Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

The heat wave

The heat wave, Κατερίνα Ντάιμοντ

Η Φλικ είναι παντρεμένη με τον Κλιζ και έχουν δύο παιδιά, τη Ντέιζι και τον Λόιντ. Έχει αφήσει τη γενέτειρά της και ζει μια ήσυχη ζωή, έχοντας φυλακίσει το παρελθόν της βαθιά μέσα της, μέχρι την στιγμή που η εξαφάνιση της νεαρής Μάντι Γκριν στο Ντεβόν ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και σκορπίζει τα κομμάτια της Φλικ στους πέντε ανέμους.

Στο Ντεβόν, η Φλικ, έχει να πατήσει το πόδι της σχεδόν 16 χρόνια. Έφυγε και δεν επέστρεψε ποτέ, άφησε πίσω της όλα τα γεγονότα που την όδευσαν στη φυγή της, μαζί με οικεία πρόσωπα και καταστάσεις που διακαώς θέλει να ξεχάσει.
Αποφασίσει να επιστρέψει για να βοηθήσει το άμοιρο κορίτσι, που πρόσφατα έχει εξαφανιστεί, έχοντας υπόνοιες σχετικά με τα αίτια της εξαφάνισής της, αλλά φτάνοντας στα πάτρια εδάφη θα βρεθεί αντιμέτωπη με παρελθοντικές Ερινύες που τείνουν να την κατασπαράξουν.

Μια αφίσα του ψυχολογικού θρίλερ Ντόνι Ντάρκο, ο καθηγητής Μορέλ και το φιλί, που του στοίχισε τη θέση του στην εργασία και όχι μονάχα αυτήν, τα κρυμμένα μπουκάλια ποτού και ο εθισμός στο αλκοόλ, που τείνει να φτάσει σε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ένα παλιό καφέ αυτοκίνητο, που έρχεται από το μακρινό παρελθόν, η εβδομάδα του Αυγούστου με το λούνα παρκ στην πόλη και η μπερδεμένη συμπεριφορά του Τιμ, που άλλοτε είναι πρόσχαρος και άλλοτε μοχθηρός, είναι κομμάτια του παζλ της ιστορίας μας, μιας ιστορίας που θα παιχτεί σε δύο χρόνους, μεταβαίνοντας στο χτες και στο σήμερα, μα πιο πολύ στο χτες.
Η Τζασμίν αγαπά πολύ τους γονείς της Φρανκ και Λίζα, συμμετέχει μαζί τους σε εθελοντικές δράσεις και περνά πολύ από τον ελεύθερο χρόνο της με τη φίλη της Φελίσιτι. Θα μας απασχολήσει αρκετά κατά τη διάρκεια της ιστορίας και θα παίξει κομβικό ρόλο στις εξελίξεις.
Οι άσεμνες φωτογραφίες παιδιών στον υπολογιστή ενός καθηγητή, το παγκάκι των φίλων, το πτώμα ενός νέου άνδρα στο δάσος, ένα κομμάτι χαρτί με ένα μήνυμα, τα φαντάσματα που παρελθόντος που ένα ένα ξυπνούν, ο ήχος μιας μηχανής, οι φωτογραφίες στον κρυμμένο σάκο και ένα αυτοκίνητο που θα προσπαθήσει να σώσει τις δύο φίλες, είναι μερικά από τα κομβικά σημεία της ιστορίας που δεν αφήνουν περιθώρια να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου.

Από τα βιβλία που διαβάζω, επιλέγω μια φράση, για να την μοιραστώ μαζί σας. Από το βιβλίο της Κατερίνας Ντάιμοντ, ένα μικρό βιογραφικό της οποίας θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, επέλεξα την παρακάτω:
Μην επαναπαύεσαι σε ό,τι σου δίνει η ζωή.
Ποια είναι η εξαφανισμένη Ρόζα;
Πώς εμπλέκεται στην ιστορία μας η Χάνα Τόρενς και ποιος την αναζητά;
Με ποιο πρόσχημα μια γυναίκα μπορεί να καλύψει τα πάθη του άνδρα της;
Είναι καλός ένας πατέρας που κάνει κακό σε άλλα παιδιά;

Αβίαστα γεννιούνται ερωτήματα και αναζητούν απαντήσεις μέσα στο βιβλίο – ψυχολογικό θρίλερ– και σίγουρα όλοι οι αναγνώστες θα δώσουν τις δικές τους απόψεις που πιστεύω δεν θα έχουν μεγάλη απόκλιση μεταξύ τους.
Μία αυτοκτονία, μία αποκάλυψη που καίει, μία κρυφή αλήθεια που βγαίνει στο φως και μία γυναίκα που έχει ανάγκη την αγκαλιά των δικών της, θα κλείσουν την αυλαία του βιβλίου, με έναν τρόπο που κανείς δεν περιμένει.

Οι πληγές του παρελθόντος σπάνια επουλώνονται αν δεν τις φροντίσεις. Μένουν ανοιχτές και υπομένουν καρτερικά την αφοσίωσή σου έως ότου ασχοληθείς μαζί τους, τις περιθάλψεις και πάψεις να τις κρύβεις. Έτσι συνέβη και στην ιστορία μας, όπου το κύμα καύσωνα έρχεται να σαρώσει για μια ακόμη φορά, μονό που σε αυτήν τη δεύτερη, οι ήρωες είναι καλύτερα προετοιμασμένοι!
Η Κατερίνα Ντάιμοντ γεννήθηκε στο Ντέβον της Αγγλίας τη δεκαετία του '70. Οι γονείς της ήταν ιδιοκτήτες εστιατορίου Fish & Chips στην ελληνική κοινότητα. Μετακόμισαν στη Θεσσαλονίκη όπου η Κατερίνα πήγε σε ελληνικό σχολείο και έμαθε ελληνικά σε μόλις έξι μήνες. Μετά το διαζύγιο των γονιών της, επέστρεψε στο Ντέβον. Αφού εργάστηκε στο εστιατόριο Fish & Chips του θείου της, φοίτησε –για λίγο– στο Πανεπιστήμιο του Ντάρμπι, όπου γνώρισε τον μέλλοντα σύζυγό της. Σήμερα ζει μαζί του και με τα δύο παιδιά τους στο ανατολικό Κεντ. Το The Heatwave αποτελεί το έβδομο μυθιστόρημά της.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το δέρμα της φώκιας, Αριστούλας ΔάλληΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΤαρτάν το άλογο Ευτυχίας Καλλιτεράκη, Θεατές και δράστες Σύλβας Γάλβα και Η αγωνία του μέτρου Γιώργου ΣπανουδάκηΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη