Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο –παρακολουθείτε όλα τα είδη– ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθοπλασίες: Το παιχνίδι της νύχτας: Η αφύπνιση των θρύλων * Το αγόρι * Έξι τίτλοι των εκδόσεων Ελκυστής * Ασμοδαίος * Ετοιμόρροποι: Αναζητώντας τα μυστικά της σύντηξης * Ο κύριος Σάλβο και η πριγκίπισσα που ταξίδεψε στο φως * Ταξίδι προς την ελευθερία: Αξίζει(;!) * Η εφημερίδα της λέσχης των φαντασμάτων * Άμμος και Λιανή = Αμμουλιανή * Στο Camping: Πυρ, γυνή και θάλασσα ** Διηγήματα: Η ενδεκάτη εντολή * Στιγμές ζωής * Ακατάσχετη ψυχορραγία ** Ποίηση: Ονειρεύτηκα τη Διοτίμα και άλλα εφήμερα ειδύλλια * Τριθέκτη Ώρα * Οδυσσέας * Ναι, αρνούμαι

Εξάντας

Αφίσα εγκαινίων της ατομικής έκθεσης της Ελένης Καρνέζη Εξάντας

Ο εξάντας είναι ένα όργανο το οποίο στο παρελθόν ήταν το Α και το Ω για τους ναυτικούς. Με τον εξάντα μπορούσαν να προσδιορίσουν τη θέση τους επάνω στην Γη (στίγμα) και τον χρησιμοποιούσαν στην ανοιχτή θάλασσα κατά κόρων.

Στον φιλόξενο χώρο της Ολυμπιακής Δημοτικής Πινακοθήκης «Σπύρος Λούης» [Βασ. Σοφίας 84, πλατεία Ηρώων, Μαρούσι], υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, η σύγχρονη και αξιόλογη εικαστικός, Ελένη Καρνέζη, δίνει το δικό της στίγμα στην τέχνη, παρουσιάζοντας την ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο Εξάντας.
Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2025 και ώρα 18:00, ενώ διαρκεί έως το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025.

Όπως δηλώνει η εικαστικός Ελένη Καρνέζη για τα έργα της:
Η τέχνη μου είναι ένα προσωπικό ταξίδι, μια διαρκής αναζήτηση της εσωτερικής και εξωτερικής αρμονίας. Μέσα από τα έργα μου, αποζητώ να ανακαλύψω και να αποδώσω τα κρυμμένα συναισθήματά μου που γεννιούνται από τον συνδυασμό χρωμάτων και την αλληλεπίδραση με τις μνήμες και τις εμπειρίες μου.
Γι' αυτό ζωγραφίζω την έκρηξη αλλά και την αίσθηση των χρωμάτων. Μαγεύομαι από το χρώμα και την έντασή του. Τα έργα μου είναι για μένα μια γέφυρα ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα. Δε ζωγραφίζω, αλλά ονειρεύομαι.
Ωράριο: Τετάρτη έως Σάββατο 18:00-21:00
Είσοδος ελεύθερη