Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Οι Project Renegade και το Ultra Terra

Εσείς γνωρίζετε τους Project Renegade; Ελάτε να τους γνωρίσουμε λίγο παραπάνω μέσα από μία μικρή συνέντευξη όπου μιλούν για τη μουσική, τη δική τους αλλά και γενικότερα τη μουσική του κόσμου και το πώς μπήκε στη ζωή τους, όπως και για τη νέα τους δουλειά. Κι όπως πάντα, στο τέλος μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια τους.

Project Renegade

Πώς ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι;
Το 2014 αποφασίσαμε με την Μαριάννα να σταματήσουμε την ρομαντική συμμετοχή στον μουσικό κόσμο και να κάνουμε κάτι πιο επαγγελματικό. Κάτι που να έχει ένα όραμα, ένα μήνυμα και έναν σκοπό, κάτι μεγαλύτερο από εμάς. Στην αρχή δεν ξέραμε τι κάναμε, προσπαθήσαμε να πάμε με την περπατημένη αλλά όταν αποφασίσαμε το πρώτο μας demo να το κάνουμε κανονική παραγωγή... Τότε νομίζω πως η κατάρα της μουσικής έπεσε πάνω μας.

Από πού εμπνέεστε; Τι πυροδοτεί τη δημιουργικότητά σας;
Κυρίως γεγονότα από την αληθινή ζωή που έχουν συμβεί σε εμάς ή σε άλλους γύρω μας. Η ωμή αλήθεια και η άμεση επικοινωνία ενός συναισθήματος είναι αυτό που μας ιντριγκάρει καλλιτεχνικά, δεν ζούμε στη σφαίρα της φαντασίας τόσο πολύ ως μουσικοί. Τον τελευταίο καιρό, περνάμε πολύ δύσκολα ως άνθρωποι και βρήκαμε μεγάλη έμπνευση στις ρίζες μας. Επισκεφτήκαμε τα μέρη που μεγαλώσαμε, τους ανθρώπους που μας ήξεραν από μικρούς... Θυμηθήκαμε ποιοι είμαστε και από πού ερχόμαστε και βρήκαμε δύναμη στις προαναφερθείσες ρίζες της ταυτότητάς μας. Πιθανώς κάποια άλλη στιγμή η πηγή έμπνευσης να διαφέρει αλλά όσον αφορά το εδώ και το τώρα... Αυτά τα πράγματα μας κάνουν να πιάσουμε πάλι το όργανα μας και να παίξουμε τη μουσική μας!

Αν δεν υπήρχε η μουσική στη ζωή σας, τι θα μπορούσε να την αντικαταστήσει; Με τι θα είχατε ασχοληθεί αν δεν είχατε τη μουσική;
Εγώ προσωπικά θα ήμουν ή φυλακή ή θα ήμουν νεκρός (το ξέρω είναι λίγο δραματικό) αλλά η μουσική είναι ο λόγος που έχω μια δουλειά και ένα σπίτι και μια οικογένεια... Χωρίς την μουσική –που προσωπικά είναι η θρησκεία μου– θα είχα σίγουρα αποσυρθεί κοινωνικά, οπότε εγώ δεν έχω απάντηση σε αυτή την ερώτηση.

Πείτε μας δυο λόγια για τη νέα σας δουλειά.
Είναι το αποτέλεσμα μιας μουσικής απόφασης που οδήγησε σε μία περιπέτεια. Αποφασίσαμε να είμαστε καλλιτεχνικά ελεύθεροι από όλες τις σκέψεις κομφορμισμού, που είχαμε, κι έτσι ο ήχος μας απέκτησε μια δόση τρέλας που τώρα την αγκαλιάζουμε όλο και περισσότερο. Το ULTRA TERRA ασχολείται με την άκριτη εξέλιξη της τεχνολογίας και τις επιπτώσεις που έχει στην ανθρώπινη ζωή. Χτίζουμε μηχανήματα και μηχανήματα για να μας διευκολύνουν και να μας εξυπηρετήσουν στις ανάγκες και στις φαντασιώσεις μας και εντέλει εμείς είμαστε αυτοί που κοντεύουν να γίνουν μηχανές. Φτιάξαμε την απόλυτη γη και δεν συνειδητοποιήσαμε ότι σκέφτεται μόνο με 1 και 0, μόνο με άσπρο και μαύρο όταν εμείς ζούμε στο γκρι. Είναι πλέον αργά για να αλλάξουμε την πορεία μας; Ακούστε και πείτε μας!

Αν έπρεπε να τη/το χαρακτηρίσετε με μια λέξη ή με μια φράση, ποια θα ήταν αυτή;
ΗADOUKEN!

Μοιραστείτε τους στόχους, τα όνειρά σας.
Θέλουμε οι Project Renegade να μεγαλώσουν και να αγγίξουν με τον ήχο τους όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Ευελπιστούμε μέσα από αυτό το εγχείρημα να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας αλλά και όποιον μας ακούει να βρει τη δύναμη που χρειάζεται για να φτάσει στο απόλυτο επίπεδο της ύπαρξής του και να είναι κυριολεκτικά ελεύθερος από εμπόδια και σκέψεις.

Στείλτε το μήνυμά σας στον κόσμο...
Φέρτε πίσω την καλή μουσική που δημιουργείται από καλούς ανθρώπου και όχι από ρομποτάκια που κονφορμίζονται στο κάθε trend που τους επιβάλλει η βιομηχανία· η αξία της μουσικής έχει πέσει και εδώ έρχεστε εσείς... Χωρίς εσάς δεν υπάρχει ποιότητα, απαιτήστε την ποιοτική μουσική σε κάθε είδος.
Να αγαπάτε τους συνανθρώπους σας και να τους βοηθάτε! Δεν είναι καιροί για ιντιβιντουαλισμό! Peace!

Οι Project Renegade και το Ultra Terra

Click to music:

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το δέρμα της φώκιας, Αριστούλας ΔάλληΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΤαρτάν το άλογο Ευτυχίας Καλλιτεράκη, Θεατές και δράστες Σύλβας Γάλβα και Η αγωνία του μέτρου Γιώργου ΣπανουδάκηΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη