Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού * Όταν το μαζί πληγώνει * Δίχως ένα αντίο * Κλουαζονέ * Οι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση * Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Οικογένεια Πελτιέ, Η κατάρα, Ροζ, Ανθοπωλείον ο Έρως * Το δάσος των ψυχών * Ρε μπαγάσα * Σε είδα ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων * Εν αρχή ην ο έρως ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου * Στερνό μελάνι * Τέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις Βακχικόν ** Διάφορα άλλα: Οι πουτ@νες κι εγώ ** Μουσικό άλμπουμ: Worthless Treasures

Ο Άγγελος Χαριάτης και Ο κύριος Χι

Από το εξώφυλλο του μυθιστορήματος του Άγγελου Χαριάτη, Ο κύριος Χι, και φωτογραφία του ίδιου

Το μυθιστόρημά μου «Ο κύριος Χι» έχει τη δική του περιπετειώδη ιστορία. Γράφτηκε το καλοκαίρι του 2019, κάτω από μια παράξενη, παράδοξη, ακατανόητη, εσωτερική παρόρμηση, εντός δύο μηνών. Θυμάμαι τον εαυτό μου να ιδροκοπάει πάνω από το πληκτρολόγιο, έχοντας την αγωνία να αποτυπώσω και να ολοκληρώσω την ιστορία το συντομότερο δυνατό. Όταν τελείωσα την πρώτη γραφή, ένιωσα ένα αίσθημα ολοκλήρωσης.

Στην υπόθεση εμπλέκεται το αστυνομικό με το αθλητικό στοιχείο. Η αγωνία της εξέλιξης των γεγονότων είναι ένα από τα δυνατά του σημεία. Και τα στοιχεία που αποκαλύπτονται σαν βεντάλια, ένα άλλο.

Ο κεντρικός ήρωας είναι ο Άλκης Μπαμπαλής. Πρώην αστυνομικός, ιδιωτικός ερευνητής, φίλαθλος της ομάδας, αλκοολικός, ένα τραγικό απομεινάρι μιας αλλοτινής, αλαργινής εποχής. Ένας αντιήρωας που βλέπει την εξιχνίαση της υπόθεσης κάτι σαν τη σανίδα σωτηρίας του. Γύρω του περιστρέφονται δευτεραγωνιστές και τριταγωνιστές, οι οποίοι φροντίζουν με τη σειρά τους για την απρόσκοπτη εξέλιξη της ιστορίας.

Ο αναγνώστης θα ταξιδέψει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου έχοντας ως τελικό αποτέλεσμα την απόλαυση, την ευχαρίστηση της ανάγνωσης, έχοντας στον νου πως ο συγγραφέας τήρησε στο ακέραιο την υπόσχεσή του στην άτυπη σύμβαση συγγραφέα-αναγνώστη.

Ευχή μου είναι να αγαπηθεί, να διαβαστεί και να βρει τη θέση του μέσα στα τόσο αξιόλογα έργα των Ελλήνων συγγραφέων αστυνομικών ιστοριών.

Ο κύριος Χι, Άγγελος Χαριάτης

Ο Άγγελος Χαριάτης μιλάει για το μυθιστόρημά του, Ο κύριος Χι, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24 γράμματα. Στο οπισθόφυλλο:
Όλα μοιάζουν να βαίνουν καλώς στην ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού. Σχεδόν βέβαια πρωταθλήτρια και έτοιμη να σηκώσει το κύπελλο Ελλάδος προς τον Αττικό ουρανό. Στο ποδόσφαιρο, όμως, όπως άλλωστε και στη ζωή, η βεβαιότητα είναι μια αυταπάτη. Τα –ανεξήγητα, βάσει της δυναμικής της ομάδας– αρνητικά αποτελέσματα ακολουθούν το ένα μετά το άλλο. Ο Άλκης Μπαμπαλής –ιδιωτικός ερευνητής, πρώην αστυνομικός, αλκοολικός– μοιάζει να είναι ο ιδανικός για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Για τη λύση του γόρδιου δεσμού. Μέσα από τολύπες καπνού και σκληρό άρωμα αλκοόλ ο ιδιωτικός ερευνητής προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι του μυστήριου, να ενώσει τους κρίκους της αλυσίδας. Κοινωνοί στην προσπάθειά του ο παντοτινός φίλος από την υπηρεσία Τέλης κι ο «Ψείρας». Ο Βλαδίμηρος –ιδιοκτήτης γραφείου παράνομου στοιχηματισμού– αντιμετωπίζει με ουδετερότητα την κατάσταση, προσπαθώντας να μαντέψει τον τελικό νικητή. Ο δημοσιογράφος Σωτήρης Παπαντριανταφύλλου λειτουργεί υπό την πίεση των γεγονότων, αντιδρώντας σπασμωδικά. Την ίδια στιγμή αναλώσιμοι βοηθοί του κύριου Χι υπό την καθοδήγησή του εφαρμόζουν το μεγαλόπνοο σατανικό σχέδιό του.
Ο Άλκης Μπαμπαλής χωρίς την Παόλα που τα κάνει όλα ανακρίνει παίκτες, προπονητές, βάζοντας ψηφίδες στο μωσαϊκό του τρόμου.
Έτοιμος να εμπλακεί στο σχέδιο του κύριου Χι, έτοιμος να ρισκάρει τα πάντα, ώστε να επέλθει η λύση κι η προσωπική του κάθαρση.

Ο Άγγελος Χαριάτης γεννήθηκε στην Καλλιθέα Αττικής το 1975 και μεγάλωσε στις γειτονιές του Πειραιά. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 9 βιβλία του και έχει συμμετάσχει σε 3 συλλογικούς τόμους.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το δέρμα της φώκιας, Αριστούλας ΔάλληWorthless Treasures, Temple Music΄Σε είδα, Ιωάννη ΜαρίνουΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΔίχως ένα αντίο, Γωγώς Ψαχούλια
Ρε μπαγάσα, Θεόδωρου ΟρφανίδηΤέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις ΒακχικόνΌταν το μαζί πληγώνει, Βικτώριας ΠροβίδαΤαρτάν το άλογο Ευτυχίας Καλλιτεράκη, Θεατές και δράστες Σύλβας Γάλβα και Η αγωνία του μέτρου Γιώργου ΣπανουδάκηΚλουαζονέ, Λίνας ΒαλετοπούλουΤο δάσος των ψυχών, Ιωάννη ΜαρίνουΟι πουτ@νες κι εγώ, Γιάννη Ράμνου
Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΟι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση, Χρύσας ΜαρδάκηΡοζ, Ανθοπωλείον ο Έρως, Οικογένεια Πελτιέ, Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Η κατάραΣτερνό μελάνι, Άγγελου Αναγνωστόπουλου
Εν αρχή ην ο έρως, Ευαγγελίας ΤσακίρογλουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη