Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Γιώργος Μπουμπούσης για το Γράμμα στον μπαμπά και τη μαμά που μαλώνουν

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Γ.Μ.: Ξεκίνησε ως πρόταση του εκδότη μου Διονύση Βαλεριάνου. Με βρήκε αμέσως σύμφωνο γιατί στην ουσία μου έδινε την ευκαιρία να συνοψίσω σε λίγες λέξεις την εμπειρία χρόνων με παιδιά που βλέπουν και ακούνε τους γονείς τους να μαλώνουν.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Γ.Μ.: Επίκαιρο.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Γ.Μ.: Αν ήταν ενήλικας, θα του πρότεινα να το διαβάσει ως ενήλικας και να το αισθανθεί ως παιδί. Αν ήταν παιδί θα το συμβούλευα να πάρει δύναμη από αυτό το γράμμα και να στείλει τα δικά του εκεί που νιώθει ότι χρειάζεται…

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, πού θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Γ.Μ.: Θα πηγαίναμε σε ένα φωτεινό χριστουγεννιάτικο Λονδίνο παρέα με παιδιά για να παρακολουθήσουμε ονειρικές θεατρικές παραστάσεις, να χαθούμε σε βιβλιοπωλεία και παγοδρόμια. Θα κρατούσε φυσικά όλη την περίοδο των διακοπών!

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο.
Γ.Μ.: Όμως, τώρα πια, υπάρχει πάντα μέσα μου ένα γκρίζο συννεφάκι που περιμένει να μαλώσετε ξανά, για να βρέξει λύπη…

Παιχνίδι χαράς
Ανέφελη ζήση 
Ιδιώτης ονείρων 
Δώρο ελπίδας
Ιπτάμενη φύση
Το βιβλίο του Γιώργου Μπουμπούση, Γράμμα στον μπαμπά και τη μαμά που  μαλώνουν, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική. Περισσότερα θα βρείτε εδώ.

Στο οπισθόφυλλο λέει:
Τα παιδιά πολλές φορές αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα καλύτερα από τους μεγάλους. Μέσα από το Γράμμα στον μπαμπά και τη μαμά που μαλώνουν ένα μικρό παιδί ανοίγει την ψυχή του και μοιράζεται μαζί μας σκέψεις, ανησυχίες και συναισθήματα. Με λόγια τρυφερά τούς απευθύνει ερωτήσεις ζητώντας απαντήσεις σε όσα δυσκολεύεται να καταλάβει.

💐

Κρατώντας το βιβλίο στα χέρια μου και γυρνώντας απαλά τις σελίδες, γοητεύομαι από τις εικόνες τις Μαριάννας Φραγκούλη, τα χρώματα και τα σχέδια, όμως ακόμα πιο πολύ από τον άπειρο ακόμα γραφικό χαρακτήρα του παιδιού που στέλνει το γράμμα του. Κάποιες από τις ερωτήσεις που απευθύνει αυτός ο μικρός ήρωας με χτυπούν κατάκαρδα με κραδασμό και είμαι σίγουρη ότι όσα παιδιά έχουν βρεθεί στη θέση του θα ταυτιστούν εντελώς μαζί του· οι γονείς από την άλλη, καλύτερα να μην έχουν έρθει στη θέση του ζευγαριού της ιστορίας γιατί θα λυγίσουν μόλις αντικρίσουν απορίες όπως: Μπαμπά, πώς αντέχεις να χτυπάς με λέξεις τη μαμά; Και το αντίστροφο.
Συγκινητικό βιβλίο και ρεαλιστικό... μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή καθώς σου επιβάλλει να δεις πράγματα, να προσδιορίσεις άλλα και να διαπιστώσεις ότι ένα παιδί είναι ένας σκεπτόμενος άνθρωπος που έχει ένα μεγαλύτερο βαθμό φόβου μέσα του από κάθε ενήλικα ενώ χρίζει απέραντης αγάπης και αγκαλιάς.
Κλικ για περισσότερα της Τζένης Κουκίδου
Ευχαριστώ τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική για τη διάθεση του βιβλίου.
Η πλαγιογραμμένη φράση είναι απόσπασμα.

Κερδίστε το!
Το koukidaki προσφέρει το βιβλίο σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε το k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Οι όροι και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς αναρτώνται εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 7 Φεβρουαρίου 2019 και το βιβλίο θα αποσταλεί/παραδοθεί στον τυχερό από το koukidaki.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη