Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Η Marialena και το Vanity

Marialena

H Marialena, κατά κόσμον Μαριαλένα Τρικόγλου, απαντά στις ερωτήσεις μου με αφορμή την κυκλοφορία του προσωπικού της άλμπουμ Vanity αλλά και γενικότερα για τη μουσική. Γνωρίστε την, διαβάστε τί λέει και ακούστε το κομμάτι Prophecies.

Πώς ξεκίνησε το «ταξίδι» της μουσικής;
Marialena: To μουσικό μου ταξίδι ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία, όταν από τα τέσσερά μου χρόνια και με τις μουσικές επιρροές που είχα από το σπίτι μου ήμουν συνέχεια με μία βούρτσα στο χέρι και τραγουδούσα. Ήμουν απόλυτα κατασταλαγμένη πάντα στην ζωή μου ότι θέλω να ασχοληθώ με αυτό και έτσι ξεκίνησα και τις μουσικές μου σπουδές σε ωδείο, έχοντας πειραματιστεί με πολλούς δασκάλους και συγκροτήματα πρώτα.

Αν δεν υπήρχε η μουσική στη ζωή σας, με τι θα είχατε ασχοληθεί;
Μ: Είναι κάτι που ούτε μπορώ να το σκεφτώ αλλά αφού πρέπει να απαντήσω κάτι θα πω τον χορό. Κάτι που έχω σπουδάσει επίσης και αγαπώ πολύ αλλά ως χόμπι πια.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τα τραγούδια σας με μη μουσικούς όρους;
Μ: Εύηχα, απολαυστικά και κάτι διαφορετικό γενικότερα που ο καθένας μπορεί να ακούσει εύκολα και ας μην είναι απαραίτητα οπαδός της συγκεκριμένης μουσικής.

Ποιο μουσικό είδος ακούτε όταν χαλαρώνετε, όταν θέλετε να διασκεδάσετε και ποιο είδος προτιμάτε να ερμηνεύετε (αν υπάρχουν κι άλλα είδη εκτός από το προφανές);
Μ: Όταν χαλαρώνω λατρεύω να ακούω κλασική μουσική, μιούζικαλ η ροκ μπαλάντες των 80's. Όταν διασκεδάζω ροκ η μέταλ, άντε και ντίσκο. Στο θέμα της ερμηνείας πέραν της μέταλ σκηνής λατρεύω εξίσου τα μιούζικαλ.

Η μουσική, εν τω συνόλω, πιστεύετε έχει επηρεαστεί από την πανδημία, και πώς;
Μ: Η μουσική δυστυχώς είναι από τις πρώτες τέχνες που έχουν πληγεί. Όταν ολόκληρες ομάδες ανθρώπων δουλεύουν σε φεστιβάλ που δεν μπορούν να γίνουν, λάιβ που επίσης δεν μπορούν, φεύγει το θέμα μόνο από τους μουσικούς και καλύπτει ευρύτερες ομάδες ανθρώπων που δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους. Το μόνο καλό είναι ότι υπάρχει το διαδίκτυο και μπορούν οι καλλιτέχνες να ανεβάζουν δουλειές τους.

Ποια είναι τα όνειρά σας (αν μπορείτε να τα μοιραστείτε) και ποιος ο επόμενος στόχος;
Μ: Το μεγαλύτερό μου όνειρο είναι να μπορέσω στο άμεσο μέλλον να μοιραστώ την μουσική μου με όλο τον κόσμο ταξιδεύοντας. Για την ώρα περιμένουμε υπομονετικά να τελειώσει όλο αυτό που ζούμε για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα του official video clip μας που είναι ήδη προγραμματισμένα και στην πορεία να ξεκινήσουμε τις εμφανίσεις μας.

Marialena, Vanity (cover)Marialena

Ckick to music: Prophecies
Bio:
Γεννημένη στην Αθήνα το 1990. Η Μαριαλένα Τρικόγλου (λυρική σοπράνο), τελειοποίησε τις μουσικές σπουδές της στο κλασικό τραγούδι στο ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος με την πρωταγωνίστρια της Εθνικής λυρικής σκηνής κα Μαρία Μαρκέτου, με άριστα παμψηφεί και Α' βραβείο. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες και κονσέρτα στην Ελλάδα, σαν σολίστ στην βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και επίσης σε παραστάσεις όπως στην οπερέτα «O βαφτιστικός» του Σακελλαρίδη, στην όπερα «Οι γάμοι του φίγκαρο» του Motzart, όπως και στην όπερα «Carmen» του Bizet, στον φιλολογικό σύλλογο «Παρνασσός», στον σύλλογο Νέας Σμύρνης, στο Βυζαντινό Μουσείο με θέμα την ζωή και τα έργα του Michael de Cervantes με την διεθνούς φήμης τσεμπαλίστρια Γιούλη Βεντούρα, εν παρουσία του Ισπανού πρέσβη και αξιόλογων καλλιτεχνών. Επίσης έχει συμμετάσχει δύο φορές στο Φεστιβάλ Αιγαίου στο θέατρο της Σύρου, στην όπερα του Puccini "Suor Angelica", όπως και τον επόμενο χρόνο ως μέλος χορωδίας στο "Coronation mass" του Mozart, στο θέατρο Απόλλων. Οι μουσικές σπουδές της επίσης περιλαμβάνουν πιάνο, θεωρία της μουσικής και μουσικό θέατρο. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια και master classes με τους Michael Chance, Δημήτρη Τηλιακό και Δημήτρη Καβράκο. Τα τελευταία δύο έτη δραστηριοποιείται στον χώρο της ροκ και μέταλ σκηνής, έχοντας στα χέρια της μία δισκογραφική δουλειά με τίτλο «VANITY». Η διδασκαλία της απευθύνεται σε κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος φωτογραφίας της σχολής ΑΚΤΟ και πτυχιούχος latin και ευρωπαϊκών χορών στην σχολή the dance club, όπου έχει εργαστεί και ως δασκάλα.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη