Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Κάτι από μένα

Κάτι από μένα, John Emmans

Με πρωταγωνιστές του βιβλίου την Κάθριν, μια συντηρητική νηπιαγωγό, ερωτευμένη και παραδομένη στον αλαζόνα γιατρό Μπράντλεϊ, που λανθασμένα τον θεωρεί ως τον τέλειο σύντροφο ενόσω εκείνος ερωτοτροπεί συνεχώς και τον Κένεθ, έναν χωρισμένο και έντιμο δικηγόρο που αποπειράται να γράψει το πρώτο του βιβλίο, ο John Emmans θα μας μεταφέρει στην πόλη Σέλινγκτον, όπου η γνωριμία των ηρώων θα αποβεί μοιραία για τη μετέπειτα ζωή τους.

Η Κάθριν δέχεται αδιαμαρτύρητα την απόφαση του Μπράντλεϊ να χωρίσουν μετά από 12 χρόνια σχέσης και ενώ βρίσκεται στα χνάρια του αλκοολισμού, τολμά μια εκδρομή στο Σέλινγκτον, με σκοπό να βρει τον χαμένο εαυτό της.
Ο Κένεθ, αφήνοντας πίσω τη Τζέσικα, την πρώην γυναίκα του, και τις δυο τους κόρες, το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής του, για να επιλέξει το Σέλινγκτον με σκοπό να συμφιλιωθεί με τις «ερινύες» του όταν μια αναπάντεχη βουτιά στην παγωμένη θάλασσα για τη διάσωσή ενός κοριτσιού, της Ζόι, θα σταθεί η αφορμή για τη γνωριμία του με την Κάθριν. Ο ίδιος είναι μετανιωμένος για τη δεύτερη ευκαιρία που δεν έδωσε στον διάσημο συγγραφέα πατέρα του και, μέσα από μια απέλπιδα προσπάθεια συγγραφής, θα δοκιμάσει να κάνει την κατάθεση της ψυχής του, ως φόρο τιμής τόσο στον ίδιο, όσο και στον άνθρωπο που άδικα διέγραψε από τη ζωή του.
Η Άσλεϊ, μητέρα της Ζόι, μια δυναμική επιχειρηματίας που έχει χάσει τον άντρα της και μεγαλώνει μόνη της το παιδί τους και ο Ντάρεν Λόρενς, ένας εκκεντρικός, παράξενος, είρωνας, δύστροπος, αγενής και συνάμα ευαίσθητος και καλόκαρδος πρώην διάσημος ηθοποιός, θα χρωματίσουν την ιστορία μας με κομβικούς ρόλους έτσι ώστε να νουθετούν τους πρωταγωνιστές όταν εκείνοι είναι έτοιμοι να λοξοδρομήσουν.

Φιλοσοφικές αναλύσεις, ανείπωτες για χρόνια αναμνήσεις, ένα ακριβό πιάνο με τις παρτιτούρες του, απρόσμενες επισκέψεις, μια πρόταση γάμου, εξωσυζυγικές σχέσεις, μια εκδρομή με βάρκα, μια δειλή δήλωση για συντροφιά, η αποβολή ενός μωρού, ένας θάνατος από AIDS και ένας καρχαρίας με εξωπραγματικά μεγάλο άνοιγμα σαγονιών, ξεδιπλώνονται ανάμεσα στις σελίδες του βιβλίου τόσο για να περιπλέκουν τις καταστάσεις, να τις διανθίζουν με όμορφη χροιά όσο και για να στοιχειώνουν τους ήρωές μας.

Η ένοχη, σφιγμένη, αναποφάσιστη και γεμάτη «πρέπει» Κάθριν, ο διορατικός Λόρενς, που προσπαθεί να την αφυπνίσει, και ο τρυφερός και μοναχικός Κένεθ, που με τα επιπόλαια λόγια του χτύπησε σαν με μαχαίρι τον πατέρα του, θα ξαναγεννηθούν μέσα από την πένα του John Emmans, θα εξαγνιστούν και θα αναζητήσει ο καθένας τη δική του Ιθάκη.

Ο τραυλός και ευγενικός Νόρμαν, ο ανάγωγος και θρασύδειλος Μπαρτ, ο καλόψυχος Άντριου, ο γοητευτικός Γκλεν και ο λυσσαλέος Τζόελ σε συνδυασμό με τους ήδη γνωστούς μας ήρωες, θα σταθούν ως αφορμή για να θυμώσουμε, να προβληματιστούμε, να χαμογελάσουμε, να δακρύσουμε, να χαρούμε και να εισπράξουμε στο τέλος το συναίσθημα εκείνο που περισσότερο έχουμε ανάγκη.

Από τα βιβλία που διαβάζω, επιλέγω μια φράση, για να την μοιραστώ μαζί σας. Από το βιβλίο «κάτι από μένα», επέλεξα την παρακάτω:
…μην αφήνεις ποτέ στη μοίρα, κάτι που μπορείς εσύ ο ίδιος να ορίσεις…

Πρόκειται για ένα βιβλίο ξέχειλο από συναισθήματα, πάθη και λάθη που στερούν από τον άνθρωπο το δικαίωμα στην ευτυχία, γεμίζοντας την ψυχή του κατάλοιπα και ενοχές.
Η πολυσχιδής ιστορία, η καθηλωτική γραφή και το πλούσιο λεξιλόγιο του συγγραφέα, θα σας αποζημιώσουν για την επιλογή σας.

Ο John Emmans γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε να γράφει μυθιστορήματα σε νεαρή ηλικία, όταν οι γονείς του τού έκαναν δώρο μια παιδική γραφομηχανή. Θέλοντας να δώσει μελωδία και ήχο στις ιστορίες του, ξεκίνησε να παίζει πιάνο και σύντομα κατάφερε να συνθέσει ορχηστρική μουσική για να ντύνει τα γραπτά του. Το 2012 ξεκίνησε να αρθρογραφεί για διάφορους ιστότοπους και στο προσωπικό του blog, το οποίο διατηρούσε έως το 2017. Η αγάπη του για τον άνθρωπο, τη φύση και τη ζωή τον ώθησε να ασχοληθεί με τη φιλοσοφία και την ψυχολογία. Η φράση του αγαπημένου του φιλόσοφου, Σωκράτη, «εν οίδα ότι ουδέν οίδα», αποτελεί το κέντρο και το απαύγασμα της κοσμοθεωρίας του. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Αφιερωμένο στον γιο μου» κυκλοφόρησε το 2019.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη