Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Αφροδίτη Βακάλη για τις "219 ημέρες βροχής"

Πως σας ήρθε η ιδέα;
Α.Β.: Σε ένα διάλειμμα στο σχολείο. Έβρεχε καταρρακτωδώς οπότε μπήκα εκνευρισμένη στο γραφείο μου, κάθισα στον υπολογιστή κι άρχισα να περιγράφω μια πόλη όπου για μέρες και μήνες έβρεχε αδιάκοπα. Έτσι σιγά-σιγά, ο σκελετός της ιστορίας σχηματίστηκε στο μυαλό μου.

Που γράψατε το βιβλίο σας;
Α.Β.: Στο σπίτι μου, στον υπολογιστή μου.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Α.Β.: Περίπου τρία χρόνια.

Πως θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Α.Β.: Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με κοινωνικές προεκτάσεις.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Α.Β.: Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη όπου βρέχει διαρκώς για μήνες ολόκληρους, με αφορμή μια σειρά φόνων που συγκλονίζει τη μικρή κοινωνία μου δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσω τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην ιστορία, να περιγράψω τη ζωή τους, τις σχέσεις, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους τρόπους που επιλέγουν για να τα λύσουν.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Α.Β.: Αγαπώ την αστυνομική λογοτεχνία και το όλο εγχείρημα το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Κυρίως δε, την πρόκληση που μου προσέφερε αναγκάζοντάς με να ‘μπω’ στο μυαλό ενός διαταραγμένου δολοφόνου και να μιλήσω σε πρώτο πρόσωπο εκ μέρους του.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Α.Β.: Η Καλλιρρόη επειδή έχει αρκετά δικά μου στοιχεία, σκέψεις και μια υπέροχη, αχαλίνωτη φαντασία.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Α.Β.: Πιστεύω ότι προσφέρει μια ενδιαφέρουσα αστυνομική ιστορία για τους λάτρεις του είδους αλλά συγχρόνως, τα πρόσωπα που παρουσιάζονται στο βιβλίο, οι σχέσεις τους (συζυγικές, ερωτικές, οικογενειακές) και ο τρόπος που η ιστορία δρα καταλυτικά σε αυτές, θα προβληματίσει και θα συγκινήσει κι εκείνους τους αναγνώστες που αγαπούν το κοινωνικό μυθιστόρημα.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Α.Β.: Μήπως απογοητεύσω τον εαυτό μου κι εκείνους που πιστεύουν σε μένα και με εμπιστεύονται.

Φοβάστε...
Α.Β.: Τις αρρώστιες και τα γηρατειά. 

Αγαπάτε...
Α.Β.: Τη ζωή και τους ανθρώπους.

Ελπίζετε...
Α.Β.: Στη δικαιοσύνη και στην ισορροπία του κόσμου. 

Θέλετε...
Α.Β.: Να είναι καλά όλοι όσοι αγαπώ.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Α.Β.: Ελπίζω όλοι! Θα δούμε...

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε; 
Α.Β.: Για να μάθετε το δολοφόνο... και για να δείτε πόσο παράξενα ισορροπεί κάποιες φορές ο κόσμος μας.

Που/πως μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Α.Β.: Στα βιβλιοπωλεία και σε ηλεκτρονική μορφή ebook.

Που μπορούμε να βρούμε εσάς; 
Α.Β.: Στο facebook (Afroditi Vakali) και στο blog μου.

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Α.Β.: Το γκρι. Είναι ένα μείγμα «άσπρου-μαύρου» και μια παράξενη ισορροπία μεταξύ «καλού- κακού».

Ποια μουσική;
Α.Β.: Το κομμάτι του Σοπέν «Το πρελούδιο της βροχής».

Ποιο άρωμα;
Α.Β.: Της βρεμένης γης.

Ποιο συναίσθημα;
Α.Β.: Η κάθαρση. Έστω και με παράξενου τρόπους, ο κόσμος μας ισορροπεί κι αυτό, νομίζω, προσφέρει μεγάλη ανακούφιση στο αναγνώστη.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Α.Β.: Μια αληθινή ιστορία.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Α.Β.: Είμαι εκπαιδευτικός και αγαπώ πολύ τη δουλειά μου!

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς; 
Α.Β.: Διαβάζω πολλούς Έλληνες και ξένους συγγραφείς αδιακρίτως. Αγαπώ τη λογοτεχνία γενικά, δεν μπορώ να αναφερθώ σε κάποιον συγκεκριμένα.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Α.Β.: Σε γενικές γραμμές τους αφήνω ελεύθερους αλλά κάποια στιγμή, επεμβαίνω δραστικά.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Α.Β.: Μακάρι να υπήρχε συγκεκριμένη συνταγή! Σε γενικές γραμμές όμως, νομίζω οι ήρωες. Συχνά μας μένουν στο μυαλό συγκεκριμένοι χαρακτήρες ακόμη κι όταν δε θυμόμαστε την ιστορία ενός βιβλίου.

Τι την αποτυχία;
Α.Β.: Η προχειρότητα, πιστεύω.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Α.Β.: Όχι, δεν πιστεύω κάτι τέτοιο. Πρέπει όμως ο καθένας από μας να φροντίζει να μην παραμελεί τη «δική» του ζωή, ψάχνοντας διεξόδους μέσα στις ζωές των ηρώων των βιβλίων που διαβάζει. 

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Α.Β.: Ένα μοναδικό και υπέροχο ταξίδι.
Εξώφυλλα βιβλίων της Αφροδίτης Βακάλη και φωτογραφία πορτραίτο από το προσωπικό της αρχείο. Στις έγχρωμες εικόνες το εξώφυλλο του νέου της μυθιστορήματος "219 ημέρες βροχής".
Ήταν το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για τα νέα βιβλία.
Ή αλλιώς, όχι μόνο το ερωτηματολόγιο του Προυστ.
Διανέμεται αποκλειστικά από το koukidaki.
Αν σας άρεσε, δείτε περισσότερες απαντήσεις επιλέγοντας την ετικέτα Ριντ Φερστ.
Αν είστε συγγραφέας και θέλετε να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο ακολουθείστε τον σύνδεσμο.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη