Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ e-books ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο –παρακολουθείτε όλα τα είδη– ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθoπλασίες: Ο πρίγκιπας του Βόρνεο: Το Φάντασμα * Το δέκατο τάγμα * Υπόσχεση * Οι Μαζαράκηδες, Ιουλιανός ο Παραβάτης, Τα πέντε φαντάσματα * Το αίμα είναι για να χύνεται * Έξι τίτλοι πεζογραφίας των εκδόσεων Ελκυστής * Το χάλκινο νησί: Η δημιουργία των ανθρωποειδών * Labirinto * Επτά τίτλοι από τις εκδόσεις Ελκυστής * Το παιχνίδι της νύχτας: Η αφύπνιση των θρύλων * Το αγόρι ** Διηγήματα: Η ενδεκάτη εντολή * Για όλα φταις εσύ * Η Κιμ ξέρει και άλλες ιστορίες * Στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου * Στιγμές ζωής ** Ποίηση: 62 ποιήματα * Ανατέλλουσα ψυχή * Ονειρεύτηκα τη Διοτίμα και άλλα εφήμερα ειδύλλια *** Παιδικά: Από τη σοφίτα στα άστρα * Πίστεψέ το... και θα τα καταφέρεις *** Μουσικό άλμπουμ: The 12 Kalikatzari of Christmas *** Εγκυκλοπαίδεια: Rock Around... Troubadours *** Δοκίμιο: Εν αρχή ην ο λόγος

ΕΙΔΑ τον ΧΑΡΗ με τα ΜΑΤΙΑ μου




Φινετσάτη κομεντί του Χάρη Ρώμα που πραγματεύεται τη ζωή του άλλοτε πρωταγωνιστή του θεάτρου, Χάρη, που, εν διαστάσει πια από τη σύζυγό του και εθισμένος στον τζόγο, ζει με δανεικά την παρακμή του, μόνος στο σπίτι που κάποτε έζησε στιγμές δόξας και ευτυχίας στο πλευρό της γυναίκας του. Έχοντας μόνο χρέη, χωρίς εισόδημα και χωρίς την προοπτική να βρει κάποια δουλειά επάξιά του, δέχεται να κάνει μαθήματα υποκριτικής σε μια πολύ νεαρή , πολύ χαζοβιόλα, πολύ "ανάλαφρη" αλλά και υπέρμετρα φιλόδοξη μανικουρίστρια. Τα πράγματα ξεφεύγουν όταν ο εραστής και μελλοντικός σύζυγος της πρώην γυναίκας του, ζητά τη βοήθεια της μικρής του μαθήτριας προκειμένου να πείσει την πλούσια θεία του ότι είναι ερωτευμένος μαζί της, με απώτερο σκοπό να την κληρονομήσει.




Η κομεντί είναι εκείνο το είδος του θεάτρου που απαιτεί να είσαι κωμικός, δηλαδή εξαιρετικά αστείος, και δραματικός ταυτόχρονα. Γλυκός και πικρός μαζί.

Ο ίδιος γράφει: "Η κομεντί, είδος παραγνωρισμένο στη θεατρική Ελλάδα σήμερα, απαιτεί συγγραφικά λεπτές ισορροπίες μεταξύ του κωμικού και του πικρού σχολίου της ανθρώπινης υπόστασης. Απαιτεί δεξιοτεχνία..."

Πραγματικά καλή η Πηνελόπη Πλάκα στο ρόλο της μαθήτριας. Ο γνωστός Χάρης που όλοι αγαπήσαμε, συγγραφικά αλλά και πάνω στη σκηνή, στο πλευρό τής -επίσης, όπως την αγαπήσαμε- Άννας Κουρή και ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος στο ρόλο του δικηγόρου.

Το εγχείρημα πέτυχε και η παράσταση κυλά αβίαστα και διασκεδαστικά.
Υπότιτλος: "Ιερό τέρας".