Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Το κορίτσι της πτήσης 5403

Ο Μισέλ Μπισί στο Κορίτσι της Πτήσης 5403 έχει πετύχει ένα από τα κορυφαία ανοίγματα που χαρακτηρίζει αυτομάτως το βιβλίο του ως Page Turner και μάλιστα ταχύτατο. Στο πρώτο και εισαγωγικό κεφάλαιο παρακολουθούμε τα τελευταία λίγα λεπτά πριν τη συντριβή, σε μια πτήση την 23η Δεκεμβρίου του 1980 από την Κωνσταντινούπολη για το Παρίσι. Ένας επιζών από τους 169, ένα κοριτσάκι μόλις τριών μηνών. Δυο οικογένειες τώρα το διεκδικούν, οι πλούσιοι παππούδες Καρβίλ από τη μια, από την άλλη οι... λαϊκοί Βιτράλ.
Όπου δεν μπορούν να φτάσουν τα αποδεικτικά στοιχεία και η δικαιοσύνη, φτάνει ο ιδιωτικός ερευνητής που προσλαμβάνουν οι Βιτράλ. Μα η αλήθεια αργεί να αποκαλυφθεί... Πολύ. Παρόλο που τόσο καιρό ήταν ακριβώς μπροστά στα μάτια τους.
Η αφήγηση εναλλάσσεται από πρώτο σε τρίτο πρόσωπο, τα κεφάλαια είναι μικρά, τα στοιχεία δίνονται προσεκτικά ένα προς ένα, ο συγγραφέας προφανώς και γνωρίζει το Detective Novel είδος καλά (ίσως έχει βοηθήσει κάπου και η ιδιότητά του ως πολιτικός αναλυτής) κι έχει δουλέψει ακριβώς πάνω στο PageTurner, μην αφήνοντας τον αναγνώστη να πάρει ανάσα γυρνώντας τις σελίδες, οδηγώντας τον με μαεστρία σε συμπεράσματα που αντικρούει στο επόμενο κεφάλαιο. Εντυπωσιακός ο Μπισί στην τεχνική του, ο πιο εμπορικός συγγραφέας της Γαλλίας αυτή τη στιγμή, αν και τα βιβλία του αργούν να γίνουν best sellers.

Όταν έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα στις αρχές του ’90, απορρίφθηκε από όλους όσους το είδαν, έτσι ο Μπισί στράφηκε στο διήγημα που όμως είχε την ίδια αρνητική αντιμετώπιση. Στις αρχές του 2000 βρήκε την έμπνευση για μια ακόμα ιστορία από ένα ταξίδι στη Ρώμη, παρακινούμενος από την επιτυχία του Νταν Μπράουν Κώδικας Ντα Βίντσι. Το βιβλίο αυτό το έγραψε άλλες εννιά φορές μέσα στα επόμενα 6 χρόνια, μέχρι να καταφέρει να βρει τη «στέγη» του.
Πλέον ο Μπισί γράφει ένα βιβλίο το χρόνο -Το Κορίτσι Της Πτήσης 5409 είναι το πρώτο του που έρχεται στην Ελλάδα- και κερδίζει πολλά, πολλά βραβεία, έστω και με... καθυστερημένη αναγνώριση. Νομίζω πως για το είδος του είναι πάρα πολύ καλό, οριακά στο να το χαρακτηρίσεις τούβλο, γύρω στις 500 φουλ crime και suspense σελίδες κάθε φορά, χωρίς φλυαρίες. Κάπου υπάρχουν και ορισμένες υπερβολές, αλλά όπως θα έλεγε και ο Βασιλιάς: Hey, it’s Fiction.
Κλικ για περισσότερα της Κατερίνας
Το μυθιστόρημα του Μπισί κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.
Περισσότερα για Το κορίτσι της πτήσης 5403 εδώ!
Διαβάστε κι ένα απόσπασμα αν θέλετε.

Στο οπισθόφυλλο λέει μεταξύ άλλων:
ΕΠΕΖΗΣΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ… ΑΛΛΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ;
22 Δεκεμβρίου 1980 
Το αεροπλάνο που εκτελεί την πτήση 5403 πέφτει... Σώζεται μόνο ένα κοριτσάκι τριών μηνών. Δύο οικογένειες το διεκδικούν, και δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί η ταυτότητά του.
Δεκαοχτώ χρόνια αργότερα, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ που έχει αναλάβει την υπόθεση η οποία έχει κυριολεκτικά στοιχειώσει τη ζωή του αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Καθώς κάθεται στο γραφείο του και ετοιμάζεται να τραβήξει τη σκανδάλη, ανακαλύπτει ένα στοιχείο που ανατρέπει τα πάντα. Δολοφονείται όμως πριν προλάβει να αποκαλύψει την πολυπόθητη αλήθεια.

Ο Μισέλ Μπισί γεννήθηκε στη Λουβιέρ της Γαλλίας το 1965. Είναι καθηγητής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο της Ρουέν, όπου ηγείται ερευνητικού προγράμματος στο πλαίσιο του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών. Εργάζεται, επίσης, ως πολιτικός αναλυτής, με ειδίκευση στην εκλογική γεωγραφία.
Ξεκίνησε να γράφει λογοτεχνία στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το πρώτο του μυθιστόρημα εκδόθηκε το 2006. Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει πολυάριθμα βιβλία αγωνίας και μυστηρίου, τα οποία έχουν σημειώσει σημαντικές πωλήσεις. Θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους και πιο εμπορικούς σύγχρονους Γάλλους συγγραφείς. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία αστυνομικής λογοτεχνίας αλλά και με βραβεία αναγνωστών. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι εννιά γλώσσες.
Από τις εκδόσεις Κέδρος θα βρείτε και το μυθιστόρημά του Τρία μαύρα νούφαρα.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη