Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Κόκκινα Δαιμόνια

Κόκκινα Δαιμόνια, Γιώργου Μυλωνά

Ο Γιώργος Μυλωνάς, ένα μικρό βιογραφικό του οποίου θα βρείτε στο τέλος της παρουσίασης, μας παραθέτει την ποιητική συλλογή του με τίτλο «Κόκκινα Δαιμόνια».

Ένα πλήθος ποιημάτων στα οποία υμνεί την αγάπη, την ελπίδα, τον πόθο, την απόγνωση, τη βαθύτερη συνειδητοποίηση, τη μοναξιά, τον έρωτα, τον θάνατο, τον πόλεμο και την ειρήνη, τον πλούτο και τη φτώχεια, αλλά και την ίδια τη ζωή και την πολύτιμη αξία της.

Θα διαβάσουμε για χρυσά πουλιά και για μελαγχολικά μάτια, για μακάβριες θάλασσες κι αφιλόξενα κάστρα, για μαβιές πασχαλιές, ερωτικούς οίστρους και πειθήνιες ονειρώξεις. Η πορτοκαλί ομίχλη, η μεταξένια σήψη, η ακόρεστη δίψα του φονιά αλλά και μια εξόριστη βραχονησίδα, δίνουν το δικό τους στίγμα στα ποιήματα και τα νέφη πεφταστεριών τα πασπαλίζουν όλα με μια μεθυστική χρυσόσκονη.
Ποιοι είναι οι αδέσποτοι ταυρομάχοι;
Τι αναζητά μια γυμνή κοπέλα πάνω σε ράχη αλόγου;
Τι θέση έχουν ανάμεσα στις λέξεις τα αιμοδιψή πνεύματα;
Τι θα φέρει στο διάβα της μια παγκόσμια θύελλα;
Ποιος ο ρόλος της βασιλικής νυχτερίδας;
Τι αναζητά ο ξέμπαρκος εξερευνητής;
Ποια από όλες φέρει δικαιωματικά τον τίτλο της παμπάλαιας πατρίδας;
Ποιους φιλοξενεί το παρανοϊκό λευκό δάσος;
Για που ταξιδεύουν οι ζαλισμένες πυγολαμπίδες;
Τι κοινό έχει το πολικό σέλας με την πύρινη μετάλλαξη;
Σε ποιους αποδίδεται η φράση «φοβού τους Δαναούς»;
Τι περικλείει στους κόλπους του το καράβι των σπαραγμών;
Ποιος τελικά φέρεται ως καλός Σαμαρείτης;
Τι νόημα έχει ένα ξεχασμένο κλειδί σε μισορημαγμένη πόρτα;
Πού άραγε οδεύει ο επίδοξος σκιέρ της ανίδωτης θλίψης;
Έχει ο πολιτισμός ανάγκη από εφευρέτες;
Τι διάλογο μπορείς να αναπτύξεις με τα μυρμήγκια;
Ποιον σημαδεύει ο φλεγόμενος μετεωρίτης;
Ποιήματα με πλούσιο λεξιλόγιο, με λυρισμό και περίτεχνες παρομοιώσεις, με κρυφά μηνύματα που στοχεύουν στην αφύπνιση του αναγνώστη, με τροφή για σκέψη σε όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν πέραν της απλής ανάγνωσης και αναφορές στις βαθύτατες πληγές της ιστορίας της ανθρωπότητας.

Τα ποιήματα που κέντρισαν περισσότερο το ενδιαφέρον μου ήταν η «Περιστροφή» και η «Άχωρη ήττα» για λόγους προσωπικούς, που δεν έχει αξία να αναφέρω.

Αν είστε λάτρης των γαλάζιων περιστεριών, των πλουμιστών απολαύσεων και των ερωτικών προκλήσεων δεν έχετε παρά ν' αναζητήσετε την ποιητική συλλογή «Κόκκινα Δαιμόνια» και ν' αναμετρηθείτε μαζί τους.

Ο Γιώργος Κ. Μυλωνάς γεννήθηκε στην Γερμανία στις 24 Μαρτίου του 1987. Αλλά ήρθε στη Θεσσαλονίκη σε αρκετά νεαρή ηλικία. Από μικρός ανακάλυψε ότι έχει μια αξιοπρόσεκτη φωνή τραγουδώντας κάθε φορά που έμενε μόνος στο σπίτι. Η δημόσια έκθεση τον τρόμαζε λόγω έμφυτης εσωστρέφειας και, έτσι, η κλίση του στο τραγούδι παρέμεινε για καιρό ανεκμετάλλευτη. Από το 2010, όμως, σταδιακά κάμφθηκαν οι ντροπές του καθώς ξεκίνησε να τραγουδάει στα social media και λίγο αργότερα σε μαγαζιά παράλληλα, βέβαια, με τις σπουδές. Επιπλέον, διατηρούσε blog γράφοντας, κατά κύριο λόγο, πεζά κείμενα εκφράζοντας, έτσι, τη μεγάλη του αγάπη για τα γράμματα και την επιστήμη. Το ταξίδι της ποίησης ξεκίνησε αρκετά πρόσφατα όπου μόλις το 2019 έγραψε το πρώτο του ποίημα με τίτλο «Ο μονόλογος του σκότους». Έκτοτε έχουν δημοσιευτεί διάφορες δημιουργίες του σε λογοτεχνικά site και περιοδικά, όπως, μεταξύ άλλων, στο thessalonikiartsandculture.gr, στα περιοδικά των εκδόσεων Πνοές Λόγου, στο περιοδικό Κέφαλος, συμμετέχοντας ταυτόχρονα στην ανθολογία Ποίησης 2020 των εκδόσεων Όστρια. Στο διάστημα αυτό παρακολούθησε σεμινάρια για το θέατρο, τη δημιουργική γραφή, τη φιλοσοφία κ.α. Με αυτό το βιβλίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ευρύ αναγνωστικό κοινό.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Λευκό Μελάνι.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη