Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Φωνή τέχνης *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Η πτώση * Η Βεσσαραβία μου: Εργασία για το σπίτι * Άλκηστη * Η γκαλερί των νεκρών * Συνοδός κορυφής * Το σπίτι μόνο * Ψωμί καθάριο * Ζήτα το! * Σκότωσε σαν τον Στίβεν Κινγκ * Όταν το «σαν» μπήκε στη ζωή μας * Της αλός νεύμα * Τα κύματα ** Ποίηση: Σκοτεινή κουκκίδα * Περιγραφές του ανεκπλήρωτου ** Άλλα: Περί ιατρικής Κέλσου ** Νουβέλα: Μπαρτάκοβα... η δωδεκάχρονη πόρνη * Τα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης * Στην άλλη πλευρά του κρεβατιού ** Διηγήματα: Οι επισκέπτες * Συνέβη στη Θεσσαλονίκη ** ΑΛΜΠΟΥΜ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: She sleeps to the sound of knives, The boatman on the downs

Οι καταρράκτες των ρόδων

Πίσω στο 1926, η νεαρή Βάιολετ Άρμστρονγκ βρίσκεται ανάμεσα στους λίγους υπαλλήλους που έχουν απομείνει στο ξενοδοχείο Οι Καταρράκτες των Ρόδων το οποίο, εκείνη ειδικά τη χρονιά, παραμένει ανοιχτό και το χειμώνα για λίγους και εκλεκτούς ενοίκους. Ανάμεσα σε αυτούς και ένας πλούσιος κληρονόμος με την αδερφή του και τον αρραβωνιαστικό της. Κανείς δεν είναι έτοιμος για όσα θα ακολουθήσουν ενώ η χιονοθύελλα τους αποκλείει από τον υπόλοιπο κόσμο.
Σήμερα, στο 2014, η Λόρεν Μπεκ πιάνει δουλειά στα Γαλάζια Όρη, μια καφετέρια που ανοίγει με την ανακαίνιση του ξενοδοχείου. Ένας κεραυνοβόλος έρωτας γεννιέται ανάμεσα σε εκείνη και στον Δανό αρχιτέκτονα Τόμας που επιβλέπει τα έργα. Η Λόρεν, που για χρόνια άφησε πίσω τις δικές της ανάγκες δίνοντας προτεραιότητα στην οικογένειά της και συγκεκριμένα στον άρρωστο αδερφό της και στην επιβλητική μητέρα της, βρίσκει μια στοίβα με ερωτικές επιστολές στην εγκαταλελειμμένη πτέρυγα του ξενοδοχείου και μέσω αυτών θα ανακαλύψει τον κρυφό θυελλώδη έρωτα του 1926 και ένα μεγάλο μυστικό.
Το μυστικό που θάφτηκε στη λήθη των χρόνων, ο απαγορευμένος έρωτας και ο χρόνος και ο τόπος όπου οι ζωές δύο γυναικών αλλάζουν για πάντα.
Διαθέτει καλό ρυθμό και μπαίνει γρήγορα στο θέμα χωρίς χρονοτριβές και καθυστερήσεις που θα εκνεύριζαν τον αναγνώστη. Άνετο και χαλαρό βιβλίο που κυλάει γρήγορα πατώντας σε μια παλιά ιστορία που έρχεται στο φως απρόοπτα και συνδέεται με το σήμερα. Μάλλον, η Kimberley Freeman, αγαπά αυτή τη δομή αφού δεν είναι η πρώτη φορά που τη χρησιμοποιεί στα βιβλία της όμως φαίνεται ότι της ταιριάζει, της "βγαίνει".
Στους Καταρράκτες των Ρόδων, δύο γυναίκες, που τις χωρίζουν δεκαετίες, έρχονται "κοντά" μέσω μιας τυχαίας ανακάλυψης ενώ έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Και οι δύο έζησαν δέσμιες των αυταρχικών μητέρων τους που τις κατεύθυναν κατά το δοκούν στερώντας τους την ελεύθερη βούληση και, παράλληλα, και οι δύο έζησαν έναν έρωτα που τις παρέσυρε με την ένταση και την ορμή του. Η νεαρή Λόρεν του 2014 "γνωρίζει" την νεαρή Βάιολετ του 1926 και αναγνωρίζει στην ιστορία της στοιχεία από τη δική της ζωή. Η συγγραφέας πολύ όμορφα δημιούργησε έναν συνδετικό κρίκο που ένωσε τις δύο ηρωίδες της με αόρατα νήματα παρά τη διαφορετικότητά τους και τις δεκαετίες που τις χωρίζουν. Οι δύο γυναίκες δε θα μπορούσαν να είχαν συναντηθεί ποτέ όμως μοιράζονται κοινά βιώματα που τις φέρνουν "κοντά" -βέβαια αυτό ισχύει κυρίως για την Λόρεν- και η Freeman ανοίγει έναν δρόμο όπου διαφαίνεται πόσο μοιάζουν οι άνθρωποι και οι προβληματισμοί τους παρά τις εποχές που τους χωρίζουν ή τα χιλιόμετρα.
Στην κορύφωση της ιστορίας, μια εξέλιξη που δεν την περιμέναμε συνδέει το παρόν με τους πρωταγωνιστές των Ρόδων από τη δεκαετία του 20 ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το μυθιστόρημα.
Μια ιστορία αγάπης από το 1926 και μία από το σήμερα. Δύο γυναίκες που ερωτεύονται και ζουν το πάθος παρά τις αντιξοότητες. Δύο αυταρχικές μητέρες που στερούν -άθελά τους;- την ελευθερία από τα παιδιά τους. Δύο ιστορίες που τις χωρίζουν δεκαετίες αλλά τις ενώνει με τον τρόπο της η ζωή. Ένα βιβλίο εμπνευσμένο από τη ζωή της γιαγιάς της συγγραφέως του πλημμυρισμένο με έρωτα, μυστικά και ανατροπές.
Ποιες υποσχέσεις προδόθηκαν και ποιοι αγάπησαν αληθινά και απόλυτα;

Η Kimberley Freeman γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας. Έχει σπουδάσει λογοτεχνία και δημιουργική γραφή, έχει κερδίσει πολλά βραβεία και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ. Ζει στο Μπρίσμπεϊν με το σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά.

Σύνδεσμοι:

Ευχαριστώ τις εκδόσεις Διόπτρα και την Αλεξάνδρα Αυγερινού για την προσφορά του βιβλίου

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Ψωμί καθάριο, Παναγιώτας ΣμυρλήΤο σπίτι μόνο, Κοραή ΔαμάτηΗ γκαλερί των νεκρών, Κρις ΚάρτερΤης αλός νεύμα, Κωνσταντίας Σκανδάλου-ΚορδολαίμηΤα κύματα, Βιρτζίνια ΓουλφΠεριγραφές του ανεκπλήρωτου, Δημήτρη ΜπαλτάΣαν λουκούμι τριαντάφυλλο, Οικογένεια Καραντίνα, Μικροί και μεγάλοι αναγραμματισμοί και Γυναίκα σημαίνει πόνος
Περί ιατρικής ΚέλσουΣτην άλλη πλευρά του κρεβατιού, Άνθιας Χριστοδούλου-ΘεοφίλουΣυνοδός κορυφής, Μαίρης ΒανδώρουΟι επισκέπτες, Πέτρου ΕυαγγελόπουλουShe sleeps to the sound of knives και The boatman on the downsΜπαρτάκοβα... η δωδεκάχρονη πόρνη, Ελευθερίας ΚαραδήμουΌταν το «σαν» μπήκε στη ζωή μας, Μιχαήλ Ράλλη
Σκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΤα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης, Πόπης ΚλειδαράΣκότωσε σαν τον Στίβεν Κινγκ, Δημήτρη ΜαμαλούκαΆλκηστη, Μαρίας ΚέιτζΣυνέβη στη Θεσσαλονίκη (συλλογικό)Η πτώση, Νίκου ΤσουρλάκηΖήτα το!, Μαρίας Καραμπίνη-Ανθούλη