Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Εύη Ψάλτη και το Όταν ο Πολύφημος σφάλισε το μάτι του

Πως σας ήρθε η ιδέα;
Ε.Ψ.: Ένα απόγευμα στο Οίτυλο, στη Μάνη, σκέφτηκα τη σύνθεση τριών γυναικών σε μία.

Που γράψατε το βιβλίο σας;
Ε.Ψ.: Στην Αθήνα.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Ε.Ψ.: Ένα χρόνο περίπου.

Πως θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Ε.Ψ.: «Θηλυκό», παρόλο που η κύρια φιγούρα του, ο Ταξιδευτής, είναι άντρας.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Ε.Ψ.: Μια «ζωγραφιστή ιστορία» είναι αυτό το βιβλίο. Ο Ταξιδευτής που γυρεύει τον τόπο του να ριζώσει και οι τρεις Ανατολές ,τρεις γυναίκες, τρεις διαφορετικές γενιές, που τον προκαλούν να ορίσει και να δεσμευτεί στον Σκοπό του.
Ο Γιος με το πάθος του, η άβουλη Νύφη, ο ερωτευμένος Λαμπρινός, το χωριό, η πόλη, το ξωκλήσι, τα σταφυλόδεντρα, ο νερόμυλος συνθέτουν ένα καμβά τρυφερής επικοινωνίας κι αλληλοεκτίμησης όπου οι άνθρωποι νοιάζονται και υποστηρίζουν ο ένας τον άλλο.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Ε.Ψ.: Το μικρό κόκκινο βαλιτσάκι του κοριτσιού που «έφτιαχνε» ζωγραφιστές ιστορίες.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Ε.Ψ.: Οι τρεις Ανατολές που συνθέτουν τη θηλυκή ενέργεια που κινείται προς ένα σκοπό.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Ε.Ψ.: Μια τρυφερή «ζωγραφιστή ιστορία» που μπορεί να ακουμπήσει δικά του στοιχεία.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Ε.Ψ.: Δεν νομίζω πως θα το λατρέψει κανείς, ωστόσο μπορούν διαφορετικοί άνθρωποι να περάσουν καλά όσο το διαβάζουν.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Ε.Ψ.: Δεν πρέπει.

Που/πως μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Ε.Ψ.: Μόνο μέσα από το Διαδίκτυο.

Που μπορούμε να βρούμε εσάς;
Ε.Ψ.: Στη διεύθυνση: www.evipsalti.com

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Ε.Ψ.: Ώχρα.

Ποια μουσική;
Ε.Ψ.: Πανηγυριώτικη.

Ποιο άρωμα;
Ε.Ψ.: Του σταφυλιού και του μούστου.

Ποιο συναίσθημα;
Ε.Ψ.: Χαρά.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Ε.Ψ.: Πίνακας ζωγραφικής.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Ε.Ψ.: Δεν είμαι συγγραφέας, απλά γράφω ζωγραφιστές ιστορίες καμιά φορά.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Ε.Ψ.: Ανελλιπώς κανένα.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Ε.Ψ.: Πάρα πολλοί συγγραφείς αλλά και όλες οι μορφές τις τέχνης με έχουν επηρεάσει, τις κυριότερες επιρροές όμως στον τρόπο που σκέφτομαι και ζω τις έχω δεχτεί από τον απλό καθημερινό άνθρωπο.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Ε.Ψ.: Χωρίς αλληλεπίδραση ζωή δεν υπάρχει!

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Ε.Ψ.: Βασικά, να έχει κάτι να πει και να θέλει να το μοιραστεί με όσους θα θελαν να ακούσουν…

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Ε.Ψ.: Τι να απαντήσω εδώ; ... Δεν ξέρω. Το έξυπνο marketing ίσως;

Τι την αποτυχία;
Ε.Ψ.: Ούτε αυτό το ξέρω, λυπάμαι…

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Ε.Ψ.: Ναι, πολλές φορές γίνεται συνώνυμο της μοναξιάς και τότε τα πράγματα μπλέκουν λίγο…

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Ε.Ψ.: Ταξιδευτής.
Κερδίστε το!
Η Εύη Ψάλτη προσφέρει το βιβλίο της σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση αλλά και για να στείλετε το μήνυμά σας στην ίδια κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες πληροφορίες για τις κληρώσεις και τα δώρα εδώ. Η κλήρωση θα γίνει στις 4 Νοεμβρίου και το βιβλίο θα αποσταλεί/παραδοθεί στον τυχερό από την Εύη Ψάλτη.
k
Καλή τύχη!

Από το οπισθόφυλλο...
«Εδώ ανήκεις, το καταλαβαίνεις έτσι δεν είναι; Αυτός πάνω απ' όλους είναι ο τόπος σου».
«Είσαι ελεύθερος να ζήσεις κατά πως θες, Ταξιδευτή! Αυτή είναι η πρόκληση. Αν θες μένεις, αν θες φεύγεις, εγώ δεν θα σου θυμώσω, όπως κι αν κινηθείς».
«Από μένα είσαι ελεύθερος να δημιουργήσεις ό,τι θες. Δεν υπολογίζω τις δικές σου γέννες, έχω τις δικές μου να νοιαστώ. Αν μείνεις θα μείνεις για σένα».
«Κανείς τόπος δεν είναι ικανός να σε κάνει να ριζώσεις εκτός κι αν έχεις τις ρίζες μέσα σου» ακούστηκε σαν από βαθύ πηγάδι κι η φωνή της γιαγιάς Ανατολής.
«Κι αυτό που καθορίζει το ρίζωμα είναι ο σκοπός» του συμπλήρωσε η καρδιά του.
« Ο σκοπός; Ποιος σκοπός;;;» αλύχτησε η φωνή του...

Η Εύη Ψάλτη είναι ψυχολόγος. Έχει σπουδάσει, μεταξύ άλλων, και στο University of Aston in Birmingham της Αγγλίας, στο Universtity of Wales και στο Deree-Pierce College. Προσφέρει ψυχοθεραπεία σε άτομα, ζευγάρια ή οικογένειες ενώ είναι και υπεύθυνη προγράμματος πρόληψης και συμβουλευτικής σχετικά με τους κινδύνους στο διαδίκτυο.
Στην εργογραφία της, εκτός από το μυθιστόρημα Όταν ο Πολύφημος σφάλισε το μάτι του, περιλαμβάνονται οι τίτλοι: Το φτερό του Θεραπευτή Αετού (Ελληνικά Γράμματα), Χριστούγεννα στο Μικρό Γαλάζιο Πλανήτη (Ελληνικά Γράμματα), Το νεραϊδοπαίδι του νερού (Ελληνικά Γράμματα), Παραμυθοτράγουδα (Ελληνικά Γράμματα), Με φάλτσα τη φωνή (ποίηση, Μαυρίδης), Αντάρτη νου μου (ποίηση, Μαυρίδης), κ.α.

Δείτε κι αυτό:
Η μαγεία της σκέψης

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη