Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου και η Μορφή αδάμαστη

Εικόνα έμπνευσης

Από το εξώφυλλο του μυθιστορήματος του Γιάννη Παπαγεωργίου, «Μορφή αδάμαστη, εικόνα έμπνευσης», και φωτογραφία του ίδιου

Το μυθιστόρημά μου είναι μια κινηματογραφική ταινία. Έτσι το φαντάστηκα. Η δημιουργία μιας ταινίας ήταν βέβαια πολύ πιο δύσκολη οπότε και η ιστορία μπήκε σε ένα βιβλίο. Γεννήθηκε λίγο καιρό πριν την πανδημία αλλά μέσα της ανδρώθηκε και ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο. Είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Ποτέ δεν πρέπει να χάνουμε την ευκαιρία να δραπετεύουμε αλλά και να ανοίγουμε δρόμους για την απόδραση των άλλων. Μέσα από τις γραμμές του δημιούργησα έναν κόσμο γεμάτο δύναμη, ένα κόσμο που τολμά να φιλοξενεί ριψοκίνδυνους και τρελά ερωτευμένους.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στο μακρινό μέλλον. Στην Ελλάδα του 2196. Εκεί ζει ο Τίμος που εργάζεται στην ανακατασκευή αρχαίων ελληνικών πόλεων και μνημείων. Αποστολή του μεταξύ άλλων η ανακατασκευή της φτερωτής Νίκης της Σαμοθράκης. Το να πλάσεις ξανά μια Θεά δεν είναι και τόσο εύκολο. Αν ο Τίμος υπήρχε θα με μισούσε αλλά και θα με ευγνωμονούσε. Θα με μισούσε γιατί δεν του έδωσα τίποτα ώστε να πλάσει τις μυθικές αναλογίες της Νίκης. Αλλά θα με ευγνωμονούσε γιατί του έστειλα την Τάνια που του χάρισε ένα κατακλυσμιαίο έρωτα και το μυστικό της. Ένα θείο μυστικό που χάρις σε αυτό ξανάπλασε τη Νίκη με τρόπο που ξεπέρασε σε μοναδικότητα την αυθεντική.

Οι ήρωές μου κινούνται στην Αθήνα του 22ου αιώνα. Μια πόλη αλλαγμένη που συνταιριάζει το κλασικό με το μοντέρνο. Η τεχνολογία της εποχής έχει ένα ξεχωριστό ρόλο. Έχει καταφέρει να εισδύσει στα άδυτα του ανθρώπου να τον διαβάζει και να αναλύει τα δεδομένα του. Κι εκεί είναι που συμβαίνουν όλα, τη στιγμή που αυτές οι αναλύσεις δεδομένων αποκαλύπτουν ιδιότητες που μόνο οι Θεοί τις κατέχουν. Είναι η στιγμή που το μυστικό της Τάνιας αποκαλύπτεται. Κάτι μοναδικό όσο αυτή. Κάτι που την ταυτίζει απόλυτα με τη Νίκη της Σαμοθράκης. Ο 22ος αιώνας δε στερείται από δυνατούς και όσους θέλουν να καταχραστούν μυστικά. Έτσι η Τάνια θα βρεθεί στο στόχαστρο ενός ισχυρού, ενός που θέλει να καρπωθεί το θείο μυστικό της. Άλλα τότε θα επέμβει ό Τίμος. Θα επέμβει να σώσει την Τάνια και τον έρωτα τους απαλλάσσοντάς την από το θείο μυστικό της.

Ο αναγνώστης θα βρεθεί σε ένα άρτιο και προσεγμένο κόσμο. Οι σκηνές φεύγουν η μια μετά την άλλη. Παράξενα φώτα, βροχερά βράδια, αισθησιακά clubs άλλοτε στο κέντρο της πόλης και άλλοτε στο βυθό του Φαληρικού όρμου. Ξεχωριστή σκηνή το άνοιγμα του αναδομημένου Ναού των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη. Μια σκηνή στην οποία η Νίκη επιστρέφει στον τόπο της.

Ευχή μου είναι να έχω χτίσει μια ιστορία απόδρασης και φυγής για τις σκέψεις μετά από μια μακρά περίοδο εγκλεισμού. Ένα σενάριο γεμάτο ελπίδα, ερωτική διάθεση και τόλμη για όσες και όσους αγαπούν. Η «Μορφή Αδάμαστη» είναι κατά βάση μια ερωτική ιστορία που συμβαίνει στο μέλλον και όχι ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας. Είναι μια ιστορία που ο έρωτας ανοίγει το δρόμο και φωτίζει λύσεις εκεί που η εξέλιξη και η τεχνολογία δεν το καταφέρνουν αλλά και ούτε πρόκειται.

Μορφή αδάμαστη, εικόνα έμπνευσης του Γιάννη Παπαγεωργίου

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου μιλάει για το μυθιστόρημά του, «Μορφή αδάμαστη, εικόνα έμπνευσης», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλάτος. Στην περίληψη διαβάζουμε:
Στη μακρινή Ελλάδα του 2196, ένας καλλιτέχνης, ο Τίμος, προσπαθεί να ανακατασκευάσει το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης αναζητώντας μοντέλα που να φέρουν την αδάμαστη μορφή της αυθεντικής. Ένα βράδυ συναντά την Τάνια. Στο σώμα της θα βρει όλες τις ασύλληπτες αναλογίες της αρχαίας Θεάς, ένα κατακλυσμιαίο έρωτα και ένα μοναδικό μυστικό που μπορεί να φέρει ρήξη σε πολλές πάγιες αντιλήψεις, για τον άνθρωπο, τη σκέψη και τη λεπτή ισορροπία μεταξύ φανταστικού και πραγματικού. Όμως η διαφορετικότητα της Τάνιας είναι ορατή από την αδιάκριτη ματιά των ισχυρών της εποχής που την κυνηγούν με σκοπό να αποκρυπτογραφήσουν το μυστικό της και να καρπωθούν τις δυνάμεις του. Ο Τίμος θέλει την Τάνια σαν γυναίκα, χωρίς να ενδιαφέρεται για οτιδήποτε την κάνει μοναδική. Ζει μαζί της την περιπέτεια και μια τιτάνια σύγκρουση με το σκληρό τεχνολογικό κατεστημένο της εποχής τους. Μπροστά στο αδιέξοδο που βρίσκεται επιλέγει ένα βίαιο τρόπο να σώσει την Τάνια από τους εχθρούς της λυτρώνοντάς την από τη μοναδικότητά της που με μανία ζητούν.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη