Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Αυτόν τον Αύγουστο...

Μήπως είστε ή πρόκειται να επισκεφθείτε την Αίγινα; Το 11ο Φεστιβάλ Βραδιές Κινηματογράφου με προβολές ελληνικών ταινιών και αφιερώματα σε σκηνοθέτες, ειδικές παρουσιάσεις βιβλίων και θεατρικές παραστάσεις σάς περιμένει όλο τον Αύγουστο (οι προβολές ξεκινούν κάθε βράδυ στις 22:00 αλλά υπάρχουν και κάποιες για παιδιά που έχουν προγραμματιστεί νωρίτερα· το ίδιο και οι παρουσιάσεις) με ελεύθερη είσοδο. Ένα αμφιθέατρο στήνεται στο κτήμα Κολλάτου (6908569398) για το κοινό ενώ δύο αιωνόβιες ελιές ορίζουν φυσικά την μεγάλη οθόνη. Το φεστιβάλ παρουσιάζεται για ενδέκατη χρονιά από τον Δημήτρη και τον Αλέξανδρο Κολλάτο. Στο πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: Εις μνήμην Χάρρυ Κλυνν με την παρουσία του σκηνοθέτη Πάνου Αγγελόπουλου, INVISIBLE του Δημήτρη Αθανίτη, O ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ του Ανδρέα Πάντζη, ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ του Μανούσου Μανουσάκη, Ο ΦΟΒΟΣ του Κώστα Μανουσάκη, Ο ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ του Νίκου Ζερβού, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ του Γιάννη Σακαρίδη, Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ της Λένας Βουδούρη κ.ά. Το φεστιβάλ τιμούν με την παρουσία τους οι σκηνοθέτες ενώ την αφίσα φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Γιώργος Ρόρρης -το πρόσωπο του έργου είναι η ηθοποιός Νικολέττα Μαρκέλλα Χαρατζόγλου.

Αν περάσετε από τη χώρα της Τήνου, αναζητήστε τον πολυχώρο τέχνης, έκφρασης και δημιουργίας SoulFood (σε ελεύθερη μετάφραση θα πει τροφή της ψυχής) που εγκαινιάστηκε φέτος. Πρόκειται για ένα εκκολαπτήριο πολιτισμού που φιλοξενεί όλες τις μορφές της τέχνης: γκαλερί, αναγνωστήριο, χειροποίητες δημιουργίες, παραστάσεις, συναυλίες κ.ο.κ. και όπου μπορείς να συναντήσεις τους καλλιτέχνες και να συν-δημιουργήσεις μαζί τους. Οι δράσεις του δε, δε θα περιορίζονται μόνο στη χώρα αλλά θα επεκτείνονται σε όλο το νησί. Η Τζόρτζια, ιδιοκτήτρια και ιδρύτρια του SoulFood, γεννημένη στην Τζαμάικα, και αφού έζησε στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης αποφάσισε να επισκεφτεί την Τήνο για τέσσερις μέρες, τελικά έφυγε μετά από έξι εβδομάδες σε εκείνο το πρώτο ταξίδι, αλλά ουσιαστικά αποφάσισε ότι αυτό το μέρος είναι για εκείνη.
Κυκλοφορεί για πρώτη φορά στα ελληνικά (εκδόσεις Σοκόλη) η κωμωδία του Γάλλου ακαδημαϊκού Μαρσέλ Πανιόλ, Τοπάζ, σε μετάφραση Νεκτάριου Γεωργίου Κωνσταντινίδη και επιμέλεια-εισαγωγή Ανδρέα Στάικου. Το θεατρικό έργο είναι ευρέως γνωστό από τις τρεις κινηματογραφικές του εκδοχές.
Έχει ξεκινήσει η καλοκαιρινή περιοδεία της Ζωής Τηγανούρια σε πόλεις της Ελλάδας με το εκπληκτικό της μουσικό σύνολο και εντυπωσιακούς ερμηνευτές. Τον Αύγουστο θα την απολαύσετε στα παρακάτω σημεία (το πρόγραμμα ενδέχεται να εμπλουτιστεί με περισσότερες πόλεις-σταθμούς της περιοδείας):
10 Αυγούστου στο Διδυμότειχο (Βυζαντινό κάστρο)
11 Αυγούστου στην Αλεξανδρούπολη (Μουσείο Φυσικής Ιστορίας - Πλατανότοπος Μαΐστρου)
12 Αυγούστου στη Σαμοθράκη (Παλαιόπολη)
18 Αυγούστου στη Νάξο (Κεντρική πλατεία Χώρας)
21 Αυγούστου στη Φλώρινα (Εκδηλώσεις «Πολιτιστικό καλοκαίρι 2018»)
Μη χάσετε Το τάβλι του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία Πέρη Μιχαηλίδη από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας. Η παράσταση περιοδεύει στα χωριά της Μεσσηνίας με ελεύθερη είσοδο ενώ στους δύο ρόλους του έργου θα δείτε τον Φίλιππο Σοφιανό και τον Πέρη Μιχαηλίδη. Φωτογραφίες: Κατερίνα Αρβανίτη (για το έργο διαβάστε εδώ από παλαιότερη παράσταση)
Αν τώρα βρίσκεστε ή περάσετε από το Αργοστόλι και σας αρέσουν οι τέχνες, μπορείτε να παρακολουθήσετε την ετήσια εκδήλωση Πανσέληνος στον κήπο στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη (Ι.Μεσοχώρα 7 και Βύρωνος, Αργοστόλι, 2671028501, 6944621286) . Την Κυριακή 26 Αυγούστου στις 21:00 θα παρουσιαστεί η ποιητική performance με τη συμμετοχή του Χοροθέατρου Λυδία Λίθος με τον χορευτή Κωστή Τσιαμάγκα στο ευρηματικό σόλο Πρόσγειος πτήση (μουσική Κλωντυ Ντεμπισί και χορογραφία Φένιας Αποστόλου). Στον ίδιο χώρο πραγματοποιούνται ξεναγήσεις από τον εικαστικό, λογοτέχνη, περφόρμερ και θεωρητικό τέχνης Κώστα Ευαγγελάτο και τους συνεργάτες του κάθε Τετάρτη και Σάββατο 20:30 - 22:00 ως τις 5 Σεπτεμβρίου.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη