Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η ηρεμία πριν την καταιγίδα, Ερωταποκρίσεις, Ο μύθος του εαυτού και Το εργοστάσιο

Τέσσερις τίτλοι βιβλίων, που αποτελούν την πρώτη εμφάνιση των δημιουργών τους στα γράμματα (της Heib σε σχέση με το ελληνικό κοινό), για να τα γνωρίσετε. Διαβάστε τις σχετικές πληροφορίες για καθένα και σημειώστε πως τα δύο από αυτά είναι νεότατες κυκλοφορίες.

Η ηρεμία πριν την καταιγίδα
Marina Heib
Μυθιστόρημα


Οι τρεις γιοι ενός εφοπλιστή από το Κίελο κάνουν όνειρα για την ιστιοπλοϊκή κρουαζιέρα που πρόκειται να κάνουν με φίλους. Ωστόσο από το ξεκίνημα κιόλας η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου. Ένας από τους γιους δεν εμφανίζεται καν στο λιμάνι της Γκραν Κανάρια, απ’ όπου πρόκειται να σαλπάρουν. Στην ομάδα επικρατεί κλίμα εμφυλίου. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, λίγο αφότου σηκώσουν άγκυρα πρέπει να περισυλλέξουν έναν ναυαγό. Τότε γίνεται ένας φόνος. Φόβος και καχυποψία δηλητηριάζουν τις σχέσεις. Η επικοινωνία με τον έξω κόσμο κόβεται ξαφνικά. Σύντομα οι υποψίες όλων επικεντρώνονται στο πρόσωπο του ξένου. Είναι πράγματι όμως ο δολοφόνος; Όταν ανακαλύπτουν ακόμη ένα πτώμα η μέχρι πρότινος φιλική παρέα καταλαμβάνεται από σύγχυση και πανικό…
Η Μαρίνα Χάιμπ υπογράφει ένα θρίλερ με συνεχείς ανατροπές που κόβουν την ανάσα.

Η Μαρίνα Χάιμπ γεννήθηκε στο Σανκτ Ίνγκμπερτ του Σάαρλαντ. Μετά το πέρας των σπουδών της στις Ανατολικές Σπουδές και τη Φιλοσοφία δραστηριοποιήθηκε στο Αμβούργο, όπου εργάστηκε ως συντάκτρια σε πολλά περιοδικά. Από το 1998 εργάζεται ως ελεύθερη συγγραφέας σεναρίων για την τηλεόραση. Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει σε διάφορους εκδοτικούς πέντε αστυνομικά μυθιστορήματα, δύο θρίλερ και αρκετά σύντομα διηγήματα.

*

Ερωταποκρίσεις
Ελένη Σκριβάνου
Ποιητική συλλογή


Η Ελένη Σκριβάνου γεννήθηκε στον Πειραιά το Μάη του 1968. Κατάγεται από τη Χίο και τη Μικρά Ασία. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή Αθηνών, όπου και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ποινικό δίκαιο. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε λογοτεχνικά περιοδικά. Οι Ερωταποκρίσεις είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.

*

Το εργοστάσιο
Κώστας Πούλιος
Μυθιστόρημα


«Αν ήταν να σας διηγηθώ κάτι κοινότοπο, δε θα έμπαινα, πιστέψτε με, διόλου στον κόπο. Όμως, αυτό που έζησα εκείνα τα -παράξενα από κάθε άποψη- χρόνια με ξεπερνάει…»
Η Ρίνα, σύζυγος του Γεράσιμου και μητέρα του Σωκράτη Χατζηκύρκου -της μεγαλύτερης δυναστείας Ελλήνων τσιμεντοβιομηχάνων- λίγο πριν το αλτσχάιμερ διαγράψει τη μνήμη της πατάει στα ίχνη του παρελθόντος, τα δικά της μαζί με αυτά τεσσάρων άλλων γυναικών, για να ξετυλίξει το μπερδεμένο νήμα της ζωής τους και αυτής των ανδρών με τους οποίους συνδέθηκαν.
Η εξιστόρηση αρχίζει με αφορμή τις ανάγκες του σεναρίου μιας κινηματογραφικής ταινίας με θέμα τα γεγονότα των ετών 2019-2021, που συγκλόνισαν την Ελλάδα (κι η Ρίνα, όπως και όλοι οι ήρωες του μυθιστορήματος, τα έζησε από πρώτο χέρι). Οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές και κορυφώθηκαν την 25η Μαρτίου 2021. Όλοι πια είχαν διαβεί τον Ρουβίκωνα και όσα διαδραματίζονται εκείνη τη μέρα θα επηρεάσουν καταλυτικά τις ζωές τους, αλλά και την πορεία της χώρας ολόκληρης.

Ο Κώστας Πούλιος (γεν. 1968) κατάγεται από το Κεραμίδι Μαγνησίας. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Φιλόλογος στο επάγγελμα, εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ποιήματα και άρθρα του (για εκπαιδευτικά και γενικότερου ενδιαφέροντος θέματα) έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε εφημερίδες και περιοδικά του Βόλου. Έχει βραβευτεί σε πανελλήνιους ποιητικούς διαγωνισμούς, καθώς και με το 1ο βραβείο διηγήματος στον Δ' Διεθνή Λογοτεχνικό διαγωνισμό «Αντώνης Σαμαράκης» (η σχετική Ανθολογία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη). «Το Εργοστάσιο» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

*

Ο μύθος του εαυτού
Βαγγέλης Κατσούπης
Μυθιστόρημα


Σε ποιο βαθμό ανταποκρίνεται στην αλήθεια η ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας; Άραγε, υπάρχει μια τέτοιου είδους αλήθεια, ή η ακλόνητη βεβαιότητα των βιωμάτων αποτελεί μια αυταπάτη; Μήπως τελικά η ύπαρξη πραγματώνεται μέσα από προσωπικούς μύθους; Μ’ αυτά τα ερωτήματα έρχεται αντιμέτωπος ο Χρήστος, ένας μονήρης και αντικοινωνικός άνδρας, όταν έπειτα από ένα ατύχημα τον χτυπάει σαν κατάρα μια ιδιότυπη αμνησία. Στο μυαλό του παραμένουν άθικτες οι γνώσεις, οι δεξιότητες, οι κάθε λογής προτιμήσεις του και η πρόσφατη καθημερινότητά του, ωστόσο τα παιδικά του χρόνια, η εφηβεία και η πρώτη του νεότητα, βουλιάζουν στα σκοτεινά νερά της λήθης. Ανήμπορος να βρει πληροφορίες για τα χαμένα του χρόνια, ή να ζήσει αγνοώντας τα, με μόνη συνθήκη αυτοκαθορισμού το ανεξήγητο παρόν, αποφασίζει να δημιουργήσει ένα πλαστό παρελθόν και να το υιοθετήσει. Οι συνέπειες της πράξης του αποδεικνύονται βαθύτερες απ’ όσο νόμιζε, καθώς οι αναμνήσεις του, φευγαλέες, αποσπασματικές και ακατανόητες, καραδοκούν κυοφορώντας την ανατροπή.

Ο Βαγγέλης Κατσούπης είναι γεννημένος το 1980. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Τα τελευταία χρόνια, που καταπιάνεται συστηματικά με την τέχνη της γραφής, δημοσίευσε ορισμένα διηγήματα στον δικτυακό τόπο tovivlio, έλαβε μέρος σ’ έναν συλλογικό τόμο διηγημάτων και βραβεύτηκε δυο φορές σε διαγωνισμούς της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. «Ο μύθος του εαυτού» είναι το πρώτο μυθιστόρημα που δραπέτευσε από τα συρτάρια του.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη