Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Ανδρομάχη Κοκόση και Ο Καθρέφτης

Πως σας ήρθε η ιδέα;
Α.Κ.: Λίγα χρόνια πριν σε ένα μποτιλιάρισμα στη Λεωφόρο Μεσογείων ενώ χάζευα τα γύρω μου αυτοκίνητα, πρόσεξα μια καλοβαλμένη κυρία να τσεκάρει το μακιγιάζ της στον καθρέφτη. Αυτό ήταν!

Που γράψατε το βιβλίο σας;
Α.Κ.: Σε ένα ημιυπόγειο κάπου στους Αμπελοκήπους…

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Α.Κ.: Ήταν έξι μήνες απόλυτης αφοσίωσης.

Πως θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Α.Κ.: Ένα γρήγορο ταξίδι στον χωροχρόνο, στο υπαρκτό και μη υπαρκτό, μια δυνατή ιστορία, με πολλά μηνύματα.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Α.Κ.: «Ο Καθρέφτης» δεν είναι ένας συνηθισμένος καθρέφτης, δεν μας δείχνει την εξωτερική μας εμφάνιση αλλά εκείνη της ψυχής μας. Συλλέγει τις πιο κρίσιμες στιγμές στη ζωή μας και μας τα παρουσιάζει σαν ταινία. Η Μαρίνα, είναι μια γυναίκα που δείχνει να τα έχει όλα, πετυχημένη, όμορφη, νέα, πλούσια, αναγνωρίσιμη. Δεν ενδιαφέρεται για τίποτα και για κανέναν παρά μόνο πως θα περνάει εκείνη καλά. Η γνωριμία της με τον Καθρέφτη θα είναι ιδιαίτερα επώδυνη.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Α.Κ.: Τη γρήγορη ροή του, τους ενδιαφέροντες ήρωες και τις ιστορίες τους, τα δυνατά συναισθήματα που σου προκαλεί.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Α.Κ.: Αναμφισβήτητα η κα Αιμιλία. Είναι μια αέρινη, τρυφερή, καλοσυνάτη, καλοπροαίρετη, ζεστή και πολύ δοτική ύπαρξη.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Α.Κ.: Ποικίλα και ανατρεπόμενα αν μπορώ να πω συναισθήματα, ελπίδα πως μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Είμαι σίγουρη πως οι αναγνώστες θα ανακαλύψουν το δικό τους ή τα δικά τους μηνύματα στις σελίδες του.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Α.Κ.: Να πάψει να υπάρχει καλοσύνη στους ανθρώπους.

Φοβάστε...
Α.Κ.: Την κακία.

Αγαπάτε...
Α.Κ.: Τη ζωή.

Ελπίζετε...
Α.Κ.: Στα όνειρα.

Θέλετε...
Α.Κ.: Να γελάω.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Α.Κ.: Εκείνοι που δεν έπαψαν να ονειρεύονται, που πιστεύουν σε αυτά που δεν βλέπουμε με τα μάτια και που θέλουν να διαβάσουν κάτι διαφορετικό.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Α.Κ.: Για τη ψυχή και την αλήθεια του.

Γιατί δεν πρέπει;
Α.Κ.: Γιατί η αλήθεια πονάει.

Που/πως μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Α.Κ.: Μπορείτε να το βρείτε στον Εκδοτικό μου οίκο Εκδόσεις Αέναον, τηλ. 2155016693 & 2155016697, site.

Που μπορούμε να βρούμε εσάς;
Προσωπικό προφίλ στο facebook
E-mail: andromachi01@yahoo.gr

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Α.Κ.: Σίγουρα το πράσινο, το χρώμα της ελπίδας

Ποια μουσική;
Α.Κ.: Κάποιο ροκ κομμάτι, με ένταση, δύναμη μα και μελωδία, κάτι σαν το My immortal-Evanscense.

Ποιο άρωμα;
Α.Κ.: Της αρμύρας.

Ποιο συναίσθημα;
Α.Κ.: Δεν μπορώ να διαλέξω ένα.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Α.Κ.: Κάποιο δυνατό, γλυκόπικρο κοκτέιλ σίγουρα.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Α.Κ.: Θα μπορούσα να ήμουν κοινωνιολόγος. Θα ήθελα να ήμουν αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ στον πάγο.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Α.Κ.: Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος αυτόν τον καιρό.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Α.Κ.: Σίγουρα έχω επηρεαστεί. Στην εφηβεία μου λάτρευα τον Μπορις Βιάν, μετά «κόλλησα» με τον Μπουκόφσκι όπως άλλωστε οι περισσότεροι της γενιάς μου, κατόπιν γνώρισα τον Ουμπέρτο Έκο και πρόσφατα τον Γκυ ντε Μονπασάν. Από Έλληνες δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην Μαλβίνα Κάραλη και στον Νίκο Θέμελη. Πάντως το βιβλίο που με σημάδεψε είναι ο Μικρός Πρίγκηπας.

Οι ήρωες σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Α.Κ.: Οφείλω να ομολογήσω πως οι ήρωες στον «Καθρέφτη» με παρέσυραν. Ωστόσο παρόλο που οι τύχες τους ήταν προσχεδιασμένες, με κάποιο μαγικό τρόπο, ήρθαν όλα και κούμπωσαν!

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Α.Κ.: Σίγουρα εμπειρία. Η εμπειρία κάνει τη φαντασία αληθοφανή.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Α.Κ.: Προσωπικά δεν πιστεύω σε «συνταγές», κανόνες, τερτίπια. Για μένα, πετυχημένο είναι το βιβλίο εκείνο που τελειώνοντας το, νιώθω πληρότητα.

Τι την αποτυχία;
Α.Κ.: Δεν ξέρω αν την καθορίζουν, αλλά σίγουρα με κουράζουν ανούσιες, μακροσκελείς περιγραφές, ωραιοποιημένοι ήρωες, βαρύγδουπες εκφράσεις, απαραίτητα «χάπυ εντ».

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Α.Κ.: Θα είμαι απόλυτη σε αυτό, ναι. Ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω τους ανθρώπους που συνεχώς διαβάζουν το ένα βιβλίο μετά το άλλο χωρίς διακοπή. Ίσως δεν θα έπρεπε να τα λέω αυτά, αλλά θεωρώ πως οφείλουμε από σεβασμό και μόνο στους δημιουργούς και τα έργα τους να υπάρχει ένα διάλειμμα.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Α.Κ.: Συλλογή εμπειριών.
Ήταν το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για τα νέα βιβλία.
Ή αλλιώς, όχι μόνο το ερωτηματολόγιο του Προυστ.
Αν σας άρεσε, δείτε περισσότερες απαντήσεις επιλέγοντας την ετικέτα Ριντ Φερστ

Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Αέναον προσφέρουν δύο αντίτυπα του μυθιστορήματος της Ανδρομάχης Κοκόση σε ισάριθμους τυχερούς αναγνώστες. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση αλλά και για να στείλετε το μήνυμά σας στην ίδια κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματισθεί για τις 30 Ιανουαρίου 2017 και τα βιβλία θα αποσταλούν/παραδοθούν στους τυχερούς από τον εκδότη.
k
Καλή τύχη!

Περίληψη
Άραγε, αν ξέραμε πως υπάρχει σε κάποιο εγκαταλελειμμένο σπίτι ένας καθρέφτης που δείχνει όχι το πώς φαινόμαστε, αλλά το πως είμαστε στην πραγματικότητα, πόσοι από εμάς θα είχαμε το θάρρος να σταθούμε μπροστά του και να κοιτάξουμε τα καλά κρυμμένα της ψυχής μας;
Κι αν είμαστε από εκείνους που θα καταλάβουν τι πρέπει να αλλάξουμε, θα έχουμε την ευκαιρία;
Για τη Μαρίνα, που δεν γνώριζε ήταν τόσο εύκολο να σταθεί μπροστά του!
Μα και τόσο επώδυνο. Δεν αρκούσε να καταλάβει, έπρεπε και να προλάβει!
«Θα τα καταφέρει; Θα προλάβει;» ρώτησε η Μαρία, γύρισαν όλοι και κοίταξαν την κυρία Αιμιλία με αγωνία. Μα εκείνη δεν απάντησε, παρά μόνο χαμογέλασε αινιγματικά.
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για να θυμηθούμε όλοι πόσο απατηλό και ψεύτικο είναι το κυνήγι της ευτυχίας μέσω των υλικών αγαθών και για να μάθουμε πως δεν αρκεί μια συγνώμη, αλλά χρειάζεται να διορθώνουμε τα λάθη μας.
Τα μηνύματα αυτού του βιβλίου, είναι πολλά.
Μόνο ένα θα πω εγώ και τα υπόλοιπα αφήνω να τα ανακαλύψουν οι αναγνώστες από μόνοι τους, ο καθένας το δικό του.
Μη φοβάστε την αλλαγή.
Η Μαρίνα είναι μια γυναίκα που λίγο πολύ όλοι έχουμε συναντήσει, στην οικογένεια, σε γνωστούς ή φίλους, στη γειτονιά, στην εργασία. Μια γυναίκα ωραία, αναγνωρίσιμη, πετυχημένη στον χώρο της, που δεν δίνει δεκάρα για κανέναν παρά μόνο για τον εαυτό της, για την εικόνα της, για την καλοπέρασή της.
Χρησιμοποιεί την ομορφιά της ώστε να πετυχαίνει ευκολότερα τους στόχους της, ποδοπατά συναισθήματα, αξίες, αρχές, χωρίς αναστολές, τύψεις ή ενοχές γιατί πολύ απλά όπως λέει: «Δεν υπάρχει καμία άλλη καλύτερη από μένα».
Θα της δοθεί η ευκαιρία να καταλάβει και να εκτιμήσει;
Από μόνη της όμως η ευκαιρία δεν φτάνει.
Θα καταφέρει να διορθώσει τα λάθη της;
Θα της το επιτρέψει ο χρόνος;
Θα της το επιτρέψουν οι γύρω της;

Βιογραφικό Ανδρομάχης Κοκόση
Γεννημένη στο Λονδίνο το 1971, με καταγωγή από την Κεφαλονιά, μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και σπούδασε φωτογραφία. Ασχολήθηκε για χρόνια με την τηλεόραση σε σήριαλ και τηλεπαιχνίδια και κατόπιν με το Ελληνικό κρασί στο Club du Vin. Υπέρμαχος της προστασίας του περιβάλλοντος και των αδέσποτων ζώων, αγαπά το διάβασμα, τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο και τις εικαστικές τέχνες. Μένει και εργάζεται στην Αθήνα.
Από μικρή έγραφε παραμύθια, κείμενα, νουβέλες, διηγήματα. Ο Καθρέφτης είναι το πρώτο ολοκληρωμένο μυθιστόρημά της και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αέναον.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη