Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

MHTyHR/RHyTHM

Το Beton7 παρουσιάζει την περφόρμανς MHTyHR/RHyTHM από τον Francesco Kiais, καθώς επίσης και έκθεση με performance video του ίδιου καλλιτέχνη.

Η περφόρμανς MHTyHR/RHyTHM εισάγεται ως η τρίτη θεματική εικόνα στο πλαίσιο του κύκλου "ΕΛΠΙΔΑ / ΛΕΠΙΔΑ". Με τις δύο πρώτες περφόρμανς ("ΕΛΠΙΔΑ/ΛΕΠΙΔΑ 1: Στο θάνατο του Παύλου Φύσσα", και "ΕΛΠΙΔΑ/ΛΕΠΙΔΑ 2: Στο θάνατο τριών νεαρών Αθηναίων" [Π. Φύσσα, Γ. Φουντούλη, Μ. Καπελώνη]) φέρνει στο ίδιο ποιητικό έδαφος τρεις δολοφονίες, που έχουν γίνει στην πόλη μας σε διάστημα λίγων μηνών.
“Στις δύο πρώτες περφόρμανς προσπάθησα να μεταφράσω το αποτέλεσμα της δολοφονικής ύβρεως, σε διαμοιραζόμενο πόνο. Συνόδευσα τις κινήσεις μου με κομμάτια του κειμένου και τη μελωδία από το "Της αγάπης αίματα» (από το "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ") του Ο. Ελύτη και Μ. Θεοδωράκη. 
Σε αυτή την τρίτη Performance προσπαθώ να φτάσω στο άλλο άκρο του μοναδικού και ζωτικού συνδέσμου που γεννά ένα γιο, την ύπαρξη, και που βρίσκεται σε διαμετρική αντίθεση με το θάνατο: τη μήτρα. Ο ρυθμός της ζωής, που έχει αρχίσει μέσα στη μήτρα μιας γυναίκας, όταν σβήνει, προορίζεται να αναπαραχθεί στη μνήμη και στις ενέργειες εκείνων που παραμένουν.”
Ο Francesco Kiais γεννήθηκε στη Βενετία, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει συνεργαστεί ως καλλιτέχνης, συγγραφέας, επιμελητής, συν-επιμελητής, παραγωγός, πολιτιστικός σύμβουλος σε διάφορα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά προγράμματα, εκθέσεις, σε ιδρύματα και γκαλερί, και μεταξύ άλλων στις δύο πρώτες εκδόσεις της Venice International Performance Art Week.
Το έργο του Francesco Kiais εκτείνεται από εγκατάσταση σε βίντεο, στην performance art. Τα έργα του έχουν εκτεθεί στην Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Σκωτία, Αγγλία, Ελλάδα και Κύπρο.
Η δραστηριότητά του επικεντρώνεται τώρα στην καλλιτεχνική πρακτική και στην προώθηση της Performance Art, καθώς και στην ανάλυση των πολλών διαφορετικών μορφών εκτέλεσης μιας performance. Τα τελευταία χρόνια, έχει επεκταθεί το ερευνητικό έργο του στην παιδαγωγική και διδακτική δυναμικότητα της καλλιτεχνικής και επιτελεστικής πρακτικής. 

O Francesco Kiais έζησε στη Βενετία (όπου επίσης σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών), στη Μαδρίτη, στο Βερολίνο.
Σημειώσεις:
-Όλες οι φωτογραφίες προέρχονται από το δελτίο τύπου και αφορούν τα έργα του Kiais.
-Δείτε περισσότερα για τον Kiais στην Αγγλική, εδώ: Venice performance art
Η περφόρμανς του Φραντσέσκο Κιάις, η τρίτη από τον κύκλο ΕΛΠΙΔΑ/ΛΕΠΙΔΑ, MHTyHR/RHyTHM παρουσιάζεται στο BETON7, Πύδνας 7, Βοτανικός (στάση Μετρό Κεραμεικός) από 23 ως 30 Σεπτεμβρίου και από Δευτέρα ως Παρασκευή 14:00 με 20:30 και Σάββατο 14:00 με 18:00.
Εγκαίνια έκθεσης και Performance στις 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00.
Άλλες πληροφορίες και ερωτήσεις στο 2107512625 και στο www.beton7.com

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη