Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Τόλης Βοσκόπουλος

Τόλης Βοσκόπουλος

Γεννήθηκε στον Κορυδαλλό στις 26 Ιουλίου 1940 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου. Πέθανε στις 19 Ιουλίου 2021.

Δημοσίευμα του περιοδικού Ταχυδρόμος (2/6/2001) για τον γάμο του Τόλη Βοσκόπουλου με τη Στέλλα Στρατηγού

Δημοσίευμα του περιοδικού Ταχυδρόμος (2/6/2001) για τον γάμο του με τη Στέλλα Στρατηγού και για την οικογένειά του από τη Μικρά Ασία.


Στα τέλη της δεκαετίας του 1950 απεικονίζεται με Νίκο και Τάκη Μάρκου και Τάκη Παναγόπουλο (πάνω), Ισμήνη Αρβιλιά, Θάνο Τράγκα και την αδελφή του, Γκάρυ (Γαρυφαλλιά).

Πρώτη εμφάνιση του Τόλη Βοσκόπουλου στον κινηματογράφο στην ταινία «Τρεις κούκλες κι εγώ» (1960)

Η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση ως Τώνης Βοσκόπουλος ήταν στην ταινία «Τρεις κούκλες κι εγώ» (1960). Εμφανίστηκε συνολικά σε 22 ταινίες, με τελευταία την «Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας» (1972).

Ο Τόλης Βοσκόπουλος σε δημοσίευμα του περιοδικού ΝτομινόΟ Τόλης Βοσκόπουλος σε δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό

Δημοσιεύματα του περιοδικού Ντομινό (17 Οκτωβρίου 1969 και 10 Απριλίου 1970). Το άστρο αρχίζει την πορεία του.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος σε δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό για την ταινία «Αγωνία»

Δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό για την ταινία «Αγωνία» (24 Οκτωβρίου 1969).

Ο Τόλης Βοσκόπουλος σε δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό

Δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό (5 Ιουνίου 1970) για το σκάφος που αγόρασε
και βάπτισε «Στέλλα» από τη Στέλλα Στρατηγού.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος σε δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό

Δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό (26 Ιουνίου 1970). Με τη Ζωή Λάσκαρη και τον Γιώργο Πάντζα στο θεατρικό «Μαριχουάνα στοπ».

Ο Τόλης Βοσκόπουλος σε δημοσίευμα του περιοδικού ΝτομινόΟ Τόλης Βοσκόπουλος σε δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό

Δημοσιεύματα του περιοδικού Ντομινό (29 Ιανουαρίου και 3 Σεπτεμβρίου 1971).

Ο Τόλης Βοσκόπουλος στο πρόγραμμα της θεατρικής παράστασης «Οι εραστές του ονείρου» (του Γιάννη Δαλιανίδη, θέατρο Βέμπο, καλοκαίρι 1972)

Φωτογραφία από το πρόγραμμα της θεατρικής παράστασης «Οι εραστές του ονείρου» (του Γιάννη Δαλιανίδη, θέατρο Βέμπο, καλοκαίρι 1972).

Ο Τόλης Βοσκόπουλος σε δημοσίευμα του περιοδικού Downtown (27 Ιουνίου 2018)

Δημοσίευμα του περιοδικού Downtown (27 Ιουνίου 2018).

Δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό

Δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό (2 Μαρτίου 1973) για την πρωτιά Μαρινέλλας και Τόλη Βοσκόπουλου στον διαγωνισμό για το Χρυσό Μικρόφωνο του περιοδικού.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος σε αφίσα του περιοδικού Κατερίνα

Αφίσα από το περιοδικό Κατερίνα.

Φωτογραφία από το πρόγραμμα και οπισθόφυλλο από το cd της θεατρικής παράστασης «Ήρθες σαν όνειρο» (των Λάκη Μιχαηλίδη και Γιάννη Τζιώτη, θέατρο Ακροπόλ, αρχές 1998)Φωτογραφία από το πρόγραμμα και οπισθόφυλλο από το cd της θεατρικής παράστασης «Ήρθες σαν όνειρο» (των Λάκη Μιχαηλίδη και Γιάννη Τζιώτη, θέατρο Ακροπόλ, αρχές 1998)

Φωτογραφία από το πρόγραμμα και οπισθόφυλλο από το cd της θεατρικής παράστασης «Ήρθες σαν όνειρο» (των Λάκη Μιχαηλίδη και Γιάννη Τζιώτη, θέατρο Ακροπόλ, αρχές 1998).

Εξώφυλλα με τον Τόλη ΒοσκόπουλοΕξώφυλλα με τον Τόλη Βοσκόπουλο
Εξώφυλλα με τον Τόλη ΒοσκόπουλοΕξώφυλλα με τον Τόλη Βοσκόπουλο

Μέχρι στιγμής έχω προσμετρήσει 210 εξώφυλλα από την καριέρα αυτού του σημαντικού καλλιτέχνη, με τα περισσότερα να εμφανίζονται σε Οικογενειακό θησαυρό, Βεντέτα, Φαντάζιο και Ντομινό. Το «Ντομινό» με τη Δούκισσα είναι μάλλον το πρώτο του (21/7/1967) και τα υπόλοιπα είναι οι πρώτες του εμφανίσεις σε κάθε τίτλο.



Πηγές: Οι φωτογραφίες προέρχονται από το Τμήμα Παραστατικών Τεχνών και τη Βιβλιοθήκη του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Ε.Λ.Ι.Α.-Μ.Ι.Ε.Τ.), από τα sites retromaniax.gr και greekcomics.gr και από την προσωπική μου συλλογή.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη