Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Bar theatre επιλογές στο «Τσάι στη Σαχάρα»

Τι μπορείτε να δείτε στο Τσάι στη Σαχάρα; Στον bar theatre καλλιτεχνικό χώρο μπορείτε να απολαύσετε μια παράσταση πίνοντας το καφεδάκι, το τσάι ή το ποτό σας ενώ στις διαθέσιμες επιλογές υπάρχουν θεάματα για όλα τα γούστα αλλά και για παιδιά. Παρακάτω, αναφέρονται τα τελευταία δελτία τύπου που έφτασαν στο inbox και θα σας ταξιδέψουν από βραδιές με τραγούδια των Β. Τσιτσάνη και Μ. Θεοδωράκη σε αφιερώματα για τη ζωή και το έργο του Αττίκ, και από εμπνευσμένες παιδικές παραστάσεις μέχρι ένα ξεκαρδιστικό Ελεύθερο ζευγάρι. Ρίξτε και μια ματιά σε μια παλαιότερη ανάρτηση που θα βρείτε εδώ για καλό και για κακό. Στο τέλος των παρουσιάσεων θα βρείτε διευθύνσεις και τηλέφωνα για τις κρατήσεις σας.

***

Μια βραδιά με τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο σε τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μίκη Θεοδωράκη

Σάββατο 25 Απριλίου στις 22:15 στο Τσάι στη Σαχάρα
Διάλεξα να συνδυάσω τους μεγάλους αυτούς δημιουργούς, γιατί σημάδεψαν πολλές γενιές και συνεχίζουν να συγκινούν με τις πηγαίες τους μουσικές εμπνεύσεις και τις μεγάλες δημιουργίες τους.
Τάκης Κωνσταντακόπουλος

Η βραδιά θα κλείσει με δυο καινούργια τραγούδια του συνθέτη Βασίλη Ανδρικόπουλου, εμπνευσμένα από το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα σε ένα cd με τον Παντελή Θαλασσινό και τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο. 

Πιάνο: Γιώργος Σαλβάνος 
Κιθάρα: Ηλίας Καραγιάννης
Φιλική συμμετοχή: Νικολας Αντωνάκος, Διαμάντη Δαγιάση
Εισιτήρια: 10 ευρώ με κρασί ή μπύρα

***

«Αττίκ, μια ζωή χειροκροτήματα»

Σάββατο και Κυριακή στις 19:45 έως 24 Μαΐου 
Για την μουσική παράσταση με αφορμή τη ζωή και το έργο του Κλέωνα Τριανταφύλλου είχα αναφερθεί εκτεταμένα όταν την παρακολούθησα. Δείτε τη σχετική ανάρτηση εδώ.

«Έκλαψα για να γράψω. Έγραψα για να τραγουδήσω και τραγούδησα για να ζήσω..»
Αττίκ

Κείμενο: Άγγελος Ανδρεόπουλος
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Λιακόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια:Γιώργης Κοντοπόδης
Παίζουν οι ηθοποιοί : Δημήτρης Κίκλης, Μικαέλα Ζούστη, Διαμάντη Δαγιάση, Αννίτα Μαυρομιχάλη, Άγγελος Ανδρεόπουλος
Στο πιάνο ο Άγγελος Ανδρεόπουλος

***

«Κοίτα να δεις, ρώτα να μάθεις» 

Kάθε Σάββατο, στις 17:00 έως 30 Μαΐου
Μια ιδιαίτερη παιδική θεατρική παράσταση που υπογράφει η Εύη Ψάλτη και σκηνοθετεί ο Χρήστος Πανώρας

Το έργο:
Η Λορέτα είναι ένα μικρό ποντικάκι που τολμάει να πει «δεν ξέρω» ανοίγοντας έτσι τα μονοπάτια της γνώσης. Η Ντο-ντο, το φοβισμένο ποντικάκι που σπαταλάει το δημιουργικό μυαλό της να… κλείνει μονοπάτια, εκφράζοντας την αβεβαιότητα του αυριανού ενήλικα μπροστά στη ρευστότητα του πολυσύνθετου κόσμου που πρόκειται να κληρονομήσει. Ο Ιερώνυμος, ο σοφός, δεν είναι ο παντογνώστης, αμετακίνητος δάσκαλος που προσφέρει έτοιμες λύσεις. Οι έτοιμες λύσεις άλλωστε δεν οδηγούν παρά σε στέρηση της δυνατότητας επιλογών και σε μια μη-δημιουργική στατική ζωή. Οι καλές νεράιδες με τα μαγικά ραβδιά και οι πρίγκιπες της τελευταίας στιγμής δεν επαρκούν σήμερα πια για να προστατέψουν τα παιδιά μας από τις κακοτοπιές του κόσμου γύρω τους.
Το έργο οδηγεί τα παιδιά, με το γνωστό αγαπημένο τρόπο, στο μαγικό κόσμο της φαντασίας όπου τα πάντα μπορούν να συνυπάρξουν: η επίμονη μύγα, η ξεκάθαρη-κάθετη αράχνη, ο μικρούλης αλλά απόλυτα σημαντικός τερμίτης, η νεραϊδούλα και το ξωτικό. Ταυτόχρονα όμως προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να σκεφτούν, να αλλάξουν οπτικές γωνίες, να κατανοήσουν καλύτερα την πηγή των δυσκολιών και να βρουν λύσεις. Δοσμένο παιχνιδιάρικα, χιουμοριστικά, με πολύ μουσική και τραγούδια, το έργο μας στοχεύει να διασκεδάσει αλλά και να προβληματίσει.
Βασίζεται στο παραμύθι του Axel Duwe.

Σκηνοθετική/κινησιολογική επιμέλεια: Χρήστος Πανώρας
Μουσική: Στάθης Ουλκέρογλου
Σκηνικά: Σελήνη-Ελένη Σερέφογλου
Κοστούμια: Χρήστος Πανώρας, Αλκηστη Νούτση
Φωτογραφία/γραφιστικά: Άννια Καστρινάκη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κατερίνα Κωνσταντέλλου, Μαγδαληνή Παλιούρα, Χρήστος Πανώρας, Άννα-Μαρία Τσομπανάκη

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

***

«Το ελεύθερο ζευγάρι»

Δευτέρα και Τρίτη στις 21:45 και Σάββατο στις 19:15
Η κωμωδία των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε χάρισε άφθονο γέλιο τη προηγούμενη χρονιά και ενθουσιώδεις θεατές που γέμιζαν κάθε βράδυ το «Τσάι στη Σαχάρα». Συνεχίζονται οι παραστάσεις, και μετά το Πάσχα, με ανανεωμένη διανομή. Περισσότερα για το έργο μπορείτε να διαβάσετε σε παλαιότερη ανάρτηση από τις εντυπώσεις μου, που θα βρείτε εδώ.

Σκηνοθεσία, μουσική επένδυση: Αλέξανδρου Λιακόπουλου
Απόδοση, προσαρμογή: Γιώργη Κοντοπόδη
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Καραγκούνη
Παίζουν οι ηθοποιοί( αλφαβητικά ): Νίτσα Μαμουζέλου, Γιώργης Κοντοπόδης

Διάρκεια παράστασης 90 λεπτά
Είσοδος: 10 ευρώ, 7 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων) 

***

Τσάι στη Σαχάρα
Λαοδικείας 18, Ιλίσια
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2110120936

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη