Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ακροβάτες της τύχης

Ο Θίασος Αβάντι και η Κέλλυ Σταμουλάκη συνεχίζοντας την πορεία τους στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και τις επιτυχημένες παιδικές παραστάσεις, παρουσιάζουν την νέα τους δουλειά σε μια φαντασμαγορία σκηνικών, κοστουμιών, ζωντανής μουσικής και διαφόρων εφέ με σκοπό τους τη διασκέδαση όλης της οικογένειας.
Άκρως διασκεδαστική παράσταση, με χιούμορ και διδακτικό χαρακτήρα που αρέσει τόσο στα παιδιά όσο και στους μεγάλους, με δράση και πολλά τραγούδια από τους τόσο καλούς συνεργάτες, ηθοποιούς και μουσικούς και την αξία της ζωντανής μουσικής που γοητεύει ακόμα και τα δύσκολα αφτιά.
Από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές -δε θα μπορούσαν να λείπουν- οι εναέριες χορογραφίες, τα μαγικά και τα οπτικά εφέ, αλλά και τα επιβλητικά και πλούσια σκηνικά. Η μαγεία της μουσικής και των καλλίφωνων συντελεστών με τη βοήθεια σαξοφώνου, άρπας, πιάνου, φλάουτου και τόσων άλλων οργάνων προσφέρουν ποιοτικό θέαμα ενώ σίγουρα δε θα απογοητεύσουν ακόμη και τους πιο αυστηρούς.
Με δυο λόγια...
Δύο πρίγκιπες ξεκινούν ένα ταξίδι προκειμένου να σώσουν τη χώρα τους αναζητώντας το "χαμένο" χρυσό ποτήρι. Οι δρόμοι τους χωρίζουν ενώ πρέπει να αναμετρηθούν με τέρατα και ξωτικά, φωτιές και σκιές, περίεργους χαρακτήρες, σοφούς γέροντες, βουνά...
Πρέπει να βρουν αυτό που θα τους σώσει αλλά τελικά θα το ανακαλύψουν μέσα τους.
Σε μια χώρα μακρινή και τόσο κοντινή, οι ήρωες ξεχωριστοί και μοναδικοί μα πάντα πραγματικοί ακροβατούν ανάμεσα στην τύχη και τη δύναμη της θέλησης. Στις δοκιμασίες της αρετής, του δικαίου, της αγάπης... Στην αναζήτηση της ευτυχίας, της ευημερίας και της αλήθειας.
Στην παράσταση...
Γεμίζουν τα μάτια με χρώμα και λάμψη, οι ήχοι της ζωντανής μουσικής καταγοητεύουν τα αφτιά και η διάθεση φτιάχνει αμέσως, ενώ ήδη ταξιδεύουμε στη Χώρα των πριγκίπων. Το απίθανο κείμενο της Κέλλυς Σταμουλάκη, σε σκηνοθεσία της ίδιας, περνάει όμορφα μηνύματα με διδακτικό χαρακτήρα σε μια παράσταση που κερνάει χαμόγελα, φλογίζει τα μάτια, προσφέρει θέαμα και δράση. Και όταν πέφτει η αυλαία αρχίζει κιόλας να σου λείπει, απόδειξη ότι έχεις περάσει καλά. Η Ευρυδίκη αναλαμβάνοντας να ορίσει τη Μοίρα τους -ίσως και όχι, αυτό θα το ανακαλύψετε εκεί- στέκεται επάξια στον ρόλο τής αέρινης ηρωίδας της ενώ η ικανότητά της στο τραγούδι σε συνδυασμό με τη μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα γοητεύουν το κοινό. Ο Νικόλας Μπράβος κερδίζει τους μικρούς φίλους με την πριγκιπική του προσωπικότητα, που υποστηρίζει πολύ όμορφα με την βελούδινη χροιά του. Η Μυρσίνη Δόξα καταχειροκροτείται για τις απίστευτες φωνητικές της ικανότητες, και όχι άδικα, την ίδια ώρα που ο Ορέστης Τρίκας γεμίζει ενέργεια το χώρο και προσφέρει άφθονα χαχανιτά. Ο Νίκος Βατικιώτης πετυχαίνει το στόχο ενώ υπογράφει και τη γενικότερη μουσική διδασκαλία.
Για να μη σας κουράζω αναφέροντας έναν έναν όλους τους συντελεστές της ομάδας -δεν είναι και λίγοι!- συμπληρώνω χαρακτηριστικά ότι θα περάσετε πολύ καλά στη συντροφιά τους και ιδιαίτερα τα παιδιά. Θα γεμίσει η μέρα σας με μελωδίες, ήρωες, πρίγκιπες και βασίλισσες, περιπέτεια και ξωτικά, χορούς και τραγούδια, ακροβατικά, φωτιές... και τόσα άλλα. Ο δε, διδακτικός χαρακτήρας της ιστορίας περνάει στο παιδικό κοινό και αυτό είναι το μέγα ζητούμενο αν εξετάσει κανείς την παράσταση από την εκπαιδευτική της μεριά. Ακούσαμε τα παιδιά να σχολιάζουν εύστοχα τους ήρωες, να συμπάσχουν ή να γελάνε μαζί τους.
Η ιστορία των "ακροβατών" της Κέλλυς Σταμουλάκη κυκλοφορεί και σε βιβλίο από τις εκδόσεις Διάπλαση -το βρίσκετε και στο χώρο του θεάτρου- σε μια καλαίσθητη και πολύ όμορφα εικονογραφημένη έκδοση που μπορείτε να αξιοποιήσετε στο σπίτι ή να προσφέρετε σαν δώρο.
Διανομή: Ευρυδίκη, Ορέστης Τρίκας, Νικόλας Μπράβος, Αντώνης Πασβάντης, Μυρσίνη Δόξα, Νίκος Βατικιώτης, Κίττυ Μαργαρίτη, Σταμάτης Πακάκης, Κωνσταντίνα Χρίστου, Βασιλική Λαθύρη.

Συντελεστές
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Κέλλυ Σταμουλάκη
Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Στίχοι: Κέλλυ Σταμουλάκη, Γιάννης Προεστάκης
Σκηνικά - Κοστούμια: Έλενα Χριστούλη
Χορογραφίες: Τζένη Τοψίδου
Εναέριες χορογραφίες: Αντώνης Πασβάντης
Φωτισμοί: Αργύρης Καλοπήτας
Ενορχήστρωση - Μουσική Διδασκαλία: Νίκος Βατικιώτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Παύλος Εμμανουηλίδης
Ενδυματολογία - Μάσκες: Δέσποινα Κολοκοτσά
Κατασκευές σκηνικών: Χρήστος Χαμζαλάρης
Ειδικές κατασκευές: Έμιλι Τζιρίτα
Ήχος: Γιάννης Κολεβέντης
Make-up Artist: Πέννυ Λυκούδη
Video art: M-word web radio-video & photography a.k.a. Efthymiou Michail
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαρμπόπουλος
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Κέλλυ Σταμουλάκη
Παραγωγή: Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Τόπος: Γυάλινο Μουσικό Θέατρο - Παιδική Σκηνή, Λεωφ. Συγγρού 143, Αθήνα, 2109315600
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:30 και στις 15:00. Από 12 Οκτωβρίου.
Ρωτήστε για οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία στις 10:30 το πρωί! Επίσης, για ειδικές τιμές σε ανέργους, πολύτεκνους, συνταξιούχους, άτομα με ειδικές ανάγκες και γκρουπ άνω των 6 ατόμων!

Οι φωτογραφίες της ανάρτησης προέρχονται από την παράσταση, την αφίσα της παράστασης και το προσωπικό αρχείο της Κέλλυς Σταμουλάκη.
Το κείμενο με τα πλάγια γράμματα είναι απόσπασμα από το δελτίο τύπου.
Δείτε το βίντεο εδώ.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη