Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Ρένια Αβαράκη-Αγραφιώτη για το Έρωτες υπέρ μεν άγαν...

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Ρ.Α.Α.: Πάντα μου κέντριζε την περιέργεια ο μικρός σκανταλιάρης θεός, γιος της θεάς Αφροδίτης με τις περίεργες επιλογές του και την δύναμη που έχει να εξουσιάζει τους ανθρώπους.
Ανέκαθεν, επίσης, με γοήτευαν οι άνθρωποι που έχουν το σθένος να αμφισβητούν τα διάφορα κοινωνικά κατεστημένα, να παλεύουν κόντρα στο ρεύμα και να διεκδικούν τα δικά τους «θέλω» στη ζωή. Συνδυάζοντας λοιπόν, θέλησα κάποια στιγμή να καταγράψω τις συγκεκριμένες ιστορίες τους, φιλτραρισμένες μέσα από το δικό μου πρίσμα.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Ρ.Α.Α.: Είναι, τουλάχιστον, βάναυσο και σαδιστικό να υποχρεώνετε έναν συγγραφέα, το πιο φλύαρο ον, να περιγράψει κάτι με μία και μοναδική λέξη. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για δικό του πόνημα. Αν επιμένετε, όμως, με βαριά καρδιά θα σας πω τη λέξη «ΕΡΩΤΑΣ».

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Ρ.Α.Α.: Ν’ αφήσει πίσω του τις κοινωνικές συμβάσεις, τους άδικους κανόνες της ηθικής που του έχουν επιβάλλει κι έχουν ποτίσει την ύπαρξή του μέχρι το μεδούλι, ώστε να μπορέσει ξαναγεννημένος κι αγνός, να ταυτιστεί με τους ήρωές μου και να νιώσει, ελεύθερος πια, συναισθήματα μέχρι πρότινος καταπιεσμένα.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες
μέρες θα κρατούσε;
Ρ.Α.Α.: Θα επισκεπτόμασταν μέρη εξωτικά, με γοητευτική και εν μέρει ανεξερεύνητη ιστορία, όπως Άπω Ανατολή, Αίγυπτο, Λατινική Αμερική.... Δυστυχώς δεν θα κρατούσε πολύ, όπως κι όλα τα ωραία σ’ αυτή τη ζωή.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Ρ.Α.Α.: «Στην ιατρική μαθαίνουμε τα πάντα για το ανθρώπινο σώμα, αλλά κανείς μέχρι τώρα δεν μπόρεσε να ερμηνεύσει τις παραξενιές της ψυχής του. Ούτε οι επιστήμες που ασχολούνται μ’ αυτή, ούτε οι θρησκείες. Μέχρι τώρα είχα μάθει να εξηγώ τα πάντα με τη λογική. Αυτή τη φορά, το συναίσθημα νικά το παιχνίδι. Οι αισθήσεις φωνάζουν, διεκδικούν κι η λογική υποχωρεί ηττημένη». Είναι από την ιστορία «Υπό το βλέμμα των κενταύρων».

Σας ευχαριστώ πολύ που μου δώσατε την ευκαιρία να παρουσιάσω το βιβλίο μου και ένα κομμάτι απ' τον εαυτό μου.
Με εκτίμηση Ρένια Αβαράκη-Αγραφιώτη.
Η συλλογή διηγημάτων της Ρένιας Αβαράκη-Αγραφιώτη, «Έρωτες υπέρ μεν άγαν...», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής (Αρριανού 15, Θεσσαλονίκη, 2314037484, 6977853682). Περισσότερα για το βιβλίο θα βρείτε εδώ.

Στο οπισθόφυλλο λέει μεταξύ άλλων:
«Εφτά γυναίκες. εφτά διαφορετικές ερωτικές, και όχι μόνο, ιστορίες, πέρα από τις συμβάσεις μιας ξεπερασμένης, από χρόνια, ηθικής και τα όρια που μας επιβάλλει με ενοχικές αλυσίδες η παραπλανημένη συνείδησή μας…»

Η Ρένια (Ζαφειρένια) Αβαράκη-Αγραφιώτη ζει στην Χαλκιδική. Σπούδασε Φυσική στο Α.Π.Θ. και είναι εκπαιδευτικός. Είναι μητέρα δύο κοριτσιών. Ασχολείται, εδώ και πολλά χρόνια, ερασιτεχνικά με το θέατρο. Έχει γράψει τέσσερα θεατρικά έργα: δύο κοινωνικά μυστηρίου, τα «Πρό(σ)κληση σε φόνο» και «Τα μπλε αστέρια», μια κωμωδία «Το σπίτι της Βαβέλ» και μία θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Ηλία Βενέζη ,«Αιολική γη». Τα δύο απ’ αυτά, το πρώτο και το τρίτο, έχουν ανέβει στη σκηνή από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη