Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Evie Pride για το "Λες;"

Το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για τα νέα βιβλία.
Ή αλλιώς, όχι μόνο το ερωτηματολόγιο του Προυστ.
Οι συγγραφείς έχουν μία μέρα για να απαντήσουν τις ερωτήσεις της λίστας προκειμένου να γνωρίσουμε το νέο τους -τις περισσότερες φορές ακυκλοφόρητο- βιβλίο. Οι ερωτήσεις έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου από εμένα. Εκείνοι ευθύνονται για τις απαντήσεις και μόνο. Κι εσείς για τις εντυπώσεις.
Πως σας ήρθε η ιδέα;
Ε.Ρ.: Το ΛΕΣ; ήρθε απρόσμενα στη ζωή μου, η αγάπη μου για το διάβασμα έγινε αγάπη και για τη συγγραφή. Ήθελα να γράψω ένα βιβλίο που θα αποτυπώνει τον έρωτά μου για το γυναικείο φύλο. Έμαθα πολλά από τότε που ξεκίνησα να το γράφω, ένιωσα, ταξίδεψα, αισθάνθηκα και βίωσα καταστάσεις που στην πραγματική μου ζωή ίσως δεν θα γνωρίσω. Θέλησα να μοιραστώ τους φόβους, τον πόθο, το πάθος και τους προβληματισμούς μου.

Που γράψατε το βιβλίο σας;
Ε.Ρ.:Το ΛΕΣ; το έγραψα στον προσωπικό μου χώρο. 

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Ε.Ρ.: Επειδή βασίζεται σε αληθινές ιστορίες και εμπειρίες γνώριζα πολύ καλά τις περισσότερες φορές τη συνέχεια του κάθε κεφαλαίου μου, οπότε μου πήρε 4 μήνες για να το ολοκληρώσω.

Πως θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Ε.Ρ.:Το βιβλίο μου είμαστε όλοι εμείς που αγαπήσαμε, που ψάχνουμε ή θέλουμε να αγαπηθούμε και να μοιραστούμε με τη σχέση μας στιγμές, εμπειρίες και ζωή.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Ε.Ρ.: Το ΛΕΣ; είναι ένα βιβλίο γραμμένο, για μια πολυσύνθετη προσωπικότητα. Τη Ζωή!
Ο χαρακτήρας της πολυσχιδής, ένα κομμάτι από την προσωπικότητα του καθενός από εμάς. Με θάρρος, πάθος και τσαγανό, για τα θέλω και τα εγώ της, τους φόβους της, τη ζωή της ολόκληρη. Τα μονοπάτια που προχωρά μοιάζουν έτοιμα να δεχτούν κάθε της βήμα. Έχει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει, όταν το αξίζει, γιατί η συγκεκριμένη Ζωή αξίζει τα πάντα. Η αγάπη την συντροφεύει, την κυνηγά, ο έρωτας μονοπωλεί το ενδιαφέρον της. Σκοπός της, η κρυφή επιθυμία όλων, να αγαπήσει και να αγαπηθεί.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Ε.Ρ.: Εκτίμησα καλύτερα μέσα από το βιβλίο μου τον χρόνο που "ξοδεύω", τα συναισθήματα που "σπαταλάω", τη μοίρα που με κυβερνά.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Ε.Ρ.: Η αγαπημένη μου ηρωίδα είναι η Ζωή γιατί μέσα από εκείνη κάνω ένα ταξίδι στα μαγικά μονοπάτια του έρωτα, της φιλίας, της οικογενειακής θαλπωρής. Μας γνωρίζει τη χαρά, την λύπη, το θυμό, το πάθος, τη λύτρωση.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Ε.Ρ.: Θα μιλούσα εκ πείρας λέγοντάς σας πως ο έρωτας είναι τυφλός. Ο έρωτας δε γνωρίζει τάξεις, οικονομική κατάσταση, φύλο, ηλικία, γεωγραφικούς περιορισμούς.
Οι άνθρωποι ερωτεύονται, λατρεύουν τον ενθουσιασμό της αναζήτησης του άλλου, το πάθος και τη μαγεία, και μισούν την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και την απομυθοποίηση. Ερωτεύονται για να ζήσουν την αμοιβαιότητα, για να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, για να βιώσουν την αγωνία και το απρόβλεπτο, για να κάνουν τη ζωή τους όμορφα πολύπλοκη. Ξέρει κανείς πως είναι ερωτευμένος, όταν δύο πράγματα τον συντρίβουν. Η παρουσία του (της) και η απουσία του (της). Αυτά και άλλα τόσα που θα ανακαλύψει το αναγνωστικό κοινό από μόνο του.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Ε.Ρ.: Θεωρώ ότι η αγάπη είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του κάθε ανθρώπου ώστε να είναι ψυχικά αλλά ίσως και σωματικά υγιής, η αγωνία μου λοιπόν είναι να αγαπάω και να αγαπιέμαι δυνατά και πραγματικά.

Φοβάστε...
Ε.Ρ.: Τους δήθεν, τις γκρινιάρες, τους αναποφάσιστους, τους συγκρατημένους. Στην ουσία δεν τους φοβάμαι τους αποφεύγω και κατά συνέπεια φοβάμαι να μην έρθουν ούτε καν τυχαία στη ζωή μου.

Αγαπάτε...
Ε.Ρ.: Αγαπάω ν' αγαπώ και ν' αγαπιέμαι, όπως και η Ζωή η ηρωίδα του βιβλίου μου.

Ελπίζετε...
Ε.Ρ.: Κάποιος να με διαβάζει και να χαμογελάει, να έχω βοηθήσει μέσα από το βιβλίο μου έστω στο ελάχιστο ανθρώπους που μπήκα στη ζωή τους σαν από μηχανής Θεός. 

Θέλετε...
Ε.Ρ.: Να βρω την καλή μου νεράιδα που θα μοιραστώ μαζί της ΖΩΗ!

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Ε.Ρ.: Σε αυτό το σημείο να σας πω πως δεν γκετοποιώ το βιβλίο μου. Είναι ευπρόσδεκτος όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για το διάβασμα, όποιος έχει αναζητήσεις για τη ζωή, για την καλή ποιότητα του χρόνου και πάνω από όλα έχει ανοιχτό μυαλό να πάει παραπέρα.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Ε.Ρ.: Θέλω να περάσω μηνύματα μέσα από το πρώτο μου βιβλίο που ξέρω ότι θα ανακαλύψετε μόνες και μόνοι σας!

Γιατί δεν πρέπει;
Ε.Ρ.: Δεν πρέπει μόνο αν είσαι κάτω των 18 ετών κι αν έχεις ένα κλειστό μυαλό.

Που/πως μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Ε.Ρ.: Το βιβλίο μου δεν θα το βρείτε σε βιβλιοπωλεία παρά μέσα από μένα είτε με προσωπικό ραντεβού, είτε σε κάποια από τις προγραμματισμένες παρουσιάσεις μου σε Αθήνα και επαρχία. Όπως επίσης, δεν κυκλοφορεί από κάποιον εκδοτικό οίκο, γιατί έχω κάνει αυτοέκδοση. Μπορείτε να με βρείτε εύκολα στην προσωπική μου σελίδα στο facebook και στο blog μου.

Που μπορούμε να βρούμε εσάς;
E.P.:Εμένα μπορείτε να με βρείτε όπου μπορώ να νιώσω ελεύθερη και χαρούμενη, όπου μπορώ να επικοινωνώ και να ανταλλάσσω σκέψεις, εμπειρίες και συναισθήματα.

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
E.P.: Κανένα χρώμα δεν εναρμονίζεται καλύτερα με την ενέργεια του ΛΕΣ; όσο το βαθύ κόκκινο. Είναι άλλωστε και το χρώμα του εξωφύλλου του. Συνδέεται με τον έρωτα, το πάθος, τη θέρμη και τη ζωντάνια.

Ποια μουσική;
E.P.: Το ΛΕΣ; θέλει στον έρωτα καθαρές εξηγήσεις και δεν αντέχει τα άτομα που το "παίζουν" κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι. Θα του ταίριαζαν λοιπόν οι στίχοι:

Σε βλέπω να έρχεσαι και θα χρειαστεί να αλλάξεις το παιχνίδι
Θα ήθελες να προσπαθήσεις;
Δώσε μου έναν λόγο
Δώσε μου όλα όσα έχεις
Ίσως θα τα καταφέρεις καλά
Όσο δεν μου λες ψέματα
Και δεν παριστάνεις κάτι που δεν είσαι 

Είναι από το τραγούδι της Madonna, Give me all your luvin, και σας το αφιερώνω.
Ποιο άρωμα;
E.P.: To CHANEL No 5
«Ένα γυναικείο άρωμα με άρωμα γυναίκας» έτσι το είχε ζητήσει η Kοκό Σανέλ από τον αρωματοποιό της Έρνεστ Μπο το 1921.
Αυτό ακριβώς είναι και το ΛΕΣ;

Ποιο συναίσθημα;
E.P.: Πρόκειται για έναν σκανδαλιάρη εραστή, που του αρέσει να πειράζει και να παίζει. Τα συναισθήματα που προκαλεί ποικίλουν μπορώ να το χαρακτηρίσω σαν θερμόαιμο και απαιτητικό, ισχυρό και σέξι, πολύ αισθησιακό που μπορεί εύκολα να υποτάξει τις ιδιοτροπίες μας. Πιστεύει ότι ο έρωτας είναι εκείνο όπου και οι δύο σύντροφοι θα πρέπει να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο, αρκετά ρομαντικό που δεν έχει ανάγκη τον γυμνό ερωτισμό. Προκλητικό, ανταγωνιστικό, γεμάτο πάθος και έντονη σεξουαλικότητα. Παθιασμένο, τρυφερό και ευαίσθητο με ανατροπές, ζήλιες και συγκρούσεις.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
E.P.: Είναι η ίδια μας η ζωή με πινελιές φαντασίας.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
E.P.: Πετάω τη σκούφια μου για ταξιδάκια, αλλαγές και νέες εμπειρίες. Είναι αλήθεια ότι ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα που έχω στη ζωή μου, είναι να ταξιδέψω, να γνωρίσω πολιτισμούς, να έρθω σε επαφή με ανθρώπους που έχουν άλλη κουλτούρα και πράγματι, μου αρέσει και φλερτάρω πολύ με την ιδέα να ζήσω για κάποιο διάστημα της ζωής μου στο εξωτερικό! Διψώ για τέτοιου είδους εμπειρίες και όχι μόνο, έχω την ικανότητα να προσαρμοστώ εύκολα και γρήγορα σε μια άλλη χώρα. Οπότε θα μπορούσα να είμαι από αεροσυνοδός, διπλωμάτης, ξεναγός ως μια απλή ταξιδεύτρια.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
E.P.: Διαβάζω πάντα οτιδήποτε μου κινεί το ενδιαφέρον μου αρέσει να έχω ποικιλία ακόμα και στο διάβασμα, έτσι έχω ανοιχτούς τους ορίζοντές μου και μαθαίνω όσα περισσότερα μπορώ από νέους και διαχρονικούς συγγραφείς.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
E.P.: Από την εφηβεία μου διαβάζω τον Λέο Μπουσκάλια και τον Χόρχε Μπουκάι όλα τα βιβλία που έχουν γράψει έχουν σηματοδοτήσει τη ζωή μου και δεν πρόκειται να τα ξεχάσω ποτέ.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
E.P.: Επειδή πρόκειται για αληθινές εμπειρίες πίστευα με σιγουριά πως μπορώ με μεγάλη άνεση να ορίσω την έκβαση του κάθε κεφαλαίου που έγραφα. Όμως τελικά διαπίστωσα πως για άλλη μια φορά στη ζωή μου η ανατροπή είναι εκείνη που με τριγυρίζει χωρίς να μπορώ ή να θέλω να την αποφύγω. 

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
E.P.: Και τα δύο χρειάζονται γιατί το ένα συμπληρώνει και ταυτόχρονα αναιρεί το άλλο.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
E.P.: Την επιτυχία την καθορίζει το συναίσθημα, η ταύτιση και το κατά πόσο αγγίζει το μυαλό και την ψυχή του αναγνωστικού κοινού.

Τι την αποτυχία;
E.P.: Αποτυχημένος είσαι μόνο όταν δεν είσαι αληθινός.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
E.P.: Όλα μπορούν να γίνουν κατάχρηση το θέμα είναι κατά πόσο δεν μας βλάπτει ο εθισμός.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
E.P.: Τα πιο απρόσμενα είναι και τα πιο ενδιαφέροντα.
Φωτογραφίες από την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου, κολάζ από το εξώφυλλο του "Λες;" και φωτογραφία πορτραίτο της Evie Pride από το προσωπικό της αρχείο. 
Το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ διανέμεται αποκλειστικά από το koukidaki και αφορά νέες κυκλοφορίες βιβλίων.
Θέλετε να διαβάσετε περισσότερα; Επιλέξτε την ετικέτα Ριντ Φερστ.
Θέλετε να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο; Ακολουθήστε τον σύνδεσμο.

¤

Κερδίστε το!
Η Evie Pride προσφέρει ένα αντίτυπο του μυθιστορήματός της "Λες;" σε έναν τυχερό αναγνώστη του ιστότοπου. Για να στείλετε τη συμμετοχή σας στην κλήρωση που θα γίνει στις 25 Ιουλίου 2015 κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Πληροφορίες για τις κληρώσεις, τους όρους, τα δώρα και τους τυχερούς θα βρείτε εδώ. Το βιβλίο θα αποσταλεί/παραδοθεί στον τυχερό από την ίδια. Θα φέρει δε, και ιδιόχειρη αφιέρωση!
k
Καλή τύχη!

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη