Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Για το «Ταξίδι στην Ανεμούσα» της Σοφίας Κατάρα-Ξυλογιαννοπούλου

Το ταξίδι της ψυχής μας μας επιφυλάσσει συνεχώς κατά τη διάρκεια του πολλές δυσάρεστες και ευχάριστες ανατροπές.
Πόσες φορές άραγε έχετε γευτεί το δάκρυ, μα πριν ακόμη αυτό στεγνώσει σας συνέβη κάτι εξίσου συνταρακτικό γεμίζοντας το πρόσωπό σας με ίχνη από φως και ελπίδα;
Με λίγες λέξεις, αυτή θα μπορούσε να είναι και η σύνοψη του βιβλίου «Ταξίδι στην Ανεμούσα» της συγγραφέως Σοφίας Κατάρα-Ξυλογιαννοπούλου. Εκεί, όπου οι ήρωές της περνούν από τη χαρά στο σκοτάδι, μετρώντας χαρμόσυνες ειδήσεις και απροσδόκητες πληγές σε κάθε γύρισμα της μοίρας. Με την ομορφιά να χαρίζει αυθόρμητα τον πόνο και την μοναξιά να γεννά κάποτε την πιο ζεστή αγκαλιά…
Το πρόσωπό της δροσερό, σαν ανοιξιάτικο αεράκι, και τα μάτια της στο χρώμα του χρυσού, δυο λίμνες από μέλι.

Η ιστορία μας ξεκινά με την γνωριμία μας με έναν φύλακα άγγελο που ονομάζεται Αμαριήλ και ακολουθεί μια αναδρομή στο παρελθόν.
Πριν από σαράντα χρόνια περίπου στον Βόλο γνωρίστηκαν η Φωτεινή Ρούσου και ο Απόστολος Σταυρίδης. (…) Αγαπήθηκαν αληθινά και αποφάσισαν να παντρευτούν. (…) Το μόνο εμπόδιο στο δρόμο τους ήταν οι οικογένειές τους και ιδίως ο πατέρας της Φωτεινής.
Κι όπως συμβαίνει πάντοτε, όλα τους προχωρούν γρήγορα δίχως ο χρόνος να ρωτά για τα θέλω των πρωταγωνιστών: Μια εγκυμοσύνη και ένα δυστύχημα. Η μοναξιά και η ανέλπιστη πρόταση για μια νέα, διαφορετική ζωή.
Στη διάρκεια αυτή, οι σχέσεις δοκιμάζονται και φτάνουν στα άκρα. Άλλοι γονατίζουν και άλλοι επιμένουν να ανασαίνουν και να ονειρεύονται κοιτώντας με πείσμα μπροστά.
Άλλες φορές πάλι, κάποιοι παγιδεύονται στον ίδιο τους τον εαυτό, πιστεύοντας πως η μοναδική τους επιλογή είναι το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει. Ωστόσο η αλήθεια είναι συχνά ξεκάθαρα μία και αψεγάδιαστη, σε όσους καθρέφτες και αν την αντικρίσεις.

Ήταν αρκετά θολωμένος, ώστε να σκεφτεί την αντίδρασή της. Μάλλον έτσι είναι οι γυναίκες…Μοιάζουν εύθραυστες, αλλά στα δύσκολα είναι βράχοι.

Η αγάπη και ο πόνος βαδίζουν σε τούτο το μυθιστόρημα πιασμένοι από το χέρι. Οι ήρωες συμβαδίζουν με όσα ποθούν οι ψυχές τους, πηγαίνοντας κόντρα στα μονοπάτια που η λογική υποδεικνύει. Κρύβοντας πολλές φορές την στεναχώρια στη σιωπή.

Μισοέκρυβε το πρόσωπό της με τη γκρι κουβερτούλα, αλλά πάνω στην αλαβάστρινη επιδερμίδα της είδα ν’ αργοκυλάει ένα δάκρυ!

Και κλείνοντας την τελευταία σελίδα του βιβλίου, οι ήρωες θα σας αποχαιρετίσουν γνωρίζοντας πως σας έχουν εξομολογηθεί ολόψυχα τα μυστικά τους, βιώνοντας μια ιστορία γεμάτη από δυνατά συναισθήματα και ανατροπές…
Καλή σας ανάγνωση Φίλοι μου.
Κλικ για περισσότερα του Θεόφιλου Γιαννόπουλου
Βρείτε τον Θεόφιλο Γιαννόπουλο στη σελίδα του βιβλίου του στο facebook

Το βιβλίο «Ταξίδι στην Ανεμούσα» της Σοφίας Κατάρα-Ξυλογιαννοπούλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική. Περισσότερα θα βρείτε εδώ.
Οι πλαγιογραμμένες φράσεις είναι αποσπάσματα.

Κερδίστε το!
Το koukidaki προσφέρει τρία αντίτυπα του βιβλίου σε ισάριθμους τυχερούς αναγνώστες. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε το k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους των δωροθεσιών και άλλες χρήσιμες πληροφορίες εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 10 Δεκεμβρίου 2018 και τα βιβλία θα αποσταλούν/παραδοθούν στους τυχερούς από το koukidaki.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη