Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Δήμητρα Ιωάννου και Ο χορός της Θεάς


Το μυθιστόρημα μου «Ο Χορός της Θεάς» είναι ένα αρχαιολογικό θρίλερ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Το βιβλίο ξεκινά με τη δολοφονία του διάσημου καθηγητή Νικηφόρου Έξαρχου, ο οποίος πριν το θάνατό του έχει κρύψει ένα αρχαιολογικό εύρημα ανυπολόγιστης αξίας για να το προστατέψει από άπληστους εχθρούς. Τη σκυτάλη αναλαμβάνουν οι δυο κόρες του, Νίκη και Ηλέκτρα, οι οποίες προσπαθούν αφενός να μάθουν την αλήθεια για το θάνατο του πατέρα τους και αφετέρου να βρουν πρώτες το άγαλμα για να το παραδώσουν στα σωστά χέρια. Σύντροφοι τους σε αυτό το ταξίδι ο Μάρκος και ο Τζον και απέναντί τους σκοτεινοί εχθροί σε μια αμείλικτη μάχη με το χρόνο.

Στην υπόθεση: Η δυναμική τετράδα των πρωταγωνιστών ακολουθεί και ερμηνεύει μια σειρά από σύμβολα, μύθους, γρίφους και λεξάριθμους, εμπνευσμένους από την ελληνική ιστορία και μυθολογία, που τους οδηγούν σε έξι αρχαία ελληνικά ιερά της Αττικής και της Κορίνθου, τα οποία είναι αφιερωμένα στις έξι θεές του Ολύμπου. Ένα κυνήγι θησαυρού ενορχηστρωμένο από τον ίδιο τον καθηγητή Έξαρχο ο οποίος, παρότι χάνει τη ζωή του στις πρώτες σελίδες του βιβλίου, φαίνεται να καθοδηγεί τους πρωταγωνιστές ως την τελευταία σελίδα, έχοντας δημιουργήσει αινίγματα που μόνο ικανά μυαλά, όπως το δικό τους είναι σε θέση να ακολουθήσουν.

Οι ήρωες του βιβλίου δίνουν μια μάχη με το χρόνο για να ανακαλύψουν πού βρίσκεται το πολύτιμο άγαλμα προκειμένου να το παραδώσουν στα σωστά χέρια. Στο κατόπι τους έχουν ένα πλήθος από επικίνδυνους αρχαιοκάπηλους, φανατικούς συλλέκτες και τη διαβόητη οργάνωση των Πενήντα Πέντε που κανείς δε γνωρίζει τι ακριβώς πρεσβεύει, παρόλα αυτά φαίνεται να τους ακολουθεί σε κάθε τους βήμα. Και σε αυτή την πιο ακατάλληλη ίσως στιγμή της ζωής τους εμφανίζεται και ο θεός έρωτας που τους στοχεύει με τα βέλη του. Έτσι αναπτύσσονται συναισθήματα τα οποία εξισορροπούν την ασθματική δράση στην ψυχή τους και δίνουν στον αναγνώστη την ευκαιρία να γνωρίσει με αυτόν τον τρόπο μια πιο ανθρώπινη και πιο ευάλωτη πλευρά των ηρώων.

Οι αναγνώστες μου γράφουν συνεχώς ότι ένιωθαν πως ήταν παρόντες και πως συμμετείχαν πολύ ζωντανά και πολύ άμεσα στη συντροφιά των ηρώων, λύνοντας μαζί τους γρίφους και ερμηνεύοντας σύμβολα. Αγάπησαν τόσο πολύ την τετράδα των πρωταγωνιστών, ώστε μου ζητούν επίμονα μια επόμενη περιπέτεια με τους ίδιους ήρωες.

Ευχή μου είναι…
Μια συνολική ευχή: Να βγούμε ασφαλείς και δυνατοί από τη λαίλαπα της πανδημίας και να επανακτήσουμε την κανονικότητα της ζωής μας.
Μια προσωπική ευχή: Να είμαι γερή και να συνεχίσω να γράφω, καθώς η συγγραφή είναι το μεράκι, το πάθος, η μεγάλη μου αγάπη, η ψυχοθεραπεία μου!
Μια ευχή για το βιβλίο: Το βιβλίο στήριξε τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά την αξία της λογοτεχνίας και της ανάγνωσης. Ελπίζω οι άνθρωποι να συνεχίσουν να είναι κοντά στο βιβλίο και να το πλησιάσουν ακόμα περισσότερο για τα πολλαπλά του οφέλη!


Η Δήμητρα Ιωάννου μιλάει για το μυθιστόρημά της, Ο χορός της Θεάς, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Στην περίληψη διαβάζουμε:
Έπειτα από μια συνταρακτική ανακάλυψη ο καθηγητής αρχαιολογίας Νικηφόρος Έξαρχος δολοφονείται από έναν αόρατο εχθρό που θέλει να σφετεριστεί το πολύτιμο εύρημά του. Συγκλονισμένες αλλά αποφασισμένες ως το μεδούλι οι δύο κόρες του, η Νίκη και η Ηλέκτρα, συμφωνούν να ξεπεράσουν την μεταξύ τους αντιπάθεια και να συνεργαστούν, προκειμένου να μάθουν την αλήθεια για τον θάνατο του πατέρα τους. Σε έναν άνισο αγώνα με τον χρόνο παλεύουν να βρουν το κρυμμένο άγαλμα και να το παραδώσουν στα σωστά χέρια. Σύμμαχοί τους σε αυτό το επικίνδυνο ταξίδι ο αινιγματικός Μάρκος, ο γοητευτικός Τζον και ο τρελός φτερωτός θεός Έρωτας που φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή των τεσσάρων. Κυνηγημένοι από φανατικούς συλλέκτες, αντιμέτωποι με αδίστακτους αρχαιοκάπηλους και έχοντας απέναντί τους τη διαβόητη οργάνωση των Πενήντα Πέντε που φαίνεται να έχει μάτια παντού, προσπαθούν απεγνωσμένα να λύσουν γρίφους για να οδηγηθούν στην αλήθεια που στοίχισε τη ζωή του καθηγητή.
Ένα αρχαιολογικό θρίλερ που κόβει την ανάσα!
Ένα αγωνιώδες κυνηγητό όπου κάθε δευτερόλεπτο είναι πολύτιμο!
Ένας ασφυκτικός κλοιός από θανάσιμους εχθρούς.
Δύο παθιασμένες ιστορίες αγάπης που ανθίζουν μέσα στην καταιγίδα!

Η Δήμητρα Ιωάννου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση. Η μελέτη των ανθρώπινων σχέσεων, συμπεριφορών και διαδράσεων ανέκαθεν τη γοήτευε, ενώ το γράψιμο είναι το μεγάλο της πάθος. Η αγάπη της για την Ελλάδα είναι ριζωμένη βαθιά, γι’ αυτό και ερευνά επίμονα τη λαογραφία και τα μυστικά κάθε γωνιάς της. Εργογραφία: Κασσάνδρα - Το μυστικό της μάγισσας, Το τραγούδι της Ανέττας, Βαλεντίνα - Η γητεύτρα των Αθηνών, Οι γιοι της γαλανής κυράς, Η κληρονόμος του ποταμού, Νυχτερινή Αφροδίτη και Ο χορός της Θεάς. Άπαντα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη