Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Όσα η καρδιά προστάζει

Όσα η καρδιά προστάζει, Κωνσταντίνα Σιάφη-Διαμάντη

Το μυθιστόρημα της Κωνσταντίνας Σιάφη-Διαμαντή, μας ταξιδεύει στην Πρέβεζα, στα Χανιά και σε άλλα μήκη και πλάτη της ελληνικής επικράτειας, μα περισσότερο από αυτά τα μέρη, μας ταξιδεύει στην ιστορία αγάπης δύο ανθρώπων και στις συμπληγάδες που όρισαν την κοινή τους μοίρα.

Με μια εμβόλιμη δραματική σκηνή στις πρώτες πρώτες σελίδες, η συγγραφέας μάς προϊδεάζει για τις περιπέτειες των ηρώων της· κυρίως της Μαριλένας της γιατί εκείνη αποτελεί τον βασικό κορμό της ιστορίας.

Στην υπόθεση, η Μαριλένα μετά από ένα περιπετειώδες διαζύγιο με τον άντρα που ερωτεύθηκε σφόδρα, θα γνωρίσει τον Μίνωα, που θα σταθεί δίπλα της όπως δεν έχει κάνει κανένας άλλος άνθρωπος, θα τη βοηθήσει τα μάλα σε όλους τους τομείς κι εκείνη θα νιώσει επιτέλους τη λύτρωση της σωστής αγκαλιάς, τον έρωτα όπως οφείλει να είναι και την πραγματική αγάπη.
Αυτή η παράγραφος όμως περιγράφει μόνο την αρχή της ιστορίας γιατί, όπως καταλαβαίνετε, τίποτα δε δίνεται αμαχητί στον άνθρωπο και οι δυο τους πρέπει να ξεπεράσουν ποικίλα εμπόδια, δοκιμασίες και παγίδες καλά οργανωμένες. Κυρίως όμως να βγουν νικητές σε ένα κρεσέντο μίσους, φθόνου, κακίας και αδικίας που τους περιτριγυρίζει. Οι πληγές γιατρεύονται και σε κάνουν πιο δυνατό κι αποφασισμένο να ζήσεις ξανά, διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο. Όμως, πρέπει στο μεταξύ να μη σε έχουν εξοντώσει θανάσιμα. Θα τα καταφέρουν; Και με τι κόστος; Αυτό απομένει να το ανακαλύψετε στις σελίδες του βιβλίου.

Το ανάγνωσμα είναι γρήγορο, οι εξελίξεις τρέχουν κι αλλάζουν τα δεδομένα σελίδα τη σελίδα –σαν σίριαλ. Είναι κοινωνικό και ρομαντικό μαζί. Είναι αισθηματικό και ψυχολογικό παράλληλα. Η ηρωίδα βιώνει τις χειρότερες μέρες της ζωής της ολόκληρης μέσα σε τούτες τις αράδες αλλά και τις καλύτερες μαζί. Μετά την 350ή σελίδα αρχίζει το «σκληρό ροκ» ενώ ο αναγνώστης έχει ήδη αντιληφθεί το τσουνάμι που θα παρασύρει τα πάντα, το «βλέπει» να έρχεται.

Το love story δεν έχει πάντα αίσιο τέλος. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχει το καταστροφικότερο όλων, πόσο δε περισσότερο όταν υπάρχουν και μικρά παιδιά! Το καλό και το κακό αντιπαραβάλλονται, η καρδιά του ενός αναζητεί το άλλο της μισό, του άλλου «κλειδώνει» σε μια συμφεροντολόγα, στείρα οπτική... ένα πρόσωπο σκορπά μόνο αγάπη και συμπόνια, μα ένα άλλο φτάνει στο έγκλημα για το ατομικό του όφελος. Τέλος, όλοι θεωρούν ότι αγαπούν ή ότι πράττουν για το καλό με γνώμονα την αγάπη. Άραγε, είναι έτσι; Η αγάπη στο τέλος πάντα κερδίζει –«θεώρημα» που το μαθαίνει κανείς από τα μικράτα του– όμως μόνο η αληθινή αγάπη που ορίζεται από αλτρουισμό και συμπόνια.

Μια παραμυθένια ιστορία που θα σας κρατήσει συντροφιά τις κρύες χειμωνιάτικες βραδιές, θα σας συμπαρασύρει στα ζητήματα των ηρώων και θα σας κάνει συμπαραστάτες των αδύναμων.



Το μυθιστόρημα της Κωνσταντίνας Σιάφη-Διαμάντη, Όσα η καρδιά προστάζει, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Έξη.
Ευχαριστώ τις εκδόσεις Έξη για τη διάθεση του βιβλίου.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΗ Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη