Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Διαμέρισμα με αριθμό 7

Διαμέρισμα με αριθμό 7, Καίτης Δροσίνη

Κι ορίστε που υπάρχει κι αυτή η πλευρά των πραγμάτων. Αυτή η ιστορία που γράφτηκε για τη χαρά, για την ομορφιά της ζωής, για την αισιόδοξη πλευρά της... και που δεν θα σε προβληματίσει ούτε στο ελάχιστο, δεν θα σε βαρύνει, δεν θα σε φορτίσει αρνητικά.

Το Διαμέρισμα με αριθμό 7 είναι μια νουβέλα της Καίτης Δροσίνη, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελκυστής. Αυτός ο ιστότοπος έχει φιλοξενήσει διάφορα συγγράμματα της ίδιας, οπότε δεν μας είναι καθόλου άγνωστη. Μπορείτε να δείτε ενδεικτικά τι είχε πει για τη νουβέλα της Ο δράκος, για το μυθιστόρημα Το μυστικό της ταμπακιέρας, για το Ατιμώρητο έγκλημα κι ύστερα θα εξάγετε το συμπέρασμα ότι της αρέσουν τα μυστήρια, τα εγκλήματα και οι αστυνομικές ιστορίες.

Υπάρχει και σε αυτό το βιβλίο μια εσάνς μυστηρίου αλλά δεν μένει μόνο σε αυτό. Η αφήγηση έχει εμπλουτιστεί πρωτίστως με μια γλυκιά ιστορία αισθηματικού χαρακτήρα και μπόλικη ευθυμογραφική διάθεση.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Η υπόθεση, εκείνη που αναγράφεται στο οπισθόφυλλο, θέτει ένα ερώτημα: Τι κοινό έχουν μια νεαρή φοιτήτρια που ταυτοχρόνως εργάζεται για να μπορέσει να ανταπεξέλθει οικονομικά, μια διαζευγμένη μητέρα ενός παιδιού που ετοιμάζεται να μεταναστεύσει στην Αγγλία, ένα αγαπημένο και ηλικιωμένο ζευγάρι που ζει στην επαρχία... με έναν παπαγάλο; Και πώς όλα αυτά τα πρόσωπα –και ο παπαγάλος– συνδέονται με το διαμέρισμα με τον αριθμό επτά, θα ρωτήσω εγώ.

Η κυρία Δροσίνη δομεί μια περιπέτεια (ζωής) με μπόλικο ρομαντισμό, χαρά και κέφι. Αισιοδοξία ακόμη και στα δύσκολα. Ακόμη και στα πολύ δύσκολα. Γιατί το μόνο τελικά που έχει σημασία είναι να μη χάνεις την όρεξη για ζωή, να θέλεις να το ζήσεις (νο μάτερ γουάτ) και, εννοείται, η οικογένεια. Πρόκειται για μια οικογενειακή υπόθεση που προεκτείνεται στον περίγυρο και την κοινωνία, αλλά και μια αισθηματική υπόθεση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που έπρεπε να συναντηθούν.

Πρόκειται για άκρως συμπαθητικό ανάγνωσμα που διαβάζεται απνευστί, κρατάει το ενδιαφέρον ως την τελευταία σελίδα, είναι πολύ διασκεδαστικό, ψυχαγωγικό και γρήγορο. Πρόκειται για μια οικογενειακή, κοινωνική κι αισθηματική ιστορία αλλά και μια περιπέτεια ζωής που αξίζει να τη γνωρίσεις. Ένα βιβλίο που σε αποζημιώνει για τον χρόνο σου και σου χαρίζει ευχάριστες στιγμές παρέα με τους τόσο γοητευτικούς και συμπαθητικούς του ήρωες και που αν είχε τύχει καλύτερης επιμέλειας θα ήταν ιδανικό.

Στο τέλος τέλος, σου αφήνει ένα απόσταγμα, που πάει κάπως έτσι: αν είσαι θετικός άνθρωπος και αντιμετωπίζεις κατάμουτρα τη ζωή, όμως χωρίς γκρίνια και μεμψιμοιρία, τότε κι εκείνη (θα) είναι εκεί για να σου δώσει. Κάτι πρέπει να κάνεις φυσικά για να λάβεις όμως αυτό το κάτι είναι τελικά στο χέρι σου. Άσε κατά μέρους τους φόβους και τις αναστολές και πέρνα στη δράση.

Όχι μόνο για τους πωρωμένους φιλαναγνώστες μα για κάθε βιβλιόφιλο ή ευκαιριακό αναγνώστη και για όλες τις ηλικίες!



ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη