Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Το μικρό αλφαβητάρι, Η άμεση δημοκρατία και η αναγέννηση του Ελληνισμού

Θα μπορούσε να υπάρχει ένας υπότιτλος εδώ που να λέει κάτι σαν: όχι μόνο μυθογραφίες και ποίηση. Στα πλαίσια της προσπάθειάς μου να συμπεριλάβω μέσα σε τούτες τις σελίδες και δοκίμια ή μελέτες, με τη βοήθεια των εκδοτών που πάντα συμπαραστέκονται στο ταξίδι προσφέροντας τα βιβλία τους, ας γνωρίσουμε ακόμη δύο μοναδικά αναγνώσματα. Ο Τάσος Πανουργιάς είναι ένας σκεπτόμενος άνθρωπος που μοιράζεται τις σκέψεις του εκδίδοντας βιβλία με τίτλους όπως: Ανθρώπων παίδευσις και πολιτισμός, Καπιταλισμός και οικονομικές κρίσεις, Μια κριτική στην Ελληνική ιστορία, Άνθρωπος και κοινωνία-κράτος-οικονομία, κ.α. Αφήνει χωρίς φόβο, αλλά με πάθος, τις φιλοσοφικές αναζητήσεις του στην κρίση μας και την κριτική ματιά μας, και μας προσφέρει ένα βήμα εμπλουτισμού γνώσεων και προβληματισμού -αν όχι δευτερολογίας.
Οι εκδόσεις Όστρια προσφέρουν δύο από τα βιβλία του, το Μικρό αλφαβητάρι απλών γνώσεων και ήθους και το Η άμεση δημοκρατία και η αναγέννηση του Ελληνισμού στους αναγνώστες του ιστότοπου. Γνωρίστε και διεκδικήστε τα ή αναζητήστε τα στις προθήκες.
Το μικρό αλφαβητάρι
...Από μικρό παιδί, είχα την πολύ μεγάλη περιέργεια και επιθυμία της γνώσης των πάντων, και το ελάττωμα να σκέπτομαι. Αυτά μου τα ελαττώματα, με οδηγούσαν αναπόφευκτα, στην διαρκή παρατήρηση, στη διακριτική έρευνα και στον απέραντο κόσμο των ιδεών, οι οποίες με το γλυκύτατο φως τους, με παρέσυραν, με έκαμαν θύμα τους και με οδηγούσαν, στις σαγηνευτικές ατραπούς των.
Έτσι, μαγεμένος απ’ την ομορφιά κάθε καινούργιας γνώσης, απογειωνόμουν, περιπλανιόμουν στους μαγικούς κόσμους της γνωσιολογικής φαντασίας και έβλεπα ότι, για την κάπως προηγμένη ανθρώπινη διανόηση, δεν υπάρχουν περιοριστικά όρια.
Παγιδευμένος λοιπόν, μέσα στην ευδαιμονία του στοχασμού και της πνευματικής περιπλάνησης, συνέλαβα τη διανόησή μου, να κάνει κάποια θαρραλέα και μεγάλα βήματα, στον κόσμο των εννοιών και των νοημάτων.
Έτσι προχώρησα στη δημιουργία ορισμών, για πολλά πράγματα του υλικού, κοινωνικού και πνευματικού επιστητού, καθώς και αποφθέγματα, ηθικοποίησης του ανθρώπου. Την ουσία των δημιουργημάτων μου αυτών και τα νοήματά τους, συνεσώρευσε εν πλήρει σχεδόν τάξει, στην πνευματική μου αποθήκη, η αδιάκοπη μέχρι σήμερα παίδευσή μου, και η εκ του ανθρωπίνου νοός αυτόματη ταξινόμηση των τυχόν σκόρπιων γνώσεων, δεδομένου ότι, αυτή η διεργασία του ανθρωπίνου μυαλού, δημιουργεί την πείρα και τη γνώση.
Στο βιβλιαράκι αυτό, έχοντας πλήρη επίγνωση της ταπεινότητάς μου, αφού είμαι ένας απλός σκεπτόμενος άνθρωπος, παίρνω το θάρρος να δημοσιεύσω, τα πολύ μικρά φιλοσοφήματά μου, και να τα θέσω καλοπροαίρετα, στην κρίση σου, αγαπητέ αναγνώστη και συνάνθρωπε.
Τάσος Πανουργιάς

Για να συμμετέχετε στην κλήρωση του αντιτύπου κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου 2016 και το βιβλίο θα αποσταλεί ταχυδρομικά.
k
Καλή τύχη!

Υ.Γ.: Στο εξώφυλλο αναφέρει: Η νοημοσύνη, η λογική και το ήθος, καταξιώνουν τον Άνθρωπο.
Η άμεση δημοκρατία και η αναγέννηση του Ελληνισμού
...Είναι καιρός πλέον να ενωθούμε όλοι οι Έλληνες, και να κοιτάξουμε ο ένας τον άλλο, με αληθινή αγάπη. Μόνον έτσι θα γίνουμε μία μεγάλη και συμπαγής μάζα, που θα συντρίψουμε και θα καταργήσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, που δεν έχει καμία σχέση με τον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία, και θα δημιουργήσουμε την Άμεση Δημοκρατία, που γεννήθηκε εδώ, και αρμόζει στους Έλληνες...

Για να συμμετέχετε στην κλήρωση του αντιτύπου κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου 2016 και το βιβλίο θα αποσταλεί ταχυδρομικά.
k
Καλή τύχη!

Υ.Γ.: Στο εξώφυλλο γράφει: «Έλληνες, γρηγορείτε, τα εξ Εσπερίας νέφη πυκνώνουν», Ισοκράτης ο Αθηναίος.

Ευχαριστώ τον Γιάννη Κοτσαφτόπουλο και τις εκδόσεις Όστρια για την προσφορά των βιβλίων

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη