Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού * Όταν το μαζί πληγώνει * Δίχως ένα αντίο * Κλουαζονέ * Οι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση * Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Οικογένεια Πελτιέ, Η κατάρα, Ροζ, Ανθοπωλείον ο Έρως * Το δάσος των ψυχών * Ρε μπαγάσα * Σε είδα ** Ποίηση: Δεύτερη φωνή Ι * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις * Λυκόσκυλα, Ίμερος και Ηλιοτρόπιο ονείρων * Εν αρχή ην ο έρως ** Διηγήματα: Το δέρμα της φώκιας * Ταρτάν το άλογο, Θεατές και δράστες και Η αγωνία του μέτρου * Στερνό μελάνι * Τέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις Βακχικόν ** Διάφορα άλλα: Οι πουτ@νες κι εγώ ** Μουσικό άλμπουμ: Worthless Treasures

Άλλες εποχές

Η Δέσποινα Κούρτη, ο Δημήτρης Αλεξανδρής και η Ερατώ Πίσση στην παράσταση Άλλες εποχές

Το είχα δει παλιά, με τον τίτλο Παλιοί καιροί. Λίγο αφού ξεκίνησαν οι Άλλες εποχές στο θέατρο Λευτέρης Βογιατζής κατάλαβα ότι είναι η ίδια υπόθεση με εκείνο που είχα παρακολουθήσει τότε. Άλλος τίτλος, ίδιο νόημα, στο είδος του Χάρολντ Πίντερ, που καταπιάνεται με τις σχέσεις των ζευγαριών, τα μυστικά που δεν λέγονται, με ανθρώπους που αγαπιούνται ξεχνώντας το παρελθόν μέχρι που εμφανίζεται να τους στοιχειώσει.

Έτσι, σε ένα αγαπημένο ζευγάρι, τον Ντίλι και την Κέιτ, σε ένα προάστιο της Αγγλίας, ένα ησυχαστήριο δίπλα στη θάλασσα... θ' αλλάξει η καθημερινότητά τους με την επίσκεψη μιας παλιάς φίλης και συγκάτοικου πριν από είκοσι χρόνια τής Κέιτ, της Άννας. Η Άννα τα αλλάζει όλα από την πρώτη κιόλας στιγμή.
Μια περίεργη σχέση φαίνεται μεταξύ των δύο γυναικών που γίνεται αμέσως αντιληπτή από τον Ντίλι. Η Άννα ξέρει πτυχές της Κέιτ που ο Ντίλι δεν ξέρει και ένας αισθητός κίνδυνος παρουσιάζεται ξαφνικά με την κατά πρόσωπο διεκδίκηση της Κέιτ από τον Ντίλι και της Άννας.
Η Κέιτ θυμίζει αερικό, ένα πλάσμα που φαίνεται να ζει μεταξύ δύο κόσμων. Και στιγμές κι από τους δύο κόσμους γνωρίζει καλά η Άννα.
Υπάρχει ένταση, ερωτισμός, αγάπη και θλίψη. Ανταγωνισμός, θυμός, άρνηση και τέλος εξιλέωση. Μυστικά θαμμένα που αποκαλύπτονται, που η ανάγκη θα τα κάνει να εμφανιστούν.

Ο θεατής στα χέρια του Χάρολντ μπορεί να υποθέτει τα πάντα ελεύθερα, όλα είναι δυνατά σε αυτή την ιστορία.

Η Δέσποινα Κούρτη, ο Δημήτρης Αλεξανδρής και η Ερατώ Πίσση προσφέρουν μια πολύ δυνατή παράσταση, που δημιουργεί έντονα συναισθήματα με στιγμές χιούμορ και θλίψης, και που από την αρχή μέχρι το τέλος δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα.

Καταπληκτικές οι ερμηνείες και από τους τρεις ηθοποιούς, σε μια υπέροχη παράσταση που χάρηκα πολύ που την παρακολούθησα. Δεν βρήκα πουθενά κενό, λάθος, κάτι που θα αποτελούσε το ελάττωμα, που δεν θα της έδινε το άριστα.
Συγχαρητήρια στους ηθοποιούς αλλά και στη μετάφραση από την Έλσα Ανδριανού και την σκηνοθεσία του Άρη Τρουπάκη.



Επιμέλεια - διορθώσεις: Τζένη Κουκίδου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Το δέρμα της φώκιας, Αριστούλας ΔάλληWorthless Treasures, Temple Music΄Σε είδα, Ιωάννη ΜαρίνουΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΛυκόσκυλα Αγγέλας Καϊμακλιώτη, Ίμερος Μαίρης Χάψα και Ηλιοτρόπιο ονείρων Γιάννη ΑναστασόπουλουΔίχως ένα αντίο, Γωγώς Ψαχούλια
Ρε μπαγάσα, Θεόδωρου ΟρφανίδηΤέσσερις συλλογές διηγημάτων από τις εκδόσεις ΒακχικόνΌταν το μαζί πληγώνει, Βικτώριας ΠροβίδαΤαρτάν το άλογο Ευτυχίας Καλλιτεράκη, Θεατές και δράστες Σύλβας Γάλβα και Η αγωνία του μέτρου Γιώργου ΣπανουδάκηΚλουαζονέ, Λίνας ΒαλετοπούλουΤο δάσος των ψυχών, Ιωάννη ΜαρίνουΟι πουτ@νες κι εγώ, Γιάννη Ράμνου
Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΟι Ελληνίδες: Η υποδόρια επανάσταση, Χρύσας ΜαρδάκηΡοζ, Ανθοπωλείον ο Έρως, Οικογένεια Πελτιέ, Οι μοίρες της αστροφεγγιάς, Η κατάραΣτερνό μελάνι, Άγγελου Αναγνωστόπουλου
Εν αρχή ην ο έρως, Ευαγγελίας ΤσακίρογλουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη