Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Υπόθεση Μανδραγόρας

Ο Χρήστος Φλουρής επανέρχεται με ακόμα ένα μυθιστόρημα που φέρει τον τίτλο «Υπόθεση Μανδραγόρας». Από την πρώτη στιγμή ο τίτλος του βιβλίου, το έντονο κόκκινο χρώμα του εξώφυλλου και μια παλιά φωτογραφία παραπέμπουν σε μια υπόθεση έντονη και γεμάτη μυστήριο.

Βασικός ήρωας είναι ο Βασίλης. Ένας νέος με λαμπρές σπουδές και μια καλή δουλειά στο Λονδίνο, όπου και προδιαγράφεται ακόμα πιο λαμπρό το μέλλον του. Ενώ η ζωή του δείχνει να κυλά κανονικά στη ρουτίνα της, έρχεται ένα τηλεφώνημα να τον αναστατώσει. Πληροφορείται τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα του πίσω στην Ελλάδα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και για άγνωστους λόγους. Με την επιστροφή του στο Λονδίνο, μετά την ταφή του, βρίσκει να τον περιμένει ένα γράμμα από τον ίδιο τον πατέρα του, που είχε γραφτεί και σταλεί πριν το τραγικό του τέλος. Αυτό το γράμμα θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στην ψυχή και το μυαλό του Βασίλη, που θα επιδοθεί από εκείνη τη στιγμή σε ένα «κυνήγι μαγισσών» ώστε να ανακαλύψει τα πραγματικά αίτια θανάτου του πατέρα του.

Ξεκινώντας την ανάγνωση του νέου βιβλίου του κύριου Φλουρή, ήμουν γεμάτη προσδοκίες για τα όσα θα διάβαζα να διαδραματίζονται στην ιστορία. Τόσο η προηγούμενη εμπειρία μου από την επαφή με την πένα του, όσο και όλη η ατμόσφαιρα που σου δημιουργεί το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο, με είχαν πείσει ότι κρατούσα στα χέρια μου ένα πολύ ξεχωριστό βιβλίο. Και μπορώ πλέον να πω με μεγάλη μου χαρά και ικανοποίηση ότι αυτές μου οι προσδοκίες ευοδώθηκαν στο έπακρο.

Στην αρχή του βιβλίου η πλοκή ξεκινάει αργά, με τον κεντρικό χαρακτήρα περισσότερο να διαισθάνεται παρά να γνωρίζει ορισμένα πράγματα και με μία εσωτερική πάλη ανάμεσα στο εάν πρέπει να ψάξει περισσότερο την υπόθεση ή αν είναι καλύτερα να προσπαθήσει να συνεχίσει τη ζωή του. Τελικά τον κερδίζουν οι αμφιβολίες και η ανάγκη για απαντήσεις και ξεκινάει ένα ταξίδι ανάμεσα σε πρόσωπα και γεγονότα από το μακρινό παρελθόν του πατέρα του, που θα τον οδηγήσει από το Λονδίνο σε μια παλιά κατοικία στον Πειραιά, σε μία αίθουσα ψυχιατρείου, στην Κρήτη, ξανά στο Λονδίνο κι από εκεί τελικά στη Ρόδο όπου θα ξεμπλεχτεί εντελώς το κουβάρι των γεγονότων.

Από τη στιγμή που ο κεντρικός ήρωας αποφασίζει να επιδοθεί στην αναζήτηση του, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και τα γεγονότα ξεπερνούν κατά πολύ όσα μπορείς να υποθέσεις και να φανταστείς. Ενδεχομένως ο αναγνώστης να μαντέψει ορισμένες από τις τελικές πληροφορίες, αλλά επ’ ουδενί λόγο δεν θα είναι έτοιμος για το τέλος που θα αντιμετωπίσει.

Το νέο βιβλίου του κυρίου Φλουρή μου άρεσε πάρα πολύ. Μου κράτησε την αγωνία και το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι την τελευταία λέξη, με προβλημάτισε σχετικά με αρχές και αξίες που διέπουν ή θα έπρεπε να διέπουν την επιστήμη και με άφησε με εμφανή την έκπληξη αλλά και την ικανοποίηση για το διαφορετικό τέλος που επέλεξε να δώσει.

Κλείνοντας την παρουσίαση του βιβλίου «Υπόθεση Μανδραγόρας» του Χρήστου Φλουρή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής, θα του ευχηθώ ολόψυχα το έργο του να έχει εξαιρετική πορεία. Θα αναμένω την επόμενη φορά που θα μας ταξιδέψει με εκείνον τον ιδιαίτερο τρόπο που τόσο καλά γνωρίζει.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη