Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Οι παραστάσεις @Χώρος Τέχνης Ασωμάτων

Τα θηράματα
Θύτης και θύμα.
Κυνηγός και θήραμα.
Εσύ ποιόν ρόλο θα επέλεγες;
Ένα σύγχρονο κοινωνικό έργο, αποτελούμενο από αυτοτελείς σκηνές.
Ο χρόνος, το υποσυνείδητο και ο φόβος κινούν τα νήματα μέσα από ένα παιχνίδι εξουσίας.
Και ο άνθρωπος;
Παίζουν οι ηθοποιοί: Πάνος Βασιλόπουλος, Δήμητρα Καραγκούνη, Μαργαρίτα Κούβελα, Μάνια Παναγοπούλου, Ρίτα Στάμου
Επιμέλεια κειμένου-σκηνοθεσία: Δήμητρα Καραγκούνη
Video-trailer: Λευτέρης Παπαδημητρίου
Τιμή εισιτηρίου :10 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό/νεανικό), 5 ευρώ (ανέργων, συνταξιούχων)
Διάρκεια παράστασης : 70'
Πρεμιέρα Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015
Και από 19 Νοεμβρίου κάθε Πέμπτη στις 9μμ, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων!
Ένας δύσκολος άνθρωπος
Πρόκειται για μία διασκευή των Ανδρέα Αριστοτέλους και Γιάννη Κλειδέρη, της μοναδικής ολοκληρωμένης σωζόμενης κωμωδίας του Μενάνδρου «Ο Δύσκολος».
Ελάτε στον κόσμο της αρχαίας κωμωδίας του 316 π.Χ. και γνωρίστε τον Μένανδρο μέσα από τον πιο διασκεδαστικό τρόπο!
Πρωταγωνιστούν: Ανδρέας Αριστοτέλους, Παύλος Θωμόπουλος, Σπύρος Χαλκιάς, Μαριάννα Σφιακιανάκη, Μαρία Βασιλειάδη, Δήμητρα Μάρακα
Διασκευή: Ανδρέας ΑριστοτέλουςΓιάννης Κλειδέρης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κλειδέρης
Β’ σκην: Μιράντα Τζανακάκη
Χορογραφίες: Γιάννης ΚλειδέρηςΜιράντα ΤζανακάκηΑνδρέας Αριστοτέλους
Κοστούμια: Replica
Μουσική σύνθεση, ενορχήστρωση: Παυλίνα ΚατσήΆννα Μουζάκη
Στίχοι: Ανδρέας ΑριστοτέλουςΓιάννης Κλειδέρης
Σκηνικά: ReplicaΛεωνίδας Σαμπάνης
Φωτογραφίες: Νίκος Μπιμπιζας
Σκηνοθεσία Trailer: Βασίλης Θωμόπουλος

Ήρωας του έργου είναι ο γέροντας Κνήμων, που κατοικεί στα βουνά κοντά στη Φυλή, περιτριγυρισμένος από γείτονες τους οποίους αποστρέφεται. Μόνο με ένα πλάσμα μιλάει, την κόρη του. Αυτή και μια ηλικιωμένη γυναίκα αποτελούν την οικογένειά του. Κοντά στο σπίτι του Κνήμωνα βρίσκεται το σπήλαιο του Πανός, στο οποίο συγκεντρώνονται κατά καιρούς πλήθος εύπορων Ελλήνων που πηγαίνουν εκεί να προσφέρουν τις θυσίες τους. Έτσι, επισκέπτεται το σπήλαιο και ένας πλούσιος νεαρός από τη Φυλή, ο Σώστρατος, που βλέπει την κόρη του Κνήμωνα και την ερωτεύεται. Δεν έχει όμως τρόπο να προσεγγίσει τον μισάνθρωπο πατέρα της, παρά τη βοήθεια που προσπαθεί να του παράσχει ο Γοργίας, ετεροθαλής αδελφός της αγαπημένης του. Ώσπου το φέρνει η τύχη και ο Κνήμων παίρνει το μάθημά του… θα αλλάξει άραγε χαρακτήρα ο «Δύσκολος»;

Πρεμιέρα 17 Οκτωβρίου 2015 @ Χώρος Τέχνης Ασωμάτων και κάθε Σάββατο στις 11:00 π.μ.
Καθημερινές για σχολεία!
Γενική είσοδος 8 ευρώ. Γκρουπ, ΑΜΕΑ, Άνεργοι 5 ευρώ
Μάντεψε
Η μαύρη κωμωδία του Στρατή Μπέη παρουσιάζεται για 4η χρονιά από την ομάδα Κρείσσονες.
Με δυο λόγια, ο Στράτος, δηλαδή ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, θέλει να περάσει μια ήρεμη βραδιά κάνοντας διάφορες δουλειές στο σπίτι του όμως η γαλήνη του ανατρέπεται από τους άλλους ενοίκους. Έτσι γνωρίζουμε την Κέλυ, μια wannabe ηθοποιό, τον μικροβιοφοβικό βιολόγο-μικροβιολόγο Νίκο, την αριστερή Αλέκα, τον αποτυχημένο δικηγόρο Βικέντιο, τη Μαρία τη ζωγράφο... και ένα ΠΤΩΜΑ!
Πως βρέθηκε αυτός ο άγνωστος άντρας στην είσοδο της πολυκατοικίας με ένα μαχαίρι καρφωμένο στην πλάτη; Τι θα σκεφτούν όλοι αυτοί οι ετερόκλιτοι άνθρωποι για να απαλλαγούν από το πτώμα; Ποιος είναι ο κύριος και ποια η σχέση του με τους ενοίκους;
Συντελεστές:
Κείμενο: Στρατής Μπέης
Σκηνοθεσία: Πανώρας ΧρήστοςΣτρατής Μπέης
Μουσική επιμέλεια: Πανώρας Χρήστος
Φωτογραφίες: Dimitris Sidirokastritis
Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Κρείσσονες (kreissones@yahoo.gr)
Πρωταγωνιστούν (με σειρά εμφάνισης): Στρατής Μπέης (Στράτος), Αντιγόνη Νικολάου (Κέλυ), Χρήστος Πανώρας (Νίκος), Άννα Κιόρογλου (Αλέκα), Πάνος Τσαλιγόπουλος (Βικέντιος), Άννα Μίχου (Μαρία). Στον ρόλο του πτώματος ο Πάνος Λεχουρίτης.1
Στην παράσταση συμμετέχουν νέοι ζωγράφοι, εκθέτοντας τους πίνακες τους πάνω στην σκηνή, δημιουργώντας ένα project θεάτρου-ζωγραφικής!
Από 20 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων στις 21:15.
Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό), 5 ευρώ (ανέργων)
Επικοινωνία με την ομάδα Κρείσσονες: kreissones@yahoo.gr
Η μαγεία της σκέψης βασίζεται στο παραμύθι του Axel Duwe, καθοδηγεί τα παιδιά στον φανταστικό κόσμο όπου τα πάντα μπορούν να συνυπάρχουν: ο μικροσκοπικός και τόσο σημαντικός τερμίτης, η ξεκάθαρη-κάθετη αράχνη, μια επίμονη μύγα, το ξωτικό και η νεράιδα. Η παράσταση, μέσα από το χιούμορ, τη μουσική και τα τραγούδια, επιδιώκει τόσο να διασκεδάσει τα παιδιά όσο και να τα προβληματίσει θετικά προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να σκεφθούν, να κατανοήσουν την πηγή των δυσκολιών και των προβλημάτων και να βρουν λύσεις.
Οι ήρωες...
Η Λορέττα είναι ένα ποντικάκι που τολμάει να λέει «δεν ξέρω» ανοίγοντας μονοπάτια γνώσης. Η Ντο-ντο είναι ένα φοβισμένο ποντικάκι που σπαταλά το δημιουργικό μυαλό της κλείνοντας μονοπάτια. Αυτή εκφράζει την αβεβαιότητα του μελλοντικού ενήλικα μπροστά στον πολυσύνθετο κόσμο. Ο Ιερώνυμος είναι ο παντογνώστης, ο σοφός, ο δάσκαλος. Ανταποκρινόμενος σε αυτόν τον ρόλο προσφέρει έτοιμες λύσεις που όμως οδηγούν στην στέρηση της δυνατότητας επιλογών. Σε μια μη-δημιουργική και στατική ζωή. Τέλος, οι νεράιδες και οι πρίγκιπες δεν επαρκούν να προστατεύσουν τα παιδιά από τις κακοτοπιές του κόσμου.
Την ιδιαίτερη αυτή παιδική θεατρική παράσταση υπογράφει η Εύη Ψάλτη και σκηνοθετεί ο Χρήστος Πανώρας μπορείτε να δείτε από τις 3 Οκτώβρη και κάθε Σάββατο στις 17:30.
Διάρκεια: 80 λεπτά
Συντελεστές
Σκηνοθετική/κινησιολογική επιμέλεια: Χρήστος Πανώρας
Μουσική: Στάθης Ουλκέρογλου
Σκηνικά: Σελήνη-Ελένη Σερέφογλου
Κοστούμια: Χρήστος Πανώρας, Άλκηστη Νούτση
Παίζουν οι ηθοποιοί: Άννα Μίχου (Λορέτα), Χρήστος Πανώρας (Ξωτικό), Πάνος Τσαλιγόπουλος (σαλιγκάρι-αράχνη-μύγα-τερμίτης), Άννα-Μαρία Τσομπανάκη (Ντόντο-Νεραιδούλα)
Μέρος των εσόδων της παράστασης θα διατεθεί στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Άλκηστη Νούτση (a.noutsi@yahoo.com)
Ο σκηνοθέτης της παράστασης Χρήστος Πανώρας, ανταποκρινόμενος άμεσα, μου διέθεσε λίγο από το χρόνο του.

Πως προέκυψε η παράσταση;
Χ.Π.: Η συγκεκριμένη δουλειά ξεκίνησε πέρυσι. Ήταν επιθυμία της Άλκηστης Νούτση, κόρη της συγγραφέως του έργου Εύης Ψάλτη, να ανέβει αυτή η παράσταση. Είχε ανέβει και παλιότερα το συγκεκριμένο έργο από το εργαστήριο διερεύνησης ανθρωπίνων σχέσεων στην Άουλα της φιλοσοφικής. Είναι ένα έργο διασκευή του παραμυθιού του Αυστριακού Ψυχολόγου Axel Duwe "Η Λορέττα μαθαίνει τον κόσμο" και επί της ουσίας μιλάει για τον συστημικό τρόπο σκέψης.
Παίχτηκε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία και φέτος επιστρέφει ανανεωμένο με νέες ιδέες, νέους ηθοποιούς και σε έναν πολύ όμορφο και ζεστό χώρο στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων.

Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται;
Χ.Π.: Το έργο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Από παιδιά 2 ετών μέχρι παιδιά 100 ετών!!! Και αυτό που λέω δεν είναι υπερβολή ούτε τρόπος να προσεγγίσουμε περισσότερο κόσμο στην παράσταση. Έχει να κάνει με το ίδιο το μήνυμα του έργου.

Ποιος είναι ο αντίκτυπος της παράστασης στο κοινό;
Χ.Π.: Μέσω των ηρώων το κοινό παρακινείται στο να αλλάξει τρόπο σκέψης και να αποδεχτεί την διαφορετικότητα. Ο Ιερώνυμος, το σοφό ξωτικό, ο ρόλος που ερμηνεύω στο έργο λέει το εξής: τα πράγματα αλλιώτικα φαίνονται αν τα κοιτάξουμε από μια διαφορετική πλευρά.
Σε ένα τραγούδι του έργου μαθαίνουμε ότι τα πράγματα αλλιώτικα φαντάζουν όσο αλλιώτικοι κι αυτοί που τα κοιτάζουν.
Μέχρι τώρα αυτό που έχουμε εισπράξει από το κοινό της παράστασης είναι ότι τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς προβληματίζονται για τον τρόπο που σκέφτονται. Ειδικά οι γονείς για το αν άθελά τους περνάνε στα παιδιά τους έναν τρόπο σκέψης απόλυτο διότι δεν υπάρχει λάθος ή σωστό. Μόνο το διαφορετικό.

Σχετικά με τον δικό σας ρόλο...
Χ.Π.: Ο ρόλος που ερμηνεύω όπως ήδη ανέφερα είναι αυτός του σοφού ξωτικού δασκάλου της μικρής ποντικίνας Λορέττα και της αδερφής της Ντο-ντο. Είναι ένας δάσκαλος που το μόνο παλιό που ίσως έχει επάνω του είναι το παπιγιόν του. "Διδάσκει" μέσω παραδειγμάτων και τραγουδιών. Επικροτεί και το σωστό και το λάθος διότι και από τα δύο μαθαίνουμε...

Με μια φράση...
Χ.Π.: Είναι ένα έργο διαχρονικό με μια μοντέρνα ματιά και άποψη.
Το έργο Πηνελόπης Οδύσσεια του Βασίλη Φλώρου ανιχνεύει τον αντίκτυπο του Τρωϊκού Πολέμου από τη μεριά της Πηνελόπης. Όχι τόσο από την πλευρά του Μύθου όσο για τη σχέση άνδρα και γυναίκας, της διαπροσωπικής κατάστασης. Η Πηνελόπη αναζητά τον απόλυτο Έρωτα στην επιτυχημένη σχέση, την μόνιμη Ευτυχία, το Χρέος της ως Γυναίκα. Ο Οδυσσέας αναζητά τον Πόλεμο, τις κατακτήσεις, την περιπέτεια.
Ο Έρωτας και ο Πόλεμος. Μια υπαρξιακή σύγκρουση με σάτιρα, αυταπάτες, χιούμορ και αλήθειες.
Πρεμιέρα το Σάββατο 17 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:30 ως τέλος Δεκεμβρίου.
Παίζουν: Έλενα ΣτρατήΣωτήρης ΤαχτσόγλουΑντώνης Τζαμαλούκας
Κείμενο- Σκηνοθεσία: Βασίλης Φλώρος
Μουσική: Σπύρος Γραμμένος-Βασίλης Λαγδάς
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Άλκηστη Νούτση
Εισητήρια: 10 ευρώ κανονικό, 5 ευρώ Φοιτητικά,ανέργων, ΑΜΕΑ
Παραστάσεις Αφήγησης σε δύο κύκλους με τη Μάνια Μαράτου
Στην καρδιά της νύχτας ο Ήλιος ονειρεύεται
Μύθοι και παραμύθια από την προφορική παράδοση των λαών του κόσμου για να ξορκίσουμε το σκοτάδι του χειμώνα. Η ψυχή μας παρηγοριέται με τα μαγικά παραμύθια και ξεδιπλώνει τα φτερά της φαντασίας.
Ο ταξιδιώτης που έρχεται στην πόρτα μας τη χιονισμένη νύχτα, ο κόρακας που φέρνει τη φωτιά στους ανθρώπους, η μάνα που θέλει να ταΐσει τα παιδιά της … ιστορίες προσφοράς και αλληλεγγύης σε μία παράσταση «παραμυθίας» που απευθύνεται σε όλες και όλους όσοι ονειρεύονται το φως μέσα στη νύχτα.
Η Μάνια Μαράτου αφηγείται με τη συνοδεία μουσικών οργάνων.
Για δύο εμφανίσεις, τις Κυριακές 22 και 29 Νοεμβρίου στις 17:30 παρουσιάζονται ιστορίες καθώς η νύχτα μεγαλώνει... φωτίζοντας τη μέρα!
Ήρθαν οι καλικάντζαροι- Φέρτε τη μπάμπω!!
Παράσταση αφήγησης βασισμένη στους θρύλους και τις παραδόσεις του Δωδεκαημέρου!
Ξεχύνονται οι καλικάντζαροι από τα πηγάδια και τις σπηλιές, ανοίξανε οι πύλες του κάτω κόσμου, Ο Ψιλοβελώνης, ο Μαντρακούκος κι ο Σκαλούμπακας, έρχονται, τρέξτε να φωνάξετε τη μπάμπω, τη γριά!
Ξέρει να τους κάνει καλά!
Πως ξεγελάμε τους καλικαντζάρους; Ποια είναι η δύναμη της κόκκινης κλωστής;
Αφηγείται η Μάνια Μαράτου, με συνοδεία μουσικών οργάνων.
Και από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου στις 17:30

@Χώρος Τέχνης Ασωμάτων
Οδός Αγίων Ασωμάτων 6 Θησείο (Δίπλα στον ΗΣΑΠ)
Τηλ: 2118009838
Κινητό: 6945768633, 6939238611

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη