Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η γιαγιά μου σας χαιρετά και ζητάει συγγνώμη

Υπάρχουν κάποια βιβλία που με κάποιον μυστήριο τρόπο ξέρεις πως πρόκειται να σε αγγίξουν εκ των προτέρων, από εκείνη την πρώτη ματιά στις προθήκες του αγαπημένου σου βιβλιοπωλείου.
Το βιβλίο αυτό, λοιπόν, με τον τόσο ξεχωριστό τίτλο, ένιωσα ότι θα με συγκινήσει από την πρώτη στιγμή που το πήρα στα χέρια μου, πριν ακόμη ρίξω μια κλεφτή ματιά στο οπισθόφυλλό του. Ίσως υποσυνείδητα έπαιξαν ρόλο οι λέξεις «γιαγιά» και «συγγνώμη» που φέρουν και οι δυο το δικό τους γλυκό βάρος.

Πρόκειται για την ιστορία της εφτάχρονης Έλσας, ενός κοριτσιού με ανεπτυγμένη αντίληψη, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με έναν θάνατο. Αυτόν της πολυαγαπημένης της γιαγιάς. Μια ιδιαίτερη εγγονή με μια ιδιαίτερη γιαγιά και ένα ακόμη πιο ιδιαίτερο δέσιμο μεταξύ τους.
Και ενώ και μόνο αυτή η πληροφορία μπορεί να απωθήσει τους ευσυγκίνητους, οφείλω να τους ενημερώσω πως ιδίως στα πρώτα κεφάλαια θα βρίσκουν τουλάχιστον μια έξυπνη χιουμοριστική ατάκα που θα τους κάνει να γελάσουν αβίαστα.

Η γραφή είναι γρήγορη, έξυπνη, με την πλοκή δομημένη σε μια ιδέα που αποκαλύπτεται σιγά σιγά στον αναγνώστη, ξετυλίγοντας δυο παράλληλους κόσμους, έναν φανταστικό και έναν πραγματικό, άμεσα εξαρτώμενοι ο ένας απ’ τον άλλο. Πότε εξαιρετικά αστεία, πότε τρομερά συγκινητικά, τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο με τέτοια ταχύτητα που το βιβλίο θα το διαβάσετε μονορούφι.

Οι χαρακτήρες, από τις δύο κεντρικές ηρωίδες μέχρι και τον σκύλο της υπόθεσης, είναι τόσο προσεκτικά επιλεγμένοι που σου είναι αδύνατον να μην τους συμπαθήσεις, να τους κατανοήσεις και να δείξεις την απαραίτητη ενσυναίσθηση που δικαιολογεί ακόμα και τη διαμόρφωση των πιο στρυφνών συμπεριφορών από μερικούς δευτεραγωνιστές. Οι περισσότεροι αναγνώστες, έχοντας ζήσει κάποια απώλεια στη ζωή τους ή κάποια προβλήματα στα παιδικά τους χρόνια, θα βρουν κομμάτια του εαυτού τους και θα νοσταλγήσουν αγαπημένα τους πρόσωπα, βουτηγμένοι στην απέραντη γλυκύτητα μιας ιστορίας που δε στερείται τίποτα σε επίπεδα αγωνίας και κορυφώσεων, αφού μέσα σε όλα υπάρχει και μια αποστολή που πρέπει να εκτελεστεί.

Ο τρόπος που είναι γραμμένος το βιβλίο το καθιστά στα δικά μου μάτια κατάλληλο τόσο για το ενήλικο κοινό όσο και για μεγάλα παιδιά και εφήβους, αφού παραδίδει μαθήματα ζωής, διαχείρισης της απώλειας, διαχείρισης της διαφορετικότητας και των ανθρώπινων σχέσεων. Οφείλω να ομολογήσω πως είχα πάρα πολύ καιρό να συγκινηθώ από ένα βιβλίο και το συγκεκριμένο το πέτυχε. Ένα βιβλίο που θα θυμάμαι σίγουρα για πολύ πολύ καιρό με τρυφερότητα και την αίσθηση πως όλοι μας έχουμε ανάγκη από ειλικρινείς, ουσιαστικές σχέσεις. Αυτές είναι οι μόνες που κρατάνε ζωντανό το παιδί μέσα μας.
Καλές αναγνώσεις και να δείχνετε πάντα στους ανθρώπους σας πόσο τους αγαπάτε.
Περισσότερα του Χάρη Μαύρου
Βρείτε τον Χάρη Μαύρο στο instagram ή στη σελίδα του στο facebook

Το μυθιστόρημα, Η γιαγιά μου σας χαιρετά και ζητάει συγγνώμη, του κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος. Περισσότερα για το βιβλίο θα βρείτε εδώ.

Κερδίστε το!
Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες σχετικές πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 16 Φεβρουαρίου 2018 και το βιβλίο θα αποσταλεί ταχυδρομικά.
k
Καλή τύχη!

Ο Φρέντρικ Μπάκμαν (γεν. 1981) είναι ο πιο δημοφιλής σύγχρονος Σουηδός συγγραφέας. 
Όλα τα μυθιστορήματά του είναι πνευματώδη και συγκινητικά ταυτόχρονα, αποτυπώνουν ιδιαίτερες ιστορίες απλών ανθρώπων και μεταδίδουν ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αισιοδοξίας. 
Έγινε γνωστός παγκοσμίως χάρη στο μυθιστόρημά του Ένας άνθρωπος που τον έλεγαν Οβ, που μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και έγινε ταινία. Τα βιβλία του έχουν πουλήσει συνολικά πάνω από εφτά εκατομμύρια αντίτυπα σε σαράντα τέσσερις γλώσσες. 
Το Η γιαγιά μου σας χαιρετά και ζητάει συγγνώμη έγινε bestseller όπου κι αν εκδόθηκε. Παρέμεινε για πολλούς μήνες στις κορυφαίες θέσεις της λίστας των New York Times, ενώ στην Κίνα έφτασε στην πρώτη θέση έναν μόλις μήνα μετά την κυκλοφορία του. 
Από τις εκδόσεις Κέδρος ετοιμάζεται ήδη άλλο ένα μυθιστόρημα του συγγραφέα.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη