Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Μέτσενγκερσταϊν

Μέτσενγκερσταϊν τιτλοφορείται το μυθιστόρημα του Σήφη Ζερβουδάκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίαμβος.
Στην αινιγματική περίληψη διαβάζουμε ότι:
Ο έρωτας του νεαρού που μας συστήνεται με το παρατσούκλι Πρόσπερος για τη γοητευτική Φλώρα θα έχει μάλλον απρόβλεπτες συνέπειες: όταν εκείνος νομίζει πως έχει πια ξεχάσει, εκείνη θα επιστρέψει για να τον οδηγήσει σε μια εξωφρενική περιπέτεια -θα έλεγε κανείς μια κάθοδο στην Κόλαση.
Από την Οδησσό στα Καρπάθια και από εκεί στα σιωπηλά σοκάκια του Παρισιού -όπου, όπως ισχυρίζονται οι οπαδοί του, ο ίδιος ο διάβολος φανερώνεται στους "εκλεκτούς"- ο Πρόσπερος θα ακροβατεί διαρκώς ανάμεσα στην πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση, ενώ το Κακό δε θα είναι ποτέ πολύ μακριά.
Οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα φαίνεται πως θα δοθούν στις σκοτεινές αίθουσες του πατρογονικού πύργου της ξακουστής φαμίλιας των Μέτσενγκερσταϊν.
Δεν τους ξέρετε; Ώρα να τους γνωρίσετε!
Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Ίαμβος προσφέρουν το μυθιστόρημα του Σήφη Ζερβουδάκη σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματισθεί για τις 29 Μαΐου 2017 και το βιβλίο θα αποσταλεί/παραδοθεί στον τυχερό από τις εκδόσεις Ίαμβος.
k
Καλή τύχη!

Απόσπασμα:
Πέρασαν τρία μερόνυχτα χωρίς νέα από τη Φλώρα. Συχνά πυκνά σκεφτόμουν να της τηλεφωνήσω, μα άλλαζα γνώμη μόλις σήκωνα το ακουστικό. Στο τέλος, η ανάμνηση της συνάντησής μας ατόνησε και σχεδόν την είχα ξεχάσει, όταν δέχτηκα το κρίσιμο τηλεφώνημα που με ξάφνιασε. Η φωνή της ακουγόταν με δυσκολία μέσα στη φασαρία. Μου ζήτησε να τη συναντήσω το συντομότερο δυνατόν σ’ ένα γνωστό κεντρικό εστιατόριο. Ντύθηκα βιαστικά και βγήκα στο δρόμο προς τη μεγάλη πλατεία που συνηθίζαμε να δίνουμε ραντεβού, τη διέσχισα κατά μήκος και τρύπωσα σε μια στοά στα δεξιά. Στο τρίτο πάτωμα βρισκόταν το εστιατόριο που θα συναντιόμασταν. Ανεβαίνοντας τις σκάλες, έπεσα πάνω σε δυο άντρες με κοστούμια που με κοίταξαν από την κορυφή ως τα νύχια. Ήμουν αταίριαστος. σκισμένο τζιν, δερμάτινο τζάκετ, μαλλιά άνω-κάτω. «Τι ζητάτε κύριε;» ρώτησε ο ένας απ’ αυτούς.
Δεν του απάντησα και τους προσπέρασα. Η πόρτα της εισόδου φάνηκε ν’ ανοίγει αυτόματα, αλλά τελικά την είχε ανοίξει ο πορτιέρης που μου χαμογέλασε, προσπαθώντας να κρύψει την αμηχανία του για την εμφάνισή μου. Κοίταξα μπροστά. Ένα μπαρ αμερικάνικου τύπου και, στις δυο μεριές του, τραπέζια με ζωηρές παρέες. Παρατήρησα πως οι γυναίκες είχαν, οι περισσότερες, τα μαλλιά περμανάντ και οι άντρες φορούσαν όλοι σχεδόν γραβάτες, άλλοι με γιλέκο άλλοι χωρίς.
Ζαλισμένος ίσως από την υπερβολική δόση στυλ, έψαξα να βρω τη Φλώρα, κοιτώντας με τα φρύδια σηκωμένα. Τη βρήκα στο βάθος, παρέα με τρεις άντρες. Τι δουλειά είχαν όλοι αυτοί; Σκέφτηκα προς στιγμήν να το βάλω στα πόδια, μα πριν το αποφασίσω η Φλώρα με ανακάλυψε και μου έκανε νόημα με το χέρι. Πριν προχωρήσω, ο πορτιέρης με σταμάτησε.

Ο Σήφης Ζερβουδάκης γεννήθηκε το 1978 στα Χανιά. Είναι κλασικός κιθαρίστας και ζει στη Θεσσαλονίκη. Το Αλ-Μουνταντίτ είναι το πρώτο του βιβλίο.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη