Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ανεξέλεγκτο πάθος

Σκέψεις της κ. Ελένης Ηλιοπούλου πάνω στο βιβλίο της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου
Κάθε άνθρωπος είναι ένα ξεχωριστό βιβλίο. Τούτο το βιβλίο, όμως, συνδυάζει  ανθρώπινο πόνο, ανθρώπινο πάθος, χρήμα, πλούτο, φτώχεια, ανθρώπινη ανάταση και ανθρώπινη καταρράκωση, τόσο σώματος όσο και ψυχής.
Η ευτυχία ανήκει στους ολιγαρκείς∙ η ηρωίδα μας, ωστόσο, η Φρίντα, απεδείχθη κατωτέρα των περιστάσεων. Η επιθυμία της να ξεφύγει από το φτωχικό κοινωνικό κατεστημένο, την μεταμόρφωσε σε μια ψυχρή υπολογίστρια, σε έναν άλλο, σύγχρονο Μακιαβέλι, ο οποίος δεν έχει κανέναν ενδοιασμό. Πατά επί πτωμάτων και τσαλακώνει ψυχές, ακόμα και αυτές των παιδιών της...
Η αρένα του ισπανικού εμφυλίου, ο εμφύλιος στην Ελλάδα, πόσες ψυχές κατακρήμνισαν στα Τάρταρα... μαζί και την ψυχή της Σωτηρίας, της τραγικής μάνας της Φρίντας. Της κατέκαυσε την ψυχή, άσε που έζησε ολάκερη ζωή μέσα στη στέρηση και στην απομόνωση. Άξεστη, ακαλλιέργητη, μα πάνω απ’ όλα αξιοπρεπής.
Η παντελής έλλειψις αισθημάτων και συναισθημάτων καθόρισε τις ζωές πολλών. Ο άνθρωπος έγινε προϊόν∙ σαν ακριβό προϊόν είδε η Φρίντα μας τον σύζυγό της και τον εκμεταλλεύτηκε εις το έπακρον. Σαν πολύτιμη παρουσία στη ζωή του είδε ο Στέφανος την Φρίντα και λάτρεψε μέχρι και τον αέρα που ανέπνεε. Άνθρωπος με λεπτά αισθήματα, κληροδοτημένα από την μητέρα του, την υπέροχη Ισαβέλα, υπόδειγμα συζύγου, μητέρας και γιαγιάς, με ένα φοβερό μυστικό να της κατακαίει την ψυχή.
Μεγάλη αντίθεση μεταξύ της φιλοδοξίας του πλούσιου συζύγου της Ισαβέλας για περισσότερα και του αγώνα των φτωχών για μια θέση στον ήλιο.

Ένα βιβλίο χείμαρρος συναισθημάτων και αντιθέσεων που εξιτάρουν την περιέργεια και απογειώνουν την φαντασία του αναγνώστη. Γραμμένο με ευαισθησία και σεβασμό, μέσα από τον βαθύ πόνο καταφέρνει να κρατήσει ολοζώντανη την ελπίδα.
Σε τούτο το βιβλίο, η λογική δεν έχει λογική. Το συναίσθημα και ο παρορμητισμός οδηγούν την πλοκή και την φτάνουν στο μη περαιτέρω.... Κι όμως, η υπόθεση είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η ζωή ξεπερνά την φαντασία.
Οι άνδρες-ήρωες του βιβλίου, οι μεν θύματα του καθωσπρεπισμού της μεγαλοαστικής κοινωνίας, οι δε θύματα του συστήματος και του εαυτού τους.
Φοβεροί απολογισμοί και μεγάλα διλήμματα: αν το χειριζόμουν έτσι, θα έβγαινε αλλιώς, αν το χειριζόμουν αλλιώς, θα κατέληγε διαφορετικά.
Σε όσα διλήμματα κι αν έρθει αντιμέτωπος ο εαυτός μας, η ζωή θα μας οδηγήσει σε αυτό που έχει προκαθορίσει για τον καθένα μας.
Οι πόλεμοι μεταξύ διαφόρων εθνών αλλάζουν τις γραμμές πάνω στον χάρτη.
Ο πόλεμος κατά του κακού εαυτού μας αλλάζει πραγματικά και ουσιαστικά τον χάρτη του κόσμου.
Είμαστε διατεθειμένοι να τον αλλάξουμε αυτόν τον χάρτη;
Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, σπέρνοντας αγάπη, φυτεύοντας καλοσύνη και ποτίζοντας με καλή διάθεση τον κήπο της ζωής μας.
Αυτή είναι η μέγιστη αξία, Άνθρωπε.

Καλοτάξιδο να είναι το βιβλίο της κ .Δήμητρας Παπαναστασοπούλου «ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΠΑΘΟΣ».
Είθε τα μηνύματά του να μας κάνουν λίγο καλύτερους!
Ελένη Ηλιοπούλου

📖

Το μυθιστόρημα της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου, Ανεξέλεγκτο πάθος, κυκλοφορεί από την Εμπειρία εκδοτική.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη