Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Τα βάσανα του Τεό και της Λέας

Κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Gema τέσσερις τίτλοι σε κείμενο και εικονογράφηση Muzo για Τα βάσανα του Τεό και της Λέας, σε μετάφραση Νατάσας Παπαδοπούλου.

Τέσσερις τίτλοι της σειράς «Τα βάσανα του Τεό και της Λέας», Muzo

Αν δεν τα πήρατε χαμπάρι ακόμα, σπεύσατε να τα ανακαλύψετε στα βιβλιοπωλεία και να τα δωρίσετε στα παιδάκια σας (από τριών ετών). Πρόκειται για χρηστικά κόμικς που αναπαράγουν καθημερινές ασχολίες των παιδιών, αγαπημένες συνήθειες και φυσικά τα λάθη και τις επιπτώσεις που αυτές έχουν. Η σειρά περιλαμβάνει τους τίτλους: Έχω έναν αγαπημένο!, Δε μ' αρέσουν τα λαχανικά!, Δε μ' αρέσει το σχολείο! και Έχω κόλλημα με τις οθόνες!

Σε κάθε βιβλίο, κι αφού διαβάσουμε την ιστορία και τα παθήματα των ηρώων, σειρά παίρνει ο δόκτορας Μιζό ο οποίος θα δώσει στα παιδιά τις απαντήσεις που ζητούν, θα λύσει τις απορίες τους, θα τα συμβουλέψει και θα τα διδάξει το σωστό. Αυτό όμως δεν το κάνει δασκαλίστικα, ούτε μέσω αυστηρών κανόνων και απαγορεύσεων. Αντιθέτως, είναι επεξηγηματικός, φιλικός, προσιτός και έχει και χιούμορ. Δηλαδή όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να αγγίξουν τα παιδιά και να τα κάνουν να ασχοληθούν, άρα και να μάθουν επί της ουσίας τι είναι καλύτερο για αυτά και γιατί.

Ο κάθε τίτλος με δυο λόγια...

Έχω έναν αγαπημένο!
Η Λέα ανακοινώνει πως έχει έναν αγαπημένο, τον Λιλιάν, όμως κάποιες φορές η αγάπη μπορεί να πονέσει. Η υπόθεση διερευνά ερωτήματα όπως γιατί ερωτευόμαστε και τι επίδραση έχει η αγάπη.

Δε μ' αρέσουν τα λαχανικά!
Ο Τεό θέλει να αγοράσει μόνο γλυκά γιατί αυτά του αρέσουν πολύ, παρόλο που η μαμά του επιμένει πως πρέπει να τρώει και λαχανικά. Η υπόθεση αναδεικνύει τις βλαβερές συνέπειες της ζάχαρης όταν η κατανάλωσή της ξεπερνά το μέτρο και μιλάει για το πώς πρέπει να τρεφόμαστε για να είμαστε υγιείς.

Δε μ' αρέσει το σχολείο!
Η Λέα δεν θέλει να πάει στο σχολείο. Προτιμά να ασχολείται με άλλα πράγματα που της φαίνονται πιο διασκεδαστικά.

Έχω κόλλημα με τις οθόνες!
Ο Τεό δεν παίζει με τους φίλους του. Προτιμά την τηλεόραση ή το τάμπλετ. Η υπόθεση μιλάει για τις βλαβερές συνέπειες της οθόνης (για όλες τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές) όταν χάνεται το μέτρο και τα πλεονεκτήματα που έχουν οι δραστηριότητες και το παιχνίδι με τα άλλα παιδιά.

Στην ίδια σειρά έχουν κυκλοφορήσει και οι τίτλοι: Βαριέμαι, δεν ξέρω τι να κάνω...Είμαι ζηλιαρόγατος!Είμαι λίγο ντροπαλή... και Θα θυμώνω όσο θέλω!



ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη