Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Θάνος Λουτριώτης Μέχρι τον Αύγουστο

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Θ.Τ.: Η σκέψη να προσεγγίσω την έννοια της ευτυχίας μέσα από κοινωνικά στερεότυπα και συμπεριφορές. Κατέληξα έτσι σε κάτι που θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο. Όσο περισσότερο μαθαίνουμε τον εαυτό μας, τόσο ο ορισμός της αλλάζει.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Θ.Λ.: Αναζήτηση. Ο ήρωάς μου ψάχνει, χωρίς να το αντιλαμβάνεται πάντα, το αληθινό νόημα της ζωής.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Θ.Λ.: Να μη βιαστεί να πάρει θέση απέναντι στα γεγονότα. Μπορεί να μοιάζουν αλλά δεν είναι πάντα προφανή.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσο θα κρατούσε;
Θ.Λ.: Στην ιστορία μου υπάρχει ταξίδι. Δύο απρόβλεπτοι μήνες στο εξωτικό Rio de Janeiro.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο.
Θ.Λ.: "Είναι οξύμωρο αλλά, κατά μία έννοια, δινόμαστε πιο εύκολα σ' εκείνους που ξέρουμε πως μπορούμε να πληγώσουμε περισσότερο."

Μοναξιά
Έλεγχος
Χρήμα
Ρίσκο
Ισορροπία

Τόλμη
Οδυνηρό
Νευρικότητα

Αναζήτηση
Υπόσχεση
Γράμμα
Οικείο
Υπέρβαση
Συμβολαιογράφος
Ταραχή
Όνειρο[1]
Το μυθιστόρημα του Θάνου Λουτριώτη, Μέχρι τον Αύγουστο, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φιλύρα. Βρείτε το βιβλίο εδώ. Περισσότερα στη σελίδα του στο facebook.
Η κεντρική παρουσίαση του μυθιστορήματος θα γίνει στον πολυχώρο Αίτιον (Τζιραίων 8-10, Ακρόπολη, Αθήνα) την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 12:00.

Στο οπισθόφυλλο γράφει:
Ο Μάνος είναι ένας περιζήτητος εργένης που πλησιάζει τα σαράντα. Εργάζεται ως αρχιτέκτονας έχοντας ανελιχθεί στις ανώτερες βαθμίδες μιας μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας. Εσωστρεφής και αρκετά συντηρητικός, θέλει να διατηρεί πάντα τον έλεγχο των πραγμάτων σε ό,τι κάνει. Με τον τρόπο αυτό έχει καταφέρει να χτίσει μία ήρεμη και μετρημένη ζωή, δίχως πολλά απρόοπτα.
Ώσπου, ο ασφαλής του μικρόκοσμος απειλείται ξαφνικά από το απρόσμενο τηλεφώνημα ενός ηλικιωμένου συμβολαιογράφου. Κάποιος ξεχασμένος αλλά και αρκετά αμφιλεγόμενος συγγενής τον έχει συμπεριλάβει στον κύκλο των κληρονόμων του. Το άνοιγμα όμως της παράξενης διαθήκης θα γίνει αφορμή για μία αλληλουχία γεγονότων με εντελώς απρόβλεπτες συνέπειες. Κι αυτό γιατί περιέχει όρους που αιφνιδιάζουν αλλά και προσκαλούν το Μάνο σε ένα παιχνίδι χωρίς ξεκάθαρους κανόνες και λογική.
Το δίλημμα μοιάζει αμείλικτο. Δεν γίνεται να αρνηθεί αλλά ούτε και να συμφωνήσει χωρίς δεύτερες σκέψεις. Μια καλά κρυμμένη πλευρά του εαυτού του ετοιμάζεται να έρθει με φόρα στην επιφάνεια και να τον αλλάξει για πάντα. Το μόνο βέβαιο είναι πως όλα θα έχουν τελειώσει μέσα σε λίγους μήνες. Μέχρι τον Αύγουστο.

Ο Θάνος Λουτριώτης γεννήθηκε στην Τσαριτσάνη του νομού Λάρισας. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στη Ρόδο και την Αθήνα όπου και σπούδασε Ιατρική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Γραπτά του έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορες λογοτεχνικές ιστοσελίδες ενώ το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, «Η Αρχή της Ανάδυσης» από τις εκδόσεις Φιλύρα. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Το «Μέχρι τον Αύγουστο» αποτελεί το δεύτερο μυθιστόρημά του.

Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Φιλύρα προσφέρουν δύο (2) αντίτυπα του βιβλίου σε ισάριθμους τυχερούς αναγνώστες. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε το k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες πληροφορίες σχετικές με τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου 2018 και τα βιβλία θα αποσταλούν/παραδοθούν στους τυχερούς από το koukidaki.

[1] Ο Θάνος Λουτριώτης συμπληρώνει την ακροστιχίδα του τίτλου του βιβλίου του. Η ακροστιχίδα είναι ένα παλαιό ποιητικό παιχνίδι στο οποίο τα αρχικά γράμματα των στίχων αν διαβαστούν από πάνω προς τα κάτω δίνουν μια λέξη ή φράση. Στην δική μου εκδοχή τα αρχικά γράμματα δίνουν τον τίτλο του έργου εκείνου που γράφει το παζλ και, εφόσον είναι ελεύθερος να συμπληρώσει τα αρχιγράμματα με όποιον τρόπο θέλει (μονολεκτικά, ποιητικά, περιγραφικά, κ.ο.κ. ακόμα και μονοσύλλαβα) ονόμασα την στήλη Ακρότιτλο. Περισσότερα σαν κι αυτό εδώ.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη