Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Φωνή τέχνης *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Σκότωσε σαν τον Στίβεν Κινγκ * Όταν το «σαν» μπήκε στη ζωή μας * Της αλός νεύμα * Τα κύματα * Αγάπη μου, έχασα το παιδί μας! * Αγάπησέ με αν τολμάς * Καβαλάρης θάνατος * Αιχμάλωτοι * Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει θάνατος * Ίχνος στον καθρέφτη * Από την Κέρκυρα στην Αίγυπτο με μια βαλίτσα όνειρα * Αδαμάντινα τείχη: Φιανκέτο * Ματωμένος Δούναβης ** Ποίηση: Σκοτεινή κουκκίδα * Φως όπως μανταρίνι * Κατάβασις * Θαλασσινό μονόπρακτο στο Αιγαίο ** Διάφορα άλλα: Τα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης * Στην άλλη πλευρά του κρεβατιού * Χορός στα ποτήρια * Ιβ & Βη * Η αγάπη είναι η απάντηση ** Διηγήματα: Συνέβη στη Θεσσαλονίκη ** Παιδικά: Ο τυφώνας: Μια ιστορία για τη δυσλεξία * Τα βάσανα του Τεό και της Λέας

Το τανγκό των Χριστουγέννων

Η ταινία:
Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη.
Τις περισσότερες φορές που γίνεται αυτό, το αποτέλεσμα δε μου αρέσει ιδιαίτερα. Δεν βλέπω στο πανί εκείνο που έχω νοιώσει και φανταστεί μέσα από τις σελίδες του βιβλίου και απογοητεύομαι. Επιστρέφω σπίτι έχοντας την αίσθηση ότι πήγε χαμένο το βράδυ μου και με νεύρα διότι κάπου μέσα μου το ήξερα αυτό το αποτέλεσμα.
Τούτη τη φορά δεν έγινε έτσι. Η ταινία βγάζει την ατμόσφαιρα και τους χαρακτήρες που έχει δημιουργήσει ο Ξανθούλης. Η ταινία είναι μια οπτική παρουσίαση του βιβλίου. Απόλυτα ταυτόσημα δε θα μπορούσαν να είναι ποτέ μια ταινία με ένα βιβλίο. Πρόκειται για διαφορετικό τρόπο έκφρασης. Αλλά, όσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο και θέλουν να δουν την ταινία, να μην φοβηθούν.
Για τους υπόλοιπους, είναι μια ιστορία βαθιάς, μοναχικής, ανεκπλήρωτης αγάπης. Αγάπης ή έρωτα. Έρωτα ή αγάπης. Ή και τα δύο μαζί.
Λάτρεψα τον Μπέζο [που σε άλλες δουλειές δε μου είχε αρέσει] και όλους τους ηθοποιούς. Θεωρώ ότι η διανομή είναι εξαιρετική. Δε μπορώ να φανταστώ κάποιους άλλους ανθρώπους σε αυτούς τους ρόλους.


Και η εκπληκτική μουσική την κάνει περισσότερο όμορφη.
Από τις πιο αξιόλογες Ελληνικές παραγωγές. Αξίζει πολλά αστέρια.


Το βιβλίο:
Ο Γιάννης Ξανθούλης γράφει το 2003 τον μαγικό του χορό και κατακτά τις καρδιές πάρα πολλών βιβλιοφάγων. Η ιστορία του είναι, μάλλον, πυκνογραμμένη. Το μέγεθος του βιβλίου δε μαρτυρά ότι πρόκειται για έναν χορό που θα κρατήσει πάνω από 30 χρόνια! Το συναίσθημα, όμως, ξεχειλίζει από την πρώτη γραμμή. Και το μοναδικό του χιούμορ. Το αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη αράδα. Εκεί που ο συγγραφέας αφιερώνει το βιβλίο του σε εκείνους που δεν έμαθαν ποτέ χορό.


Τώρα, κι εσείς διαλέξτε το ταίρι σας και ξεκινήστε τα μαθήματα.
Και τα δύο είναι εκπληκτικά.


ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το αγόρι που δεν ήξερε τι θα πει φόβος, Γουον-πιένγκ ΣονΚαβαλάρης θάνατος, Άρη ΠαχήΧορός στα ποτήρια, Γεωργίας ΤάτσηΤης αλός νεύμα, Κωνσταντίας Σκανδάλου-ΚορδολαίμηΤα κύματα, Βιρτζίνια ΓουλφΑγάπη μου, έχασα το παιδί μας! Θοδωρή ΠολίτηΟ τυφώνας: Μια ιστορία για τη δυσλελία, Όλγας Κέγκου
Από την Κέρκυρα στην Αίγυπτο με μια βαλίτσα όνειρα, Μ. Φιλιππάτου και Η αγάπη είναι η απάντηση, Γ. ΑρβανίτηΣτην άλλη πλευρά του κρεβατιού, Άνθιας Χριστοδούλου-ΘεοφίλουΑιχμάλωτοι, Κωνσταντίνου ΣαγκριώτηΊχνος στον καθρέφτη, Ελευθερίας ΜεταξάΑγάπησέ με αν τολμάς, Ηλιάνας ΚλειτσογιάννηΙβ και Βη, Ευθύμιου ΣακκάΜατωμένος Δούναβης, Παρασκευής Καριώτου
Σκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΤα βάσανα του Τεό και της Λέας, MuzoΘαλασσινό μονόπρακτο στο Αιγαίο, Πασχαλίας ΑστερινούΚατάβασις, Θεοδόση ΠαπαδημητρόπουλουΜια φορά κι έναν καιρό, Άρης από το ΑρίSTARχος, Η λύτρωση της αθεΐας: Εξορκίζοντας του μάγους και 10 παράθυρα ανοιχτά
Φως όπως μανταρίνι, Έφης ΝικολαΐδουΑδαμάντινα τείχη: Φιανκέτο, Ελένης Σίντου