Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Παναγιώτης Λουμάνης και Οι Αδάμαστοι

Kiriarhos

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Π.Λ.: Πριν τέσσερα χρόνια περίπου, εγώ, η κόρη μου Ιωάννα, η φίλη της Χριστίνα και ο πατέρας της Γιώργος, είχαμε βγει βόλτα στη Ραφήνα. Όπως σε όλες μας τις βόλτες, έτσι και σε κείνη, περνούσαμε υπέροχα και -όπως πάντα- τα κορίτσια μάς είχαν κάνει "αλογάκια", μας λύναν και μας δένανε, κ.λ.π. 
Ξαφνικά, έτσι όπως τις παρατηρούσα ευτυχισμένος, σκέφθηκα ότι θα μού άρεσε πολύ να έγραφα ιστορίες με περιπέτειες των τεσσάρων μας -με τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, βέβαια, να ανήκουν στα κορίτσια- και μέσα από αυτές να περνούσα -με χιούμορ- σε παιδιά και γονείς κάποια μηνύματα -ελαφρώς ανατρεπτικά θα τα χαρακτήριζα- σε σχέση με αξίες, αρχές, πρότυπα και στερεότυπα αλλά και να ενίσχυα την πολιτισμική-ιστορική μας ταυτότητα.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Π.Λ.: "Μπαμπάς".

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Π.Λ.: Να έχει "καθαρό" βλέμμα.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Π.Λ.: Αν ήταν ταξίδι στο παρελθόν, στην κλασική Αθήνα του Σωκράτη, λίγα χρόνια πριν από την έναρξη του Πελοποννησιακού πολέμου, για δέκα μέρες.
Αν ήταν ταξίδι σύγχρονο, στη μέσα Μάνη για τέσσερις μέρες.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Π.Λ.: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Μετά από πολυετείς προσπάθειες, η ελληνοαμερικανίδα βιογενετίστρια Ime Kiriarhos κατόρθωσε, στο εργαστήριό της στο Ντάλας, να κλωνοποιήσει ανθρώπινο αυτί σε πλάτη ποντικού».

Οι Αδάμαστοι είναι δύο εννιάχρονες φίλες, η Ιωάννα και η Χριστίνα, και οι δυο μπαμπάδες τους, ο Τάκης και ο Γιώργος. Οι τέσσερίς τους εκτελούν διάφορες επιχειρήσεις, κάποιες στο παρόν αλλά και στο παρελθόν ή στο μέλλον! Η σειρά των βιβλίων επιχειρεί με ανάλαφρο ύφος να προβληματίσει παιδιά και γονείς.
Στην υπόθεση του Kiriarhos...
Η ελληνοαμερικανίδα βιογενετίστρια Ime Kiriarhos, καταφέρνει επιτέλους, στο εργαστήριό της στο Ντάλας, να κλωνοποιήσει ανθρώπινο αυτί στην πλάτη ποντικού.
Όταν επισκέπτεται την Ελλάδα, οι Αδάμαστοι και οι φίλοι τους θα της δώσουν ένα μάθημα που δε θα ξεχάσει ποτέ.
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια.

Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Όστρια προσφέρουν το βιβλίο του Παναγιώτη Λουμάνη σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση αλλά και για να στείλετε το μήνυμά σας στον ίδιο κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και ότι χρειάζεται να γνωρίζετε για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση θα γίνει στις 3 Μαΐου 2016 και το βιβλίο θα αποσταλεί ταχυδρομικά.
k
Καλή τύχη!

Ευχαριστώ τις εκδόσεις Όστρια και τον Γιάννη Κοτσαφτόπουλο για τη διάθεση του βιβλίου.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη