Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Θεόδωρος Ίντας και Το κασελάκι... και άλλες τρεις ιστορίες για ξυλοκόπους και παράδες

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Θ.Ι.: Η παρούσα συλλογή περιέχει τέσσερις επαναειπωμένες ιστορίες, όπου ο παλαιότερος κορμός των υποθέσεών τους πλάθεται ξανά, με σεβασμό στην αλήθεια και στα μηνύματα της κάθε ιστορίας.
Προσωπικά και τα τέσσερα αυτά παραμύθια τα αγάπησα και τα αγαπώ. Κάποια στιγμή λοιπόν μου ήρθε η ανάγκη, εκτός από το να τα αφηγηθώ, να τα αποτυπώσω και στο χαρτί δίνοντας τη δική μου παραλλαγή και φέρνοντάς τα στα μέτρα μου. Επιπλέον για μένα είναι μεγάλη χαρά και τιμή να μπαίνω στα σπίτια των ανθρώπων μέσα από τα βιβλία μου.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Θ.Ι.: Παραμυθία.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Θ.Ι.: Θα τον συμβούλευα όταν θα ξεφυλλίζει το βιβλίο μου, να ταξιδέψει στο μαγικό κόσμο του παραμυθιού και να αφήσει για λίγο πίσω τις έγνοιες του.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Θ.Ι.: Θα κάναμε το γύρο του κόσμου, όχι με το Φιλέα Φογκ και σε 80 ημέρες, αλλά μια ολόκληρη ζωή παρέα με τα παραμύθια.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Θ.Ι.: ...Και τότε ησύχασε και πήγε λέει στη δουλειά του, και το βράδυ γύρισε με χαρά στο σπίτι του, έφαγε το φαγητό του, έπαιξε την κιθάρα του, είπε μία ιστορία που μιλούσε για το νόημα της ζωής και στο σπιτικό του επέστρεψε πάλι η χαρά, η γαλήνη και η ευτυχία. Και ήμουνα και εγώ εκεί με ένα κόκκινο βρακί.
Ταξίδι
Οικογένεια

Κούκλα
Αναζήτηση
Σκέψεις
Ευχή
Λίρες
Άνθρωπος
Κακάκια
Ιστορία[1]
Το βιβλίο του Θεόδωρου Ίντα, «Το κασελάκι... και άλλες τρεις ιστορίες για ξυλοκόπους και παράδες», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εντύποις.
Εικονογράφηση: Μελίτα Αντωνιάδου

Περίληψη:
Τι ρόλο μπορεί να παίξουν τρεις συμβουλές στη ζωή ενός ανθρώπου; Ποια είναι η ιστορία μιας κούκλας ξεχωριστής; Ισχύει άραγε η παροιμία «Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες»; Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η πολυλογία;
Τέσσερα λαϊκά παραμύθια της προφορικής παράδοσης που ακούστηκαν στις άκρες του κόσμου αλλά και σε γωνιές τούτου του τόπου, του ελληνικού. Τέσσερις ιστορίες για ξυλοκόπους και παράδες.

Ο Θεόδωρος Ίντας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης και του τμήματος Υποκριτικής Θεάτρου και Κινηματογράφου του ΙΕΚ Αμαρουσίου. Παρακολούθησε με επιτυχία το πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης με τίτλο: «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: Διαγνωστική, Θεραπευτική, Συμβουλευτική» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ακόμα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού, κλόουν και κουκλοθεάτρου. Έχει γράψει τα βιβλία «Ο Καραγκιόζης ξαναχτυπά» από τις εκδόσεις Δορκάς, «Ο Καραγκιόζης (μας) δουλεύει σε καντίνα», «Το όνομα της γάτας» και «Το κασελάκι... και άλλες τρεις ιστορίες για ξυλοκόπους και παράδες» από τις εκδόσεις Εντύποις. Εργάζεται ως κοινωνικός λειτουργός και παράλληλα δραστηριοποιείται στην αφήγηση λαϊκών παραμυθιών. Αφηγείται παραμύθια σε μουσεία, βιβλιοθήκες, ιδρύματα, πολιτιστικούς χώρους κ.α. Έχει παρακολουθήσει ένα διετές εργαστήριο πάνω στην τέχνη της αφήγησης, με δάσκαλο το Δημήτρη Β. Προύσαλη, καθώς και έχει συμμετάσχει σε βιωματικά σεμινάρια για την αφηγηματική τέχνη με Έλληνες και ξένους αφηγητές. Παραμύθια του έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά.

Περισσότερα από/για τον Θεόδωρο Ίντα:
Ο Θεόδωρος Ίντας και Το όνομα της γάτας

[1] Ο Θεόδωρος Ίντας συμπληρώνει την ακροστιχίδα του τίτλου του βιβλίου του. Η ακροστιχίδα είναι ένα παλαιό ποιητικό παιχνίδι στο οποίο τα αρχικά γράμματα των στίχων αν διαβαστούν από πάνω προς τα κάτω δίνουν μια λέξη ή φράση. Στην δική μου εκδοχή τα αρχικά γράμματα δίνουν τον τίτλο του έργου εκείνου που γράφει το παζλ και, εφόσον είναι ελεύθερος να συμπληρώσει τα αρχιγράμματα με όποιον τρόπο θέλει (μονολεκτικά, ποιητικά, περιγραφικά, κ.ο.κ. ακόμα και μονοσύλλαβα) ονόμασα την στήλη Ακρότιτλο. Περισσότερα σαν κι αυτό εδώ.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη