Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Ξύπνα και ζήσε

Ξύπνα και ζήσε,  Dorothea Brande

Το βιβλίο «Ξύπνα και ζήσε» το οποίο όταν κυκλοφόρησε εκτοξεύτηκε σε 2.000.000 πωλήσεις και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, αποτελεί βιβλίο-σταθμό στην κατηγορία των βιβλίων αυτοβελτίωσης.
Η συγγραφέας του Dorothea Brande, μετά από μελέτες, ανακάλυψε ότι αν και θα πιστεύαμε ότι η επιτυχία είναι ο φυσιολογικός δρόμος του ανθρώπου, σχεδόν πάντα μας έλκει η αποτυχία και αναζητούμε να κολυμπάμε στους κόλπους της.
Πολλοί άνθρωποι από φόβο συνήθως εστιάζουν στην αποτυχία, παραγκωνίζοντας την επιθυμία τους για επίτευξη στόχων. Ζουν νωχελικά, δεν ρισκάρουν, δεν επιμένουν να διεκδικούν από φόβο μήπως χάσουν, με τελικό αποτέλεσμα να παραιτούνται από κάθε προσπάθεια να τολμήσουν και να παλέψουν για κάτι καλύτερο από αυτό που τους διέπει.
Με πολλές ασκήσεις, με τρόπους που στοχεύουν στην αναγνώριση του ατόμου και των δυνατοτήτων του, θα εξασκηθούμε και θα κατανοήσουμε την ευεργετική δράση της επιτυχίας, δίνοντάς της, τη θέση που της αξίζει, παραγκωνίζοντας την αποτυχία που έχει εδραιωθεί και κυριαρχεί στις ζωές μας.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, θα κατανοήσουμε έννοιες όπως ο υπνωτισμός, η μέθοδος «δοκιμή και λάθος», η δύναμη της αυτο-εκπαίδευσης, η οξυμένη φαντασία, η αυτοπεποίθηση, οι προσωπικοί στόχοι, οι άχρηστες συμβουλές, τα δεσμά της μονοτονίας και θα αναλογιστούμε πώς κάποιες από αυτές είναι ικανές για να συνδράμουν στην εξέλιξη και τη βελτίωσή μας και πώς άλλες είναι καταστροφικές κρύβοντας στους κόλπους τους αρνητικά χαρακτηριστικά.

Κομβικής σημασίας για μένα, αποτέλεσε το κεφάλαιο με τις 12 αρχές, πλημμυρισμένο με περίσσεια τροφή για σκέψη και αναθεώρηση σε πολλά από τα πιστεύω μου.

Από τα βιβλία που διαβάζω, επιλέγω μια φράση, για να την μοιραστώ μαζί σας. Από το βιβλίο «Ξύπνα και ζήσε», επέλεξα την παρακάτω:
Μην πράττεις λες και έχεις χίλια χρόνια να ζήσεις…
Καταλήγοντας, έχουμε φτάσει στο σημείο να σαμποτάρουμε τις δεξιότητές μας, να υποθάλπουμε τα ταλέντα μας, να μας διακατέχει δειλία, παραίτηση και νωθρότητα, να αγνοούμε επιδεικτικά κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη, με απώτερο σκοπό να αποτύχουμε με μαθηματική ακρίβεια, παρά να προσπαθήσουμε να αποβάλουμε τον φόβο της επιτυχίας, που μοιάζει στα μάτια μας άγνωστος, και να δρούμε με γνώμονα πρωτίστως την επιτυχία!

Θα κλείσω το άρθρο με μια φράση της συγγραφέως που πρέπει να γίνει εφαλτήριο όλων μας: Φέρσου σαν να είναι αδύνατο να αποτύχεις!

Η Dorothea Brande γεννήθηκε στις ΗΠΑ, όπου και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και αργότερα στο Μίσιγκαν. Έγινε παγκοσμίως γνωστή με το βιβλίο της «Wake up and Live», ενώ το δοκίμιό της επί της συγγραφικής τέχνης με τίτλο «Becoming a Writer» αποτελεί, μέχρι και σήμερα, κλασικό στο είδος του και διεθνώς αναγνωρισμένο.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις I write.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη