Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Ελένη Γεωργούση κι Ένας ανεκτίμητος θησαυρός


Πού γράψατε το βιβλίο σας;
Ελένη Γεωργούση: Το βιβλίο «Ένας ανεκτίμητος θησαυρός» το έγραψα στο νησί των Παξών. Το καλοκαίρι 2020.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Ε.Γ.: Μου χρειάστηκαν δύο μήνες για να ολοκληρώσω την ιστορία και άλλους δύο μήνες για να το διορθώσω και να προσθέσω αγαπημένα σημεία.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Ε.Γ.: Το βιβλίο αυτό θα το χαρακτήριζα ως μία γλυκιά περιπέτεια στα μονοπάτια της συγχώρεσης.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Ε.Γ.: Δύο ήρωες έχω πολύ μέσα στην καρδιά μου. Την Σμαράγδα γιατί μου θυμίζει πολύ εμένα και τον Μιχάλη γιατί μου θυμίζει πολύ τον σύντροφό μου.

Ελπίζετε...
Ε.Γ.: Ελπίζω οι αναγνώστες αυτού του βιβλίου να διαβάσουν πίσω από τις λέξεις και να αγαπήσουν αυτήν την ιστορία όσο την αγαπώ κι εγώ.

Πού/πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Ε.Γ.: Το βιβλίο «Ένας ανεκτίμητος θησαυρός» μπορείτε να το προμηθευτείτε από την ιστοσελίδα των εκδόσεων Ελκυστής αλλά πλέον και από τα βιβλιοπωλεία.

Πού μπορούμε να βρούμε εσάς;
Ε.Γ.: Μπορείτε να με βρείτε στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook ή και στο προσωπικό μου προφίλ στο instagram στο όνομα gewrgousi.eleni.

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Ε.Γ.: Το χρώμα που του ταιριάζει είναι το σκοτεινό γκρίζο χρώμα που έχουν τα φθινοπωρινά σύννεφα.

Ποιο άρωμα;
Ε.Γ.: Το άρωμα που του ταιριάζει θα έλεγα πως είναι το θαλασσινό νερό και το βρεγμένο ξύλο.

Ποιο συναίσθημα;
Ε.Γ.: Το συναίσθημα της αδρεναλίνης και αυτό το σφίξιμο που νιώθει κανείς στον θώρακα όταν αισθάνεται πως το μέλλον τού προφυλάσσει κάτι μεγάλο.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Ε.Γ.: Στον τρόπο συγγραφής δεν θα έλεγα πως έχω επηρεαστεί από κάποιον άλλο συγγραφέα. Στον τρόπο που σκέφτομαι όμως ναι, σε κάθε βιβλίο που διαβάζω μπορώ να πω πως βρίσκω και ένα δικό μου, μικρό, κομμάτι μέσα στην ιστορία.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Ε.Γ.: Με σιγουριά, ναι. Οι ήρωες μου έγραψαν στην πραγματικότητα την ιστορία. Είχα στο μυαλό μου ένα πλάνο, εκείνοι όμως με καθοδήγησαν στο τελικό αποτέλεσμα.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Ε.Γ.: Εμπειρία όχι ιδιαίτερα, όλοι από κάπου ξεκινάμε. Φαντασία και ικανότητα όμως σίγουρα. Όταν μια ιστορία σε κυνηγάει και τριγυρίζει ασταμάτητα στο μυαλό σου και δεν την κυνηγάς εσύ, τότε σίγουρα είσαι σε καλό δρόμο.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Ε.Γ.: Δεν έχω σκεφτεί ποτέ πως το αντικείμενο της ανάγνωσης μπορεί να γίνει κατάχρηση. Όσα περισσότερα βιβλία, τόσο το καλύτερο.


Η Ελένη Γεωργούση απαντά στο ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για το μυθιστόρημά της, Ένας ανεκτίμητος θησαυρός, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής. Στην περίληψη διαβάζουμε:
Σμαράγδα το όνομά της. Και όπως τα περισσότερα πολύτιμα ρουμπίνια και σμαράγδια, κρύβει πίσω της μία σκοτεινή ιστορία. Την ημέρα της γέννησής της, στα χέρια των γονιών της -δύο από τους μεγαλύτερους πειρατές της τότε εποχής- βρέθηκε ένα από τα πολυτιμότερα σμαράγδια που είχαν κλαπεί ποτέ. Εξού και το όνομα της όμορφης κόρης τους. Πολλοί πειρατές και ναυτικοί μπήκαν στον πειρασμό να κλέψουν και να εκμεταλλευτούν αυτό το σμαράγδι. Ποιο από τα δύο σμαράγδια όμως έχει τελικά τη μεγαλύτερη αξία;
Ένα μυθιστόρημα που αγγίζει τις χαμένες αξίες των ανθρώπων, τους πειρασμούς και τον πιο ιερό δεσμό, αυτόν της οικογένειας. Ένα μικρό ταξίδι σε μία άλλη εποχή, που θα θέλαμε να ζήσουμε και οι ίδιοι, ή καταστάσεις που δε θα θέλαμε να βιώσουμε ποτέ.

Η Ελένη Γεωργούση γεννήθηκε το 1999 στη Γερμανία, αλλά επέστρεψε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία. Στην εφηβική της ηλικία ξεκίνησε να διαβάζει μυθιστορήματα και να ασχολείται με τη συγγραφή. Έχει δοκιμάσει αρκετών ειδών εργασίες, ποτέ όμως δεν έβγαλε την ανάγνωση από την καθημερινότητά της. Έχει ζήσει σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, όμως πλέον ζει μόνιμα στη Νάουσα Ημαθίας μαζί με τον σύντροφό της.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη