Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Στέλλα Καραμπακάκη για το Ζωή σε λόγου μας

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Σ.Κ.: Ένα διαζύγιο κι ένας χωρισμός.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Σ.Κ.: «Προχωράμε».

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Σ.Κ.: Να μην παίρνει τη ζωή του πολύ σοβαρά, αλλά να μην ξεχνάει ποτέ την αξία της.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Σ.Κ.: Θα πηγαίναμε σε κάποια όμορφη γωνιά των Βαλκανίων, να είναι λίγο όμοια με όσα ξέρουμε αλλά και λίγο διαφορετική ταυτόχρονα, θα μέναμε εφτά μέρες, τις έξι θα κάναμε παρέα με άλλους ανθρώπους προσπαθώντας να τους καταλάβουμε και την έβδομη θα κάναμε παρέα με τον εαυτό μας προσπαθώντας να τα βρούμε έστω και για λίγο μαζί του.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Σ.Κ.: «Οι σχέσεις ήταν πάντοτε δύσκολες και μπερδεμένες, γεμάτες απογοητεύσεις και δυσάρεστες εκπλήξεις. Γεμάτες πληγές από αγκίδες. Σαν τα τριαντάφυλλα, που όσο όμορφα κι αν είναι σε πονάνε. Που όσο ζωντανά κι αν φαίνονται αν δεν τα φροντίσεις μαραίνονται και πεθαίνουν. Αλλά έτσι είναι αυτά, βρε κουτό, τι να κάνουμε. Κι έτσι είμαστε κι εμείς. Για τα δύσκολα».
Το βιβλίο της Στέλλας Καραμπακάκη, Ζωή σε λόγου μας, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Στην περίληψη λέει:
Χιουμοριστικό, σκωπτικό, σαρκαστικό είναι το έβδομο βιβλίο της Στέλλας Καραμπακάκη "Ζωή σε λόγου μας" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως, με ένα θέμα που "καίει" άντρες και γυναίκες -εκτός από τους αδιάφορους και τις αναίσθητες- τον χωρισμό.
Όταν φτάνει η άτιμη η ώρα της απώλειας, συνειδητοποιείς απότομα, βίαια, ότι πρέπει να προχωρήσεις τη ζωή σου κάπως διαφορετικά απ’ ό,τι υπολόγιζες. Σήμανε η ώρα του χωρισμού. Το άλλο σου μισό σε χωρίζει και, αντί να το φάει το μαύρο χώμα, μένεις να σε τρώει η στενοχώρια που ζείτε χώρια κάτω απ’ τον ίδιο ουρανό.
Και, τώρα, αρχίζουν τα δύσκολα. Γιατί, πώς ξεπερνάς τον χωρισμό;
Υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος;
Ποιος ξέρει το μυστικό να μας το πει για να ζήσουμε όλοι λίγο καλύτερα;
Ο χωρισμός έχει πέντε στάδια που μοιάζουν πολύ με τα στάδια του πένθους. Ακριβώς πέντε -όπως τα δάκτυλα μίας ανοιχτής παλάμης που στρέφεται προς το μέρος σου.
Ένας ξεκαρδιστικός οδηγός για το πώς να ξεπεράσεις έναν χωρισμό.

Στην έκδοση περιλαμβάνονται τρεις ιστορίες χωρισμού που έγραψαν οι: Βαγγέλης Γαροφάλλου, Κατερίνα Μαργαριτοπούλου, Βασίλης Παρασκευάς (Sexpyr)

Η Στέλλα Καραμπακάκη είναι Ταύρος στο ζώδιο και στα νεύρα επίσης. Τελείωσε το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης και το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γράφει, μεταφράζει, παίζει με τις λέξεις και σατιρίζει ό,τι βρεθεί στο διάβα της, ενώ παράλληλα αγαπά τα social media -κάτι που αποδεικνύει συνεχώς βρίσκοντας νέους διασκεδαστικούς τρόπους για να τα χρησιμοποιεί.
Είναι συγγραφέας των βιβλίων:
Σαν τον Αλήτη με τη Λαίδη, εκδ. Πολύτροπον, 2012/2013
Ένα Μπακούρι στην Αθήνα, εκδ. Πολύτροπον, 2013
Το Μεγάλο Τζέρτζελο, εκδ. Πολύτροπον, 2014
Οι Άντρες είναι σαν τα παπούτσια #το δύο, εκδ. Λυκόφως, 2018
Ζωή σε λόγου μας, εκδ. Λυκόφως, 2019

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη