Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο –παρακολουθείτε όλα τα είδη– ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθoπλασίες: Ο πρίγκιπας του Βόρνεο: Το Φάντασμα * Το δέκατο τάγμα * Υπόσχεση * Οι Μαζαράκηδες, Ιουλιανός ο Παραβάτης, Τα πέντε φαντάσματα * Το αίμα είναι για να χύνεται * Έξι τίτλοι πεζογραφίας των εκδόσεων Ελκυστής * Το χάλκινο νησί: Η δημιουργία των ανθρωποειδών * Labirinto * Επτά τίτλοι από τις εκδόσεις Ελκυστής * Το παιχνίδι της νύχτας: Η αφύπνιση των θρύλων * Το αγόρι ** Διηγήματα: Η ενδεκάτη εντολή * Για όλα φταις εσύ * Η Κιμ ξέρει και άλλες ιστορίες * Στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου * Στιγμές ζωής ** Ποίηση: 62 ποιήματα * Ανατέλλουσα ψυχή * Ονειρεύτηκα τη Διοτίμα και άλλα εφήμερα ειδύλλια *** Παιδικά: Από τη σοφίτα στα άστρα * Πίστεψέ το... και θα τα καταφέρεις *** Μουσικό άλμπουμ: The 12 Kalikatzari of Christmas *** Εγκυκλοπαίδεια: Rock Around... Troubadours *** Δοκίμιο: Εν αρχή ην ο λόγος

Τόλης Βοσκόπουλος

Τόλης Βοσκόπουλος

Γεννήθηκε στον Κορυδαλλό στις 26 Ιουλίου 1940 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου. Πέθανε στις 19 Ιουλίου 2021.

Δημοσίευμα του περιοδικού Ταχυδρόμος (2/6/2001) για τον γάμο του Τόλη Βοσκόπουλου με τη Στέλλα Στρατηγού

Δημοσίευμα του περιοδικού Ταχυδρόμος (2/6/2001) για τον γάμο του με τη Στέλλα Στρατηγού και για την οικογένειά του από τη Μικρά Ασία.


Στα τέλη της δεκαετίας του 1950 απεικονίζεται με Νίκο και Τάκη Μάρκου και Τάκη Παναγόπουλο (πάνω), Ισμήνη Αρβιλιά, Θάνο Τράγκα και την αδελφή του, Γκάρυ (Γαρυφαλλιά).

Πρώτη εμφάνιση του Τόλη Βοσκόπουλου στον κινηματογράφο στην ταινία «Τρεις κούκλες κι εγώ» (1960)

Η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση ως Τώνης Βοσκόπουλος ήταν στην ταινία «Τρεις κούκλες κι εγώ» (1960). Εμφανίστηκε συνολικά σε 22 ταινίες, με τελευταία την «Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας» (1972).

Ο Τόλης Βοσκόπουλος σε δημοσίευμα του περιοδικού ΝτομινόΟ Τόλης Βοσκόπουλος σε δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό

Δημοσιεύματα του περιοδικού Ντομινό (17 Οκτωβρίου 1969 και 10 Απριλίου 1970). Το άστρο αρχίζει την πορεία του.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος σε δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό για την ταινία «Αγωνία»

Δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό για την ταινία «Αγωνία» (24 Οκτωβρίου 1969).

Ο Τόλης Βοσκόπουλος σε δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό

Δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό (5 Ιουνίου 1970) για το σκάφος που αγόρασε
και βάπτισε «Στέλλα» από τη Στέλλα Στρατηγού.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος σε δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό

Δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό (26 Ιουνίου 1970). Με τη Ζωή Λάσκαρη και τον Γιώργο Πάντζα στο θεατρικό «Μαριχουάνα στοπ».

Ο Τόλης Βοσκόπουλος σε δημοσίευμα του περιοδικού ΝτομινόΟ Τόλης Βοσκόπουλος σε δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό

Δημοσιεύματα του περιοδικού Ντομινό (29 Ιανουαρίου και 3 Σεπτεμβρίου 1971).

Ο Τόλης Βοσκόπουλος στο πρόγραμμα της θεατρικής παράστασης «Οι εραστές του ονείρου» (του Γιάννη Δαλιανίδη, θέατρο Βέμπο, καλοκαίρι 1972)

Φωτογραφία από το πρόγραμμα της θεατρικής παράστασης «Οι εραστές του ονείρου» (του Γιάννη Δαλιανίδη, θέατρο Βέμπο, καλοκαίρι 1972).

Ο Τόλης Βοσκόπουλος σε δημοσίευμα του περιοδικού Downtown (27 Ιουνίου 2018)

Δημοσίευμα του περιοδικού Downtown (27 Ιουνίου 2018).

Δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό

Δημοσίευμα του περιοδικού Ντομινό (2 Μαρτίου 1973) για την πρωτιά Μαρινέλλας και Τόλη Βοσκόπουλου στον διαγωνισμό για το Χρυσό Μικρόφωνο του περιοδικού.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος σε αφίσα του περιοδικού Κατερίνα

Αφίσα από το περιοδικό Κατερίνα.

Φωτογραφία από το πρόγραμμα και οπισθόφυλλο από το cd της θεατρικής παράστασης «Ήρθες σαν όνειρο» (των Λάκη Μιχαηλίδη και Γιάννη Τζιώτη, θέατρο Ακροπόλ, αρχές 1998)Φωτογραφία από το πρόγραμμα και οπισθόφυλλο από το cd της θεατρικής παράστασης «Ήρθες σαν όνειρο» (των Λάκη Μιχαηλίδη και Γιάννη Τζιώτη, θέατρο Ακροπόλ, αρχές 1998)

Φωτογραφία από το πρόγραμμα και οπισθόφυλλο από το cd της θεατρικής παράστασης «Ήρθες σαν όνειρο» (των Λάκη Μιχαηλίδη και Γιάννη Τζιώτη, θέατρο Ακροπόλ, αρχές 1998).

Εξώφυλλα με τον Τόλη ΒοσκόπουλοΕξώφυλλα με τον Τόλη Βοσκόπουλο
Εξώφυλλα με τον Τόλη ΒοσκόπουλοΕξώφυλλα με τον Τόλη Βοσκόπουλο

Μέχρι στιγμής έχω προσμετρήσει 210 εξώφυλλα από την καριέρα αυτού του σημαντικού καλλιτέχνη, με τα περισσότερα να εμφανίζονται σε Οικογενειακό θησαυρό, Βεντέτα, Φαντάζιο και Ντομινό. Το «Ντομινό» με τη Δούκισσα είναι μάλλον το πρώτο του (21/7/1967) και τα υπόλοιπα είναι οι πρώτες του εμφανίσεις σε κάθε τίτλο.



Πηγές: Οι φωτογραφίες προέρχονται από το Τμήμα Παραστατικών Τεχνών και τη Βιβλιοθήκη του Ελληνικού Λογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Ε.Λ.Ι.Α.-Μ.Ι.Ε.Τ.), από τα sites retromaniax.gr και greekcomics.gr και από την προσωπική μου συλλογή.