Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

The QUEEN Live

Το έργο
Κάθε Τετάρτη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, η QUEEN G. Taliateli ανεβαίνει στην σκηνή του Τσάι στη Σαχάρα όπου, με τη συμβολή μιας πιανίστριας, μας μυεί στον κόσμο της μουσικής, της πρόζας και μιας παλαβής σάτιρας.
Στο δελτίο τύπου αναφέρεται ότι μετά από ένα ατύχημα με ένα μήλο -τυχαίο;- που στραβοκατάπιε, σαν σύγχρονη Χιονάτη, ξυπνά από το κώμα πιο δυνατή από ποτέ. Κατά τη διάρκεια του κώματος περπάτησε σε μαγικούς κόσμους και έπαιξε πολλούς ρόλους. Το κυριότερο όμως είναι ότι ανακάλυψε τη σκοτεινή πλευρά των παραμυθιών και τώρα πια ήρθε για να τα πει όλα!

Στην παράσταση
...Και τα λέει. Σε έναν χείμαρρο καταγγελιών, αποκαλύψεων και τραγουδιών που ερμηνεύει μοναδικά, κοιτάζει κατάματα το κοινό πίσω από τις ψεύτικες βλεφαρίδες της, πάνω στις ψηλοτάκουνες γόβες και μέσα στο στρασάτο φόρεμά της. Σαγηνευτική φωνή που ανταποκρίνεται σε πληθώρα απαιτήσεων, γίνεται γυναικεία αλλά και αντρική με την ίδια άνεση που ερμηνεύει από τις πιο χαμηλές ως τις υψηλότερες νότες. Οι λάτρεις των μιούζικαλ θα θυμηθούν πανέμορφες μελωδίες από όλα τα αγαπημένα τους έργα (West Side Story, Mary Poppins, Cats, Phantom of the Opera, Evita, Chicago, Carmen...) ενώ συμπεριλαμβάνονται και επιλογές από ταινίες κινουμένων σχεδίων όπως η Μικρή Γοργόνα. Σε κάποιες από αυτές βάζει και τη δική της πινελιά καθώς, όπως είπαμε και παραπάνω, έχει σκοπό της να καταγγείλει όλες τις "μη διευκρινισμένες" εκδοχές των παραμυθιών αλλά και να σατιρίσει.
Γενικότερα, η ώρα περνά ευχάριστα και μελωδικά. Η ζωντανή μουσική από την Ιωάννα Μαρία Αβραάμ προσφέρει αισθαντικότητα και οι ερμηνευτικές δυνατότητες του -πολυτάλαντου καθώς φαίνεται- Αναστασίου Παπαλέξη γοητεύουν ενώ οι οπτικοακουστικές εκπλήξεις που περιλαμβάνονται στην παράσταση ολοκληρώνουν το σύνολο.
«Μας απείλησε ότι θα σπάσει όλα τα ποτήρια τραγουδώντας άριες! Όταν τις είπαμε ότι έχουμε πλαστικά, μας απείλησε ότι θα τα φάει… Τι να κάναμε και εμείς… της δώσαμε τις Τετάρτες για να ξεσπάσει!»
Ιδιοκτήτης σκηνής Τσάι στη Σαχάρα

«Ήρθε εδώ για να τα πει και να τα τραγουδήσει όλα... ΟΛΑ!!! Κανείς δεν μπορεί να την σταματήσει.. Ο θεός ας μας λυπηθεί... Έχει και μια κακομοίρα πιανίστρια που την τραβολογά όλη μέρα για πρόβες. Άξιος άνθρωπος η Ιωάννα Μαρία Αβραάμ! Για να καταλάβετε τι ζούμε θα σας περιγράψω λίγο το πρόγραμμα. Αρχικά κάνει μια εισαγωγή με τραγούδια από κλασσικά musical.. Νομίζει ότι μπορεί να τραγουδήσει τα πάντα!! Σε δεύτερη φάση εξυμνεί τις μάγισσες των παραμυθιών, άλλο και τούτο πάλι.. Είναι καλές λέει, άπλα παρεξηγημένες! Απαπα! 
Εγώ φοβάμαι.. με τα σκόρδα πάω κάθε μέρα! Τέλος απομυθοποιεί όλες της καλές και αγνές πριγκίπισσες των παραμυθιών.. Μιλάμε είναι θεότρελη... βοήθεια μας!»
Καθαρίστρια σκηνής Τσάι στη Σαχάρα
Συντελούν
Queen G. Taliateli: Αναστάσιος Παπαλέξης
Πιάνο: Ιωάννα Μαρία Αβραάμ

Κείμενο/Σκηνοθεσία/Κοστούμια/Μακιγιάζ: Αναστάσιος Παπαλέξης

Τόπος
Τσάι στη Σαχάρα, Λαοδικείας 18, Ιλίσια
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Τετάρτη στις 21:45. Από 25.02 έως 01.04
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2110120936
Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ με κρασί ή μπύρα
Μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια θα προσφερθούν στους «Γιατρούς του Κόσμου»

Δείτε κι αυτό:
Περισσότερες παραστάσεις στο Τσάι στη Σαχάρα εδώ.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη