Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Κατερίνα Μανανεδάκη και Του google η μάνα κάθεται

Σε μια εποχή που όλα είναι στο κόκκινο, αγωνίες, άγχη, φόβοι, ο μόνος δρόμος που μπορείς να πάρεις για να σωθείς, είναι αυτός που στο τέλος του, κρύβει ένα χαμόγελο.
Περπάτησε τον λοιπόν, με συναισθήματα αισιοδοξίας και αληθινής αγάπης.
Κι αν κάθε μέρα είναι μια καινούρια μάχη, στη δική σου, ήρωας είσαι εσύ.
Εσύ θα πολεμήσεις για τη ζωή σου θα πέσεις και θα ξανασηκωθείς.
Αλλά και πάλι… όλα ένα παιχνίδι δεν είναι τελικά; Τίποτα παραπάνω από ένα παιχνίδι…
Γι' αυτό σου λέω… χαμογέλα.
Και ταξίδεψε.
Μέχρι την άκρη του ουράνιου τόξου, εκεί, που κρύβεται η ελπίδα…
Κατερίνα Μανανεδάκη
Στο Πλοκόλεξο (εκ του πλοκή και λέξεις ή κάπως έτσι τέλος πάντων -ο καθένας ας το δεχτεί με τον τρόπο του- ή Πλεκόλεξο(;) -αμφινταλαντευόμενη ανάμεσα στο πλέκω-πλέξιμο και στην πλοκή) οι δημιουργοί γράφουν ένα ελεύθερο κείμενο/άρθρο για το έργο τους χρησιμοποιώντας δέκα προκαθορισμένες λέξεις. Στο τέλος, αν θέλουν, αντικαθιστούν μία από όλες αυτές με μια δική τους για τον επόμενο. Περισσότερα σαν κι αυτό θα βρείτε στην αντίστοιχη ετικέτα.
Απαντήστε κι εσείς στο Πλοκόλεξο κλικάροντας εδώ.

Διαβάζοντας το νέο μυθιστόρημα της Κατερίνας Μανανεδάκη...
Μια μάνα, κλασική Ελληνίδα νοικοκυρά, διηγείται σε πρώτο πρόσωπο όσα την "τρώνε", τις καθημερινές της ανησυχίες και περιπέτειες (Πού έχω κάνει λάθος;) σε έναν κόσμο που η τεχνολογία, τα έξυπνα κινητά, οι υπολογιστές, τα ηλεκτρονικά και το διαδίκτυο έχουν κατακλύσει τους πάντες και τα πάντα, βγάζοντας μια άκρως χιουμοριστική απελπισία. Κάνει μότο της ένα μια ζωή είναι θα περάσει και σφίγγει τα δόντια για να αντιμετωπίσει άντρα, παιδιά, σκυλιά... Κι αφού μας καλοπιάνει με κάτι αγαπητή αναγνώστρια κι αγαπητέ αναγνώστη γεμίζει σελίδες ολόκληρες με άκρως κωμικοτραγικές καταστάσεις και ξένες λέξεις όπως: selfies, facebook, instagram, viber, twitter, google, skype, cookies, cyber sex, friv (τι είναι το friv;), iCloud, κ.ο.κ. αλλά και κάθε "παράγωγη" αυτών όπως: selfοκόνταρο, φεϊσμπούκι, μπλοκ...
Αρχικά, απολαμβάνουμε σκηνές καθημερινής τρέλας και παράλληλα συστηνόμαστε με την οικογένεια και τους φίλους αλλά από τη μέση του βιβλίου και μετά αποκτά πραγματικό ενδιαφέρον η ανάγνωση όταν μη αναμενόμενες εξελίξεις ταράζουν την ρουτίνα τής μάνας. Αν λοιπόν μέχρι τα μισά σας φαίνεται ότι δεν υπάρχει κάτι πιο σούπερ από το γνωστό οικείο ύφος της Κατερίνας Μανανεδάκη -που έχει την τεχνική του γέλιου αλλά και τη διάθεση να ψυχογραφεί μανάδες (βλέπε και Ίδια η μάνα σου έγινες!, Μαμά2 και ο μπαμπάς στον κόσμο του, Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες!), γυναίκες (βλέπε και Είναι τρελές αυτές οι γυναίκες!, Έχετε μήνυμα στο κινητό σας, Για έναν άντρα, Ουουου μοιχεύσεις!), σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα αλλά και χωρισμούς αυτών (βλέπε και Διαζύγιο αλά ελληνικά ή Πώς να σκοτώσεις τον άντρα σου)- στο δεύτερο μισό το βιβλίο απογειώνεται και σε προκαλεί να το διαβάσεις φτάνοντας μετά από λίγο σε μια άκρως διασκεδαστική κορύφωση.
Επιπλέον...
Στιχάκια πασίγνωστων κομματιών φέρνουν καλοδεχούμενες μουσικές νότες στα αφτιά.
Μια λίστα (της) μάς εξηγεί αναλυτικά όλα εκείνα τα πράγματα και τις ιδιότητες που πρέπει να έχει μια μάνα. Και είναι πολλά. Διαμεσολαβητής, δούλα, Ηρακλής Πουαρό, μαγείρισσα, Τζέιμς Μποντ, καθαρίστρια, ερωμένη, νοσοκόμα, ψυχολόγος-ψυχαναλυτής, Μπομπ ο μάστορας, κ.ο.κ. εκτοξεύοντας τις χιουμοριστικές νότες της αναγνωστικής εμπειρίας -παρόλο που έχει όλα τα δίκια του κόσμου και καλό είναι να την κρατήσεις κι εσύ αυτή την λίστα πρόχειρη, ειδικά αν είσαι μάνα, μη σου πω να την συμπληρώνεις με ό,τι άλλο προκύπτει!
Στη σελίδα 143, διαβάζω μια καταπληκτική συμβουλή προς τους γονείς αλλά κυρίως προς τους εφήβους. Μου άρεσε η σύνταξη-προτροπή και σας τη μεταφέρω: Δεν αγκαλιαζόμαστε, δε φιλιόμαστε, δεν κάνουμε τίποτα πονηρό, δε βγαίνουμε ακατάλληλες φωτογραφίες, δεν ανεβάζουμε βίντεο στο ίντερνετ. Δεν κάνουμε κάτι που να βάλει σε κίνδυνο το μέλλον μας και τη ζωή μας. Αργότερα, διαβάζω μια ακόμα καλύτερη συμβουλή για όλους: Να χαμογελάτε.
Θα διασκεδάσεις, θα περάσεις καλά, αλλά θα μάθεις κιόλας. Αλήθεια, εσύ ξέρεις γιατί τα αντρικά πουκάμισα έχουν τα κουμπιά από τη δεξιά πλευρά και τα γυναικεία από την αριστερή; Ε, δεν έχεις περιέργεια; Ξέρεις ποιος ήταν ο δημιουργός του παγκόσμιου ιστού; Μη βιαστείς να απαντήσεις σε αυτό, μπορεί να είναι παγίδα. Ξέρεις τον Γάλλο ψυχαναλυτή Σερζ Τισερόν; Θα έπρεπε. Τι είναι το Κίνημα 18+1;
Κλικ για περισσότερα της Τζένης
Το μυθιστόρημα της Κατερίνας Μανανεδάκη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη
Ευχαριστώ τις εκδόσεις Λιβάνη, τη Μαρία Κουκουβίνου και την Κατερίνα Μανανεδάκη για την προσφορά του βιβλίου.
Οι πλαγιογραμμένες φράσεις είναι αποσπάσματα από το μυθιστόρημα.

Περισσότερα από/για την Κατερίνα Μανανεδάκη:
Πώς να σκοτώσεις τον άντρα σου (και να μη σε πιάσουν)
Η Κατερίνα Μανανεδάκη για το Πώς να σκοτώσεις τον άντρα σου
Η Κατερίνα Μανανεδάκη για το Είναι τρελές αυτές οι γυναίκες!
Έχετε μήνυμα στο κινητό σας
Στο μεγάλο κρεβάτι της show biz
Ουουου μοιχεύσεις!
Για έναν άντρα

Στο οπισθόφυλλο...
Η Ελληνίδα Μάνα και σύζυγος, που πλένει, σκουπίζει, δουλεύει, νοικοκυρεύει, μαζεύει τα αμάζευτα και ανησυχεί για όλους και για όλα, κάνει ΤΩΡΑ θριαμβευτική είσοδο ΚΑΙ στο Ίντερνετ!
– Μάνααα... Πού είναι ο φορτιστήηης;
– Τον πήρα και δέθηκα στον πολυέλαιο.
– Έβγαλες τουλάχιστον καμιά selfie;
– Βιντεάκι ανέβασες στο YouTube;
– Πόσα like πήρες;
Παιδιά, σκυλιά, άντρας, διευθυντής, οικονομική κρίση, αγωνίες, νεύρα, φωνές, φασαρίες, τσακωμοί, κινητά, ψηφιακές απιστίες, Facebook, Twitter, Instagram, iCloud και άι χάσου, παλιοζωή, παλιόκοσμε και παλιοκοινωνία.
Η Δέσποινα ανεβαίνει στα κάγκελα, πέφτει στα πατώματα, ψάχνει την ευτυχία, αλλά σκοντάφτει στην τρέλα της καθημερινότητας.
– Πού είστε όλοι και δε με βοηθάτε;
– Στο Googleee.
– Αυτός ο Γκουγκλ μάνα δεν έχει να τον μαζέψει;!!!
Το βιβλίο που θα σε κάνει πρωταγωνίστρια KAI στα social media.
Η πιο αστεία, ανατρεπτική, απρόβλεπτη και εντελώς βγαλμένη από τη ζωή μας ιστορία που διαβάσατε ποτέ.
Κάντε like, κοινοποιήστε και διαδώστε ότι η ψηφιακή επανάσταση της Ελληνίδας Μάνας ξεκίνησε και θα σας κάνει να γελάσετε με την ψυχή σας!
Στο αυτάκι...
– Γυναίκα; Πού είσαι, ρε γυναίκα; Τι έχει πάθει πάλι αυτό το Google και δεν ανοίγει; Το χάλασες σίγουρα εσύ και τα παιδιά σου, που το ζαλίζετε όλη μέρα.
– Μαμάααα! Τι έχει πάθει το Google και δεν ανοίγει; Έχει κάνει κάτι ο μπαμπάς και το χάλασε;
– Μαμάααα! Μαμάααα! Μίλαγα με τη Λένα στο Skype κι έπεσε το Ίντερνετ. Έκανε κάτι ο Στάθης, μαμά;
– Μαμάαα! Γιατί δεν παίζει ο υπολογιστής; Έβαλα στο Google να παίξω Friv και έσβησε. Τι έγινε;
– Καλά, ρε Δέσποινα, πόσο αναίσθητη είσαι τελικά; Σε φωνάζουμε τέσσερα άτομα κι εσύ κάθεσαι και χαζεύεις; Έπεσε, σου λέμε, το Ίντερνετ. Δεν μπορούμε να μπούμε στο Google.
Πώς θα τους ξεκολ­λήσω από την τρέλα του Ίντερνετ; Πώς θα ξεκολλήσω αυτά και πώς θα ξεκολλήσω κι αυτόν; Πρέπει να δω τι θα κάνω με όλους. Και με όλα...

H Κατερίνα Μανανεδάκη είναι δημοσιογράφος. Έχει δουλέψει στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στο Mega Channel, στο Star Channel και στον περιοδικό Τύπο, σε εκδόσεις υψηλής αναγνωσιμότητας και κυκλοφορίας.
Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Έχετε Μήνυμα στο Κινητό σας, που πρόκειται να γίνει κινηματογραφική ταινία, Διαζύγιο αλά Ελληνικά, Τι Τραβάμε κι Εμείς οι Μάνες!, το οποίο έχει μεταφραστεί ήδη στα γερμανικά, Ουουου Μοιχεύσεις!, Στο Μεγάλο Κρεβάτι της Show Biz, Μάμα 2 και ο Μπαμπάς στον Κόσμο του!, Για Έναν Άντρα, Ίδια η Μάνα σου Έγινες, Είναι Τρελές Αυτές οι Γυναίκες!, Πώς να Σκοτώσεις τον Άντρα σου (Και να μη Σε Πιάσουν) καθώς και τα παιδικά Παλιά Επαγγέλματα, Ζωντανέψτεεε...!, Ο Βίτα και η Μίνη Κυνηγούν µια Βιταμίνη, που έγινε θεατρική παράσταση στη σκηνή του θεάτρου Αμιράλ, και Ποιος Φοβάται τα Μικρόβια; σε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτη Σπυρίδη.
Όλα έχουν γίνει μπεστ σέλερ.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη