Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ και Αερόπλοιο...

...τη δημιουργική χρονιά 2018-2019 μπορείτε να δείτε τις ακόλουθες παραστάσεις. Η ανάρτηση ενημερώνεται  και εμπλουτίζεται διαρκώς με ό,τι νεότερο. Τα στοιχεία του θεάτρου και άλλες πληροφορίες βρίσκονται στο τέλος.

Ο Γιώργος Κιμούλης, μετά την επιτυχία της παράστασης "Θείος Βάνιας", παίζει και σκηνοθετεί Το Παγκάκι του Αλεξάντερ Γκέλμαν σε μετάφραση Νίκου Καμτσή, από 22 Μαρτίου κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00. Δύο άγνωστοι συναντιούνται και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Είναι όμως πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήσαν κάτι άλλο; Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση ή όχι; Μήπως έχουν επινοήσει μία ζωή που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν; Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη. Μία ιστορία που εγείρει ένα ιδιαίτερο σύγχρονο και βασανιστικό ερώτημα: μπορούν πλέον οι άνθρωποι να ζήσουν πραγματικά μαζί; Κι αν ναι, πώς θα μπορούν να το επιτύχουν, αν συνεχώς κρύβει ο ένας απ’ τον άλλον αυτό που πραγματικά είναι;
Ο Αλεξάντερ Γκέλμαν ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της της Ρωσίας. Το Παγκάκι γράφτηκε το 1983, πριν από την κατάρρευσή της Σοβιετικής Ένωσης, όταν η αυθαιρεσία και η διαφθορά κυριαρχούσαν. Έχει μεταφραστεί και παιχτεί σε πάρα πολλές χώρες. Το πικρό του χιούμορ το κάνει διαχρονικό και κωμικοτραγικά επίκαιρο.
Σκηνοθεσία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ | Μετάφραση: ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ | Διασκευή: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ | Σκηνικά: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ | Κοστούμια: ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ | Φωτισμοί: ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΛΤΣΟΥ | Φωτογραφίες: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΥΛΗΣ | Video: ΚΩΣΤΑΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ | Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Φωτεινή Μπαξεβάνη
Περισσότερα για την παράσταση εδώ
To Θέατρο Τόπος Αλλού, με αφορμή τα 210 χρόνια από τη γέννηση και 170 από το θάνατο του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα Έντγκαρ Άλλαν Πόε, φιλοξενεί στις 28 και 29 Ιανουαρίου την παράσταση Μεσάνυχτα με τον Έντγκαρ Άλλαν Πόε με τον Πάνο Νακόπουλο.
Το Κοράκι, Το Βαρέλι Του Αμοντιλλάντο και η Μαρτυριάρα Καρδιά -τρία από τα πλέον κορυφαία κείμενα του Έντγκαρ Άλλαν πόε- δίνουν στον ερμηνευτή την ευκαιρία να μας εισάγει σε μια ατμόσφαιρα που παραπαίει ανάμεσα στη διαστροφή και την τρέλα, θέτοντας βασικά ερωτήματα, γύρω από την ανθρώπινη συνείδηση και την ισορροπία ανάμεσα στο καλό και το κακό. Ένα ανεπανάληπτο ρεσιτάλ ερμηνείας και ανακαινιστικής σκηνοθετικής πρακτικής, που καθήλωσε τους θεατές της, επιστρέφει λοιπόν... by Popular Demand!
Μετάφραση-Διασκευή-Σκηνοθεσία και Ερμηνεία: Πάνος Νακόπουλος
H επιτυχημένη παράσταση του περσινού χειμώνα Camille Claudel Mudness του Γιάννη Λασπιά  σε σκηνοθεσία Πάνου Κούγια,  κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, για 8 μόνο παραστάσεις.
Το έργο διαδραματίζεται στον εγκαταλελειμμένο χώρο μιας γκαλερί, που η σύνθεσή του θυμίζει παρατημένη σκηνική εγκατάσταση ψυχιατρικής πτέρυγας. Ένα πιάνο ενεργοποιεί τον χώρο και συνοδεύει ό,τι σε λίγο θα γεννηθεί. Η Camille Claudel, η πρώτη γυναίκα γλύπτρια και η Constance Pascal, η πρώτη γυναίκα ψυχίατρος, συναντιούνται σε ένα φανταστικό πρωτότυπο διάλογο σχέσης γιατρού-ασθενούς. Μέσα από τις συναντήσεις τους ξετυλίγονται οι αντισυμβατικές ζωές των δύο γυναικών και αναπτύσσεται ένας ισχυρός δεσμός. Η Constance θα έρθει αντιμέτωπη με ένα ολόκληρο «αντρικό» σύστημα που καταδικάζει σε εγκλεισμό και απομόνωση τα άτομα που διεκδικούν το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης και επιλογής. Δυο γυναίκες που κατάφεραν μέσα από αντίξοες συνθήκες να θέσουν τη δική τους παρουσία σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Η Camille και η Constance δεν συναντήθηκαν ποτέ, αλλά έζησαν και εργάστηκαν στην ίδια πόλη διαφορετική χρονική περίοδο, μοιράστηκαν παρόμοιες εμπειρίες, αντιμετώπισαν κοινές δυσκολίες και δόθηκαν με το ίδιο πάθος στην Τέχνη και την Επιστήμη.
Σκηνικά- κοστούμια: Τζίνα Ηλιοπούλου, Λίνα Σταυροπούλου | Μουσική: Μαρίνα Χρονοπούλου | Video: Βάσω Μιχαλοπούλου | Φωτογραφίες: Βασίλης Μακρής | Επικοινωνία: Le Canard qui Parle | Παίζουν: Μάνια Παπαδημητρίου (Camille Claudel),  Αγγελική Καρυστινού (Constance Pascal), Μαρίνα Χρονοπούλου (πιανίστρια)
Από τις 30 Σεπτεμβρίου, κάθε Κυριακή στις 15:30, δείτε το παιδικό Μια βαλίτσα, Δυο μπαλόνια. Είναι μια πρωτότυπη παράσταση που με ένα τρυφερό και πρωτότυπο τρόπο μας γνωρίζει έναν κόσμο άγνωστο και μακρινό, φανταστικό και πραγματικό. Παραμύθια της Ανατολής που δεν ξανακούστηκαν ποτέ στα παιδιά γεμάτα μουσική, πολύχρωμα κοστούμια, μαγεία, σοφία και χαρά ξεπηδάνε από την βαλίτσα και μας ταξιδεύουν. Οι τρεις ηθοποιοί χρησιμοποιούν, κούκλες πρωτότυπες, κοστούμια, μουσική φυσικά και τραγούδια …πολλά τραγούδια, ρυθμικά χορευτικά και κεφάτα που θα τα τραγουδήσουμε όλοι μαζί. Οδηγός μας η Ντεμά. Ένα κορίτσι που θα εμφανιστεί από τη σκηνή με μια μικρή βαλίτσα. Ποιος ξέρει τι θα βγάλει από εκεί. Από πού έρχεται  και που πηγαίνει; Τι έχει μέσα στο βαλιτσάκι του; Για ποιο μακρινό ταξίδι ξεκίνησε και γιατί; Είναι παιδί του πολέμου. Έφυγε για να σωθεί. Με χαρά παρ΄ όλα αυτά. Με αισιοδοξία και με μια βαλίτσα γεμάτη θαύματα! Δεν έχει ρούχα μέσα εκεί, δεν έχει κολατσιό για να κόψει την πείνα του, έχει ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε όλοι μας: Τις μνήμες, την κουλτούρα, την παράδοση, την ταυτότητα μας. Η Ντεμά έχει μέσα στη βαλίτσα...παραμύθια!
Το θέατρο Αερόπλοιο, πάντα ακολουθώντας τα σημεία των καιρών, αφού πολλά αθώα παιδιά έχουν βρεθεί -χωρίς να το θέλουν- σε μια χώρα στην οποία προσπαθούν να ενταχθούν, και μένοντας πιστό στο ρόλο του για προσφορά εκπαιδευτικών θεαμάτων, δημιουργεί και φέτος μία παράσταση ευαίσθητη, μαγική, δημιουργική με στόχο την ψυχαγωγία που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους.
Σκηνοθεσία/Κείμενο: Νίκος Καμτσής | Σκηνικά/Κοστούμια: Μίκα Πανάγου | Μουσική: Χρήστος Ξενάκης | Παίζουν: Λαμπρινή Θάνου, Νίκος Καραστέργιος, Άντα Κουγιά | Επικοινωνία/Δημ. Σχέσεις: Le Canard qui Parle
Στις 23 Νοεμβρίου κάνει πρεμιέρα η παράσταση «ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ» διαφορετικά κάντε ένα Google σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή. Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00.
Όταν ένας άνθρωπος με προσωπικότητα, με κύρος και αξία, κινείται, συμπαρασύρει και έλκει γύρω του άλλους ανθρώπους (ή ανθρωπάκια αν προτιμάτε) με προσωπικότητες λιγότερο αξιόλογες ή και ανύπαρκτες. Είναι η περίπτωση της Κας ΦΡΟΛΑ (Μάνια Παπαδημητρίου) και του Κου ΠΟΝΤΖΑ (Νίκος Καραστέργιος) που με όλο το συγκινησιακό εκτόπισμα τους εισβάλλουν στην καθημερινότητα της οικογένειας Αγκάτσι και όλης της μικροκοινωνίας τους και φέρνουν τα πάνω κάτω. Όλοι ψάχνουν να βρουν αν ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ για να καταλήξουν στο απογοητευτικό ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ. Ναι, η θεωρία της σχετικότητας συμβαίνει και στο κοινωνικό σύμπαν. Ο Αϊνστάιν και ο Πιραντέλο μπορούν κάλλιστα να συνυπάρξουν. Όποιος δεν ικανοποιείται, ας κάνει ένα google.
Μια παρέα ανθρώπων αγωνιά να μάθει με κάθε τρόπο τι συμβαίνει πραγματικά στο σπίτι των νεοφερμένων γειτόνων τους. Οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες, οι πρωταγωνιστές της ιστορίας καταθέτουν ο καθένας τη δική του άποψη για τα γεγονότα και οι περίεργοι προσπαθούν απεγνωσμένα να δουν ποια θέση πρέπει να κρατήσουν.
Σκηνοθεσία/ Απόδοση & Διασκευή κειμένου: Νίκος Καμτσής | Σκηνικά-Κοστούμια: Μίκα Πανάγου | Μουσική: Χρήστος Ξενάκης | Επιμέλεια Κίνησης: Ania Giniewska, Marek Kosciolek | Παίζουν οι: Μάνια Παπαδημητρίου, Γιάννης Λασπιάς, Νίκος Καραστέργιος, Πασχάλης Μερμηγκάκης, Λαμπρινή Θάνου, Άντα Κουγιά, Δημήτρης Νικολόπουλος, Ασημένια Παπαδοπούλου, Βίκυ Αθανασίου | Επικοινωνία-PR: Le Canard qui Parle
Για τη γιορτή των Χριστουγέννων, έρχεται η παράσταση Ρούντολφ, ο τραγουδιστής (της όπερας!) που θα παιχτεί στις 23 και 30 Δεκεμβρίου 2018 και 6 Ιανουαρίου 2019. Μια λαμπερή, ευφάνταστη θεατρική παράσταση με πολύ παιχνίδι και συμμετοχή του κοινού, γέλιο, χαρά και πολλά… διασκευασμένα κλασικά τραγούδια, φτιαγμένη ειδικά για τα Χριστούγεννα  και για να αποχαιρετίσουμε τον παλιό χρόνο! Ο Ρούντολφ (ο διάσημος Ρούντολφ) έχει φιλοδοξίες. Δεν του φτάνει πια που είναι ο πρώτος στο έλκηθρο του Αη Βασίλη. Δεν του φτάνει να φωτίζει με την μύτη του κάθε γωνιά που περνάει και αφήνει δώρα ο Άγιος. Θέλει να ανοίξει τα φτερά του και να κατακτήσει το μουσικό στερέωμα. Η ευκαιρία είναι μπροστά του και λέγεται Ερρίκο Καρτούτσο. Ο διάσημος τενόρος. Τον θέλει για να κάνουν διφωνίες και πρίμο σεκόντο. Πυρετός! Δάσκαλοι πάνε και έρχονται μουσική, χορός, τραγούδι. Ράφτες και κομμωτές για να διορθώσουν το image του. Και φυσικά τα άλλα ελάφια. Έχουν αντιρρήσεις. Δεν μπορεί να τους παρατήσει σύξυλους και να φύγει. Πως θα τα βγάλουν πέρα στο σκοτάδι. Επεμβαίνει ο Άγιος Βασίλης. Και βρίσκει τη λύση (Τι άγιος θα ήταν αν δεν έκανε το θαύμα του).
Το «Ρούντολφ ο τραγουδιστής (της όπερας)» είναι μια περιπετειώδης διασκεδαστική παράσταση με πρωταγωνιστή τον πιο αγαπημένο ήρωα των Χριστουγέννων. Γεμάτη με τραγούδια και χορό, πολύ συμμετοχή των παιδιών, πλούσια κοστούμια, ονειρεμένα σκηνικά. Τα παιδιά θα διασκεδάσουν και θα την λατρέψουν. Αλλά και οι μεγάλοι δεν θα πάνε παραπίσω. Ίσως μάλιστα εκείνοι την διασκεδάσουν περισσότερο.
Κείμενο/Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής | Σκηνικό/κοστούμια: Μίκα Πανάγου | Μουσική/τραγούδια: VERDI, ROSSINI, OFFENBACH και ΧΡ. ΞΕΝΑΚΗΣ | Παίζουν: Λαμπρινή Θάνου, Δέσποινα Μακρή

Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέλη, 2108679535, 2108656004, www.aeroplio.gr
Οργανωμένες παραστάσεις και για σχολεία, είτε στο χώρο σας είτε στο χώρο του Θεάτρου. Ρωτήστε για τις ειδικές μειωμένες τιμές.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη