βρουν τον σκοπό τους και να τους εξοπλίσει με τα μέσα που απαιτούνται για να το πραγματοποιήσουν.

Από τις εκδόσεις Διόπτρα θα βρείτε και το βιβλίο αυτοβελτίωσης του Γιώργου Παπαδόπουλου-Κυπραίου, 101 Διδάγματα Ζωής.

[1] Σελ.13 Η επιτυχία κρυβόταν στο κομοδίνο μου, Νικόλας Σμυρνάκης, Εκδ. Διόπτρα, 2016
[2] Σελ204  Η επιτυχία κρυβόταν στο κομοδίνο μου, Νικόλας Σμυρνάκης, Εκδ. Διόπτρα, 2016
[3] Σελ.366  Η επιτυχία κρυβόταν στο κομοδίνο μου, Νικόλας Σμυρνάκης, Εκδ. Διόπτρα, 2016
[4] Σελ.84  Η επιτυχία κρυβόταν στο κομοδίνο μου, Νικόλας Σμυρνάκης, Εκδ. Διόπτρα, 2016
[5] Σελ.224  Η επιτυχία κρυβόταν στο κομοδίνο μου, Νικόλας Σμυρνάκης, Εκδ. Διόπτρα, 2016

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη