Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Φωνή τέχνης *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Η πτώση * Η Βεσσαραβία μου: Εργασία για το σπίτι * Άλκηστη * Η γκαλερί των νεκρών * Συνοδός κορυφής * Το σπίτι μόνο * Ψωμί καθάριο * Ζήτα το! * Σκότωσε σαν τον Στίβεν Κινγκ * Όταν το «σαν» μπήκε στη ζωή μας * Της αλός νεύμα * Τα κύματα ** Ποίηση: Σκοτεινή κουκκίδα * Περιγραφές του ανεκπλήρωτου ** Άλλα: Περί ιατρικής Κέλσου ** Νουβέλα: Μπαρτάκοβα... η δωδεκάχρονη πόρνη * Τα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης * Στην άλλη πλευρά του κρεβατιού ** Διηγήματα: Οι επισκέπτες * Συνέβη στη Θεσσαλονίκη ** ΑΛΜΠΟΥΜ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: She sleeps to the sound of knives, The boatman on the downs

Τη νύχτα που μίλησε η σιωπή

Και είναι η ποίηση που “ποτάμι γίνεται μονομιάς, να ξεδιψάσει τις ύαινες της μικρής της ζωής μας.” “Γέμισαν τα βλέφαρα, να ξεχειλίσουν άγγελοι από των ματιών μου τις κόγχες, μακριά να πετάξουν να σου φέρουν ψαλμούς και το φόβο σου να ξορκίσουν”

Κάποιες φορές νιώθεις πως “κανείς το Χειμώνα σου δεν θυμήθηκε, Άνοιξη για να κάνει.

Μονάχα που περνώντας του ουρανού τα πουλιά, με τις φτερούγες τους χτύπησαν και γέμισαν βουή τη μικρή της καρδιάς σου την Άνοιξη”
“και ύστερα, βρέθηκα να περπατάω στο περιβόλι του χρόνου, κρατώντας ένα καλάθι γεμάτο παθιασμένα φαντάσματα που διψούσαν να κλέψουν την σοδειά του γέλιου μου.”
“μα δες τους! Κάθε πρωί, στα καλογυαλισμένα ρούχα τους σφιγμένοι, φορούν χαμόγελα κενής ζωής”
“με χέρια απλωμένα να πιάσουν την άκρη του γέλιου”
“Γιατί η ζωή σου κρεμιέται στον ολόλευκο τοίχο.”
“μετρούσα αγγέλους και δαίμονες, να ικετεύουν για ψεύτικα “αχ”

“Και ύστερα, βρέθηκα να περπατάω στο περιβόλι του χρόνου, κρατώντας ένα καλάθι γεμάτο παθιασμένα φαντάσματα που διψούσαν να κλέψουν τη σοδειά του γέλιου μου.”

“Το απόλυτο, μάτια μου, σαν το γευτείς αλλάζει η ψυχή σου. Ένα με το χάος θα γίνεις, στη σκέψη του πεντέρημου αύριο”
Κλικ εδώ για περισσότερα της Κωνσταντίνας Νίκα
Η ποιητική συλλογή της Βίκυς Τελίδου Μητρούλια, Τη νύχτα που μίλησε η σιωπή, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν. Περισσότερα για το βιβλίο διαβάστε εδώ.

Περίληψη:
Άκλαυτη!
Με τα μαλλιά πλεξούδες κατηφόριζε η ζωή μου στου κάμπου το παράκνημα.
Να συναντήσει των αγρών τις ερωμένες, που με το πρώτο φύσημα του ανέμου λυγίζουν τα κορμιά τους στου πάθους το χορό, ντυμένες στα κόκκινα φουστάνια τους.
Ασεβείς κουβέντες στο ελαφρύ το θρόισμα της σκέψης, μουρμουράνε σιγανά μπρος στων ματιών τις οπτασίες που πλέκουν τα κορμιά τους στης αμαρτίας τα κρεβάτια.
Μονολογούσα ακουμπισμένη στου πλάτανου τη φυλλωσιά, τον ύμνο του παράλογου που από πριν είχα διαβάσει στου ύπνου μέσα το αγκάλιασμα.
Και, καθώς χόρευαν οι ερωμένες του αγρού των εραστών τον ύμνο του θανάτου, συνάντησα να τρέχει σαν αερικό η οπτασία σου.
Να χάνεται μισώντας τάχα τη ζωή μου.
Μέλι κερνούσαν οι μαινάδες, παλεύοντας να κλέψουν τη λογική που δεν απέκτησα ποτέ δοσμένη καθώς ήμουν στον Βακχικό χορό του έρωτα.
Και άκουσα του χρόνου τη φωνή να λέει στου πλάτανου τη φυλλωσιά:
«Στο πέρασμα της λογικής, όσοι χαθήκαν αγρίμια έγιναν. Ψάχνουν τους πόνους να μερέψουν για να ζουν.»

Κερδίστε το!
Για να συμμετέχετε στην κλήρωση με δώρο δύο αντίτυπα της συλλογής σε ισάριθμους τυχερούς αναγνώστες κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες σχετικές πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 20 Απριλίου 2018 και τα βιβλία θα αποσταλούν ταχυδρομικά από το koukidaki.
k
Καλή τύχη!

Οι πλαγιογραμμένες φράσεις είναι αποσπάσματα της συλλογής

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
Ψωμί καθάριο, Παναγιώτας ΣμυρλήΤο σπίτι μόνο, Κοραή ΔαμάτηΗ γκαλερί των νεκρών, Κρις ΚάρτερΤης αλός νεύμα, Κωνσταντίας Σκανδάλου-ΚορδολαίμηΤα κύματα, Βιρτζίνια ΓουλφΠεριγραφές του ανεκπλήρωτου, Δημήτρη ΜπαλτάΣαν λουκούμι τριαντάφυλλο, Οικογένεια Καραντίνα, Μικροί και μεγάλοι αναγραμματισμοί και Γυναίκα σημαίνει πόνος
Περί ιατρικής ΚέλσουΣτην άλλη πλευρά του κρεβατιού, Άνθιας Χριστοδούλου-ΘεοφίλουΣυνοδός κορυφής, Μαίρης ΒανδώρουΟι επισκέπτες, Πέτρου ΕυαγγελόπουλουShe sleeps to the sound of knives και The boatman on the downsΜπαρτάκοβα... η δωδεκάχρονη πόρνη, Ελευθερίας ΚαραδήμουΌταν το «σαν» μπήκε στη ζωή μας, Μιχαήλ Ράλλη
Σκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΤα σπασμένα κομμάτια μιας αγάπης, Πόπης ΚλειδαράΣκότωσε σαν τον Στίβεν Κινγκ, Δημήτρη ΜαμαλούκαΆλκηστη, Μαρίας ΚέιτζΣυνέβη στη Θεσσαλονίκη (συλλογικό)Η πτώση, Νίκου ΤσουρλάκηΖήτα το!, Μαρίας Καραμπίνη-Ανθούλη