Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Η Νάντια Δημοπούλου και το Ζεστό αίμα

Ζεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου

Πώς σας ήρθε η ιδέα;
Νάντια Δημοπούλου: Το «Ζεστό αίμα» είναι ένα βιβλίο πού γράφτηκε στην εφηβεία. Η ιδέα για να γράψω μου ήρθε εντελώς ξαφνικά ένα βράδυ καθώς παρακολουθούσα μια ταινία τρόμου. Από εκείνα τα χρόνια μπορώ να πω πως είχα μία ζωηρή φαντασία που με ακολουθεί ακόμα και σήμερα δίνοντας μου την ευκαιρία να δημιουργώ τις δικές μου φανταστικές ιστορίες.

Πού γράψατε το βιβλίο σας;
Ν.Δ.: Στο σπίτι μου το πατρικό.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Ν.Δ.: Ξεκίνησε αρχές του 2002 και η λέξη τέλος γράφτηκε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Ν.Δ.: Ένα φανταστικό θρίλερ με πολλή αγωνία και αρκετό τρόμο σε κάποια σημεία.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Ν.Δ.: Η κεντρική μας ηρωίδα είναι μια μυστική πράκτορας του FBI που θα αναγκαστεί να ξεχάσει όσα ήξερε μέχρι σήμερα. Η νέα της αποστολή είναι για εκείνη πέρα για πέρα εξωπραγματική. Ένας εχθρός με απίστευτες δυνάμεις και καθόλου οίκτο πρέπει να ηττηθεί χωρίς κανείς να γνωρίζει πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Ν.Δ.: Τα πάντα. Γιατί είναι καθαρά μια φανταστική ιστορία από την οποία δεν μπορεί κανείς να κινδυνέψει στον πραγματικό κόσμο μας.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Ν.Δ.: Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιον και αυτό γιατί κατάφερα και έγινα ένα με όλους.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Ν.Δ.: Ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του φανταστικού.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Ν.Δ.: Να είναι καλά όλοι οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου.

Φοβάστε...
Ν.Δ.: Τους ψεύτικους ανθρώπους.

Αγαπάτε...
Ν.Δ.: Ό,τι έχει ζωή.

Ελπίζετε...
Ν.Δ.: Ότι κάποτε όλοι μας θα μάθουμε να εκτιμούμε πιο πολύ την ανθρώπινη ζωή.

Θέλετε...
Ν.Δ.: Ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Ν.Δ.: Σε όσους αρέσει να ταξιδεύουν σε φανταστικούς κόσμους.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Ν.Δ.: Εάν κάποιος ψάξει στο λεξιλόγιό μου θα ανακαλύψει πως για μένα δεν υπάρχει η λέξη πρέπει, υπάρχει μόνο η λέξη θέλω. Άρα όποιος θέλει μπορεί να ταξιδέψει μαζί μου σε έναν φανταστικό κόσμο γεμάτο από περίεργα πλάσματα.

Γιατί δεν πρέπει;
Ν.Δ.: Γιατί απλά δεν θέλει.

Πού/πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Ν.Δ.: Θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας. Ακόμα μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813. Επίσης είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων Ελκυστής.

Πού μπορούμε να βρούμε εσάς;
Ν.Δ.: Στο Facebook Nantia Dhmopoulou και στο email nadiadimopoulou8@gmail.com.

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Ν.Δ.: Το κόκκινο.

Ποια μουσική;
Ν.Δ.: Πιστεύω πως η καλύτερη μελωδία για ένα θρίλερ είναι το Waterphon.

Ποιο άρωμα;
Ν.Δ.: Του θανάτου.

Ποιο συναίσθημα;
Ν.Δ.: Του φόβου.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Ν.Δ.: Ταινία.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Ν.Δ.: Σεναριογράφος.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Ν.Δ.: Ανελλιπώς κανέναν. Έχω μια αδυναμία στα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Ν.Δ.: Τίποτα δεν μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο ζω και σκέφτομαι. Μπορεί κάποιες φορές να επηρεάζομαι λίγο στον τρόπο που γράφω από την Αγκάθα Κρίστι γιατί ο τρόπος γραφής της για μένα θεωρείται μοναδικός.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Ν.Δ.: Οι ήρωές μου φτιάχνουν το μέλλον τους. Εγώ το μόνο που κάνω είναι να τους παρέχω ένα είδος βοήθειας ώστε η ιστορία τους να φτάσει στο τέλος που εκείνοι έχουν ορίσει.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Ν.Δ.: Είναι και τα δύο πολύ σημαντικά. Ωστόσο για μένα πρωταρχικό ρόλο παίζει η φαντασία και έπειτα η εμπειρία και όλα τα υπόλοιπα.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Ν.Δ.: Η αγωνία του αναγνώστη να γυρίσει σελίδα.

Τι την αποτυχία;
Ν.Δ.: Ακριβώς το αντίθετο.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Ν.Δ.: Το παιχνίδι που μας παίζει η ζωή.

Η Νάντια Δημοπούλου απάντησε στο ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για το μυθιστόρημά της Ζεστό αίμα, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελκυστής. Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:
Όλα κυλούν ήρεμα, ώσπου μέσα σε μια νύχτα αλλάζουν τα πάντα. Άνθρωποι βρίσκονται κατακρεουργημένοι σε όλη την πόλη και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ποιος ευθύνεται για αυτό. Ο Τζον καλεί την Έλεν στο σπίτι του θέλοντας να της αναθέσει μια πολύ περίεργη και μπερδεμένη υπόθεση.
Η Έλεν Κούπερ είναι μια μυστική πράκτορας του FBI. Τα τελευταία έξι χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του Τζον, ο οποίος είναι ο αντιπρόεδρος της Αμερικής, ως επικεφαλής της προσωπικής του ασφάλειας. Η αποστολή που της αναθέτει είναι για εκείνη πέρα για πέρα εξωπραγματική. Ένας εχθρός με απίστευτες δυνάμεις και καθόλου οίκτο πρέπει να ηττηθεί, χωρίς κανείς να γνωρίζει πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με μια δύναμη βγαλμένη από την ίδια την κόλαση. Όταν, όμως, ανακαλύψει ότι το κακό που έχει να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα δεν είναι ένα, αλλά τέσσερα διαφορετικά, ο φόβος θα πλημμυρίσει την ψυχή της. Θα καταφέρει να νικήσει τους φόβους της; Θα καταφέρει η ανθρωπότητα να επιβιώσει έπειτα από μια τέτοια καταστροφική δύναμη;
Η Νάντια Δημοπούλου γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1986. Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στο χωριό της, μέχρι που τελείωσε το σχολείο. Σπούδασε νοσηλευτική, χωρίς όμως στην αρχή να θέλει να ασκήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Η πρώτη της εργασία ήταν στον τομέα της φύλαξης και προστασίας. Επίσης, εργάστηκε στην ασφαλιστική εταιρεία Εγνατία-Le Monde στο τμήμα νομικής προστασίας ως γραμματέας. Τα τελευταία χρόνια άσκησε τη νοσηλευτική δουλεύοντας σε δυο ιδρύματα. Ζει στην Αθήνα με τον σύζυγό της.

Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Ελκυστής προσφέρουν το βιβλίο σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε εδώ και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους. Συμμετοχή στην κλήρωση, που θα γίνει μετά τις 6 Μαΐου 2024, σημαίνει αποδοχή των όρων. Το βιβλίο θα αποσταλεί/παραδοθεί στον τυχερό από τον εκδότη. Αυτή η δωροθεσία είναι πανελλήνια.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη