Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Στο θέατρο Μορφές Έκφρασης...

...κατά τη θεατρική χρονιά 2018-2019 μπορείτε να δείτε τις ακόλουθες παραστάσεις. Η ανάρτηση ενημερώνεται και εμπλουτίζεται διαρκώς ενώ τα στοιχεία του θεάτρου και άλλες χρήσιμες πληροφορίες βρίσκονται στο τέλος.
Καλή δημιουργική χρονιά!

Από τις 10 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 19:30 δείτε Το Όνειρο ενός Γελοίου, του Φ. Ντοστογιέφσκι.
Γραμμένο το 1877, από τον μεγάλο Ρώσο δημιουργό, «Το Όνειρο ενός Γελοίου» αποτελεί ένα άκρως διαχρονικό έργο του σήμερα. Πώς ένας άνθρωπος που βρίσκεται στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, μέσα σε μια κοινωνία που βρίσκεται στα πρόθυρα της αυτοκαταστροφής θα καταφέρει να βρει το δρόμο του προς το φως; Από πού θα αντλήσει ενέργεια, ελπίδα και κουράγιο για να συνεχίσει να υπάρχει; Ένας άνθρωπος μόνος του αρκεί για να μετατρέψει την κόλαση σε παράδεισο; «Το Όνειρο ενός Γελοίου» αποτελεί ένα αριστούργημα γραφής και πλοκής που οδηγεί το θεατή βήμα-βήμα από έναν κόσμο εχθρικό για τον άνθρωπο στην άλλη πλευρά, εκεί όπου η ευτυχία γίνεται πράξη.
Η παράσταση που έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές, προβάλει ένα εξαιρετικό μήνυμα στους θεατές δίνοντας τους την ευκαιρία να προβληματιστούν αλλά και να ταξιδέψουν σ’ έναν κόσμο ονειρικό όπου τα όνειρα μας μπορούν να γίνουν αληθινά! Το έργο συνεχίζεται για 3η χρονιά με νέα σκηνοθετική ματιά και πρωτότυπη μουσική επένδυση, που απογειώνει την υποβλητική και γεμάτη δυναμισμό ερμηνεία του Θωμά Κινδύνη.
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα | Διασκευή κειμένου: Θωμάς Κινδύνης | Μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης | Σκηνικά: Κωνσταντίνα Μαρδίκη | Φωτισμοί–Video προβολές: Παναγιώτης Λαμπής
Διάρκεια: 70'

Από τις 14 Οκτωβρίου κάθε Κυριακή στις 12.00, για έκτο χρόνο μετά την πρώτη του παρουσίαση το Κούκου!…μια βόλτα στο δάσος!, η sold-out παράσταση για βρέφη και μικρά παιδιά, επιστρέφει!
Το «Κου-κού… μια βόλτα στο δάσος» είναι ένα βιωματική αφήγηση παραμυθιού για πολύ μικρά παιδιά. Συνδυάζει το θέατρο με τη μουσική, τη φαντασία και την περιπέτεια. Είναι ένα πρόγραμμα που γεμίζει χαμόγελα τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα τα μυεί στη μελωδία, στο ρυθμό και σε άλλες ιδιότητες της μουσικής!
- «Κού-κου! Θέλεις να παίξουμε;» είπε ένα πολύχρωμο πουλί κρυμμένο μέσα στις φυλλωσιές του δέντρου.
- «Ω, ναι!» απάντησε το πολύ ζωηρό παιδί.
- «Όμως πού είσαι;»
- «Έλα να με βρεις!»
Το παιδί άρχισε να ψάχνει ώσπου βρέθηκε μέσα στο δάσος! Δειλά, δειλά στην αρχή και με ενθουσιασμό στην συνέχεια, το παιδί και ο πολύχρωμος φίλος του, θα αρχίσουν ένα παιχνίδι ανακάλυψης που θα τους φέρει πιο κοντά στη φύση. Θα παίξουν με τις σταγόνες της βροχής, θα κρυφτούν από τον κεραυνό και θα κολυμπήσουν στα γαλάζια νερά του ποταμού ώσπου η κοινή τους περιπέτεια θα τους οδηγήσει σε μια υπέροχη φιλία. Τι θα λέγατε να ξεκινήσουμε μια φανταστική βόλτα στο δάσος; Τι θα συναντούσαμε; Σίγουρα τραγούδι! Σίγουρα παιχνίδι! Σίγουρα φίλους!
Τα παιδιά παίζουν μαζί μας:
Στην παράσταση αυτή τα παιδιά παίζουν μαζί με τους ηθοποιούς και συμμετέχουν στις περιπέτειες του ήρωα! Θα δούνε από κοντά φυσικά μουσικά όργανα και πως με αυτά μπορούμε όχι μόνο να παίξουμε μουσική, αλλά και να αναπαράγουμε ήχους της φύσης!
Μουσική και τραγούδι:
Η παράσταση γίνεται με τη χρήση φυσικών μουσικών οργάνων, τα οποία ακολουθούν τα παιδιά σε όλη την πορεία της παράστασης. Με τα μουσικά όργανα αλλά και το σώμα μας (body percussion) θα φτιάξουμε όλοι μαζί τους ήχους της φύσης. Στην παράσταση κυρίαρχο είναι το τραγούδι του Κού-κου, το οποίο μαθαίνουν και τα παιδιά και το χρησιμοποιούν στην περιπέτεια τους. Η μουσική της παράστασης είναι βασισμένη στο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff.
Αξίες και έννοιες:
Η φιλία είναι ένα πανέμορφο δώρο για τον άνθρωπο και φίλος μπορεί μας μπορεί να είναι και ένα ζώο ή ακόμα και η ίδια η φύση!
Στο παραμύθι μας το σπίτι του Κού-κου είναι το δάσος, το δάσος είναι το σπίτι του φίλου μας, αλλά και άλλων χιλιάδων ζώων, το αγαπάμε όπως το δικό μας σπίτι.  Γνωρίζουμε και μαθαίνουμε για το νερό, τον αέρα, τη φωτιά, τον κεραυνό και τη βροχή. Η παράσταση είναι μια μελετημένη προσέγγιση του θεάτρου για πολύ μικρά παιδιά.
Σύλληψη-κείμενο-τραγούδια-σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα | Ερμηνεύουν: Άννα Σ. Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Μαρία Ιωάννου
Για βρέφη από 18 μηνών και παιδιά έως 6 ετών
Διάρκεια: 50 λεπτά
Πληροφορίες/κρατήσεις για σχολικές παραστάσεις: Βλασία Βερβέρη, 6944659865

Από τις 3 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 17:30 έρχεται Ο Δράκος των χρωμάτων για παιδιά 3 ως 8 ετών. Μια παράσταση παιχνίδι για μικρά παιδιά με χρώματα, μουσική και πολύ χορό! Ελάτε να ανακαλύψουμε τον πολύχρωμο κόσμο μας στην διαδραστική παράσταση-παιχνίδι.
Μια φορά κι έναν καιρό ένας δράκος λιχούδης και πεινασμένος τριγυρνούσε στο πολύχρωμο δάσος… Μα με τόσα χρώματα γύρω του και τόσο που πείναγε η κοιλιά του, δεν άντεξε για πολύ άνοιξε το στόμα του και έφαγε όλα τα χρώματα, το κόκκινο που του θύμιζε μια τούρτα φράουλα, το πράσινο που του θύμιζε γλειφιτζούρι και όλα μα όλα τα χρώματα που όλα τελικά του θύμιζαν κάποιο νόστιμο γλυκό! Τι θα συμβεί όμως τώρα που ο κόσμος έμεινε χωρίς χρώματα;
Στο τέλος της παράστασης μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει τα παιδιά, αφού ο Δράκος μας, θα χορέψει μαζί τους στην γιορτή που θα οργανώσουν!
Σύλληψη-κείμενο-τραγούδια-σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα | Ερμηνεύουν: Άννα Σ. Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης

Πού ζει ο Άγιος Βασίλης; Ψάχνοντας τον πιο μαγικό άνθρωπο του κόσμου. Μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά από 2 έως 7 ετών με ζωντανή μουσική. Ένα παιδί ψάχνει να βρει τον πιο μαγικό άνθρωπο του κόσμου, με την βοήθεια ενός μαγικού χάρτη θα ταξιδέψει και θα γνωρίσει ξωτικά, παιδιά, παππούδες και γιαγιάδες, οδηγούς τρένων, ζαχαρωτά που μιλάνε και διάφορα άλλα πλάσματα για να ανακαλύψει πως το αληθινό σπίτι του Άγιου Βασίλη βρίσκεται στην καρδιά μας!
Παραστάσεις: Σάββατο 8, 15, 22 Δεκεμβρίου στις 5:30 μ.μ. και Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 12:00, Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου στις 11:30, Παρασκευή 28 & Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις 18.00, Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στις 15.00, Τετάρτη 2 Γενάρη στις 11:30, Πέμπτη 3 Ιανουαρίου και Παρασκευή 4 στις 18.00
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Ερμηνεύουν: Άννα Σ. Τζίμα, Γαβρήλος Χατζηβασιλείου, Δημήτρης Σκούρτης, Ζωή Κουσάνα

Χριστουγεννιάσματα & Καλαντίσματα Για όλη την οικογένεια, από 3 έως 99 ετών! Κάλαντα, δρώμενα, χοροί αλλά και μύθοι για τους τρομερούς καλικαντζάρους θα ξετυλιχτούν μπροστά μας για να μας μεταφέρουν στον παραμυθένιο κόσμο των Ελληνικών Χριστουγέννων. Ποιος ήταν ο Άγιος Βασίλειος από την Καππαδοκία και πως συνδέεται με το έθιμο της Βασιλόπιτας; Μια απολαυστική μουσικοθεατρική παράσταση με ζωντανή μουσική (Γκάιντα, κλαρίνο, κιθάρα, φλογέρες, κρουστά, μεταλλόφωνα, ξυλόφωνα) για όλη την οικογένεια!
Κείμενα: Ματίνα Τσιγκούνη, Σκηνοθεσία: Θωμάς Κινδύνης | Ερμηνεύουν: Ανδριάνα Λαμπαδιάρη, Βάγια Τσιμάρα, Δανάη Στεργίου, Δημήτρης Σκούρτης, Ερμόλαος Κατζουρίδης, Θέμης Αμοιρίδης, Μαρία Ιωάννου, Μιλένα Γεωργιάδου, Σελήνη Φιλιππιτζή, Στεφανία Πολλάκη
Παραστάσεις: Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου & Τετάρτη 2 Γενάρη 2018 στις 19.30

Καλικαντζαροζαβολιές!!! Διαδραστική παράσταση-παιχνίδι για παιδιά από 2 έως 6 ετών με ζωντανή μουσική. Καλικάντζαροι τρελαμένοι για σκανδαλιές, μας χτυπάνε την πόρτα!!! Μπαίνουμε κρυφά μέσα στα σπίτια για να φάμε όλη την πίτα, για να φάμε το γλυκό να λερώσουμε τα τζάμια και να χορέψουμε τρελό… καλικαντζαροχορό! Μικροί καλικάντζαροι ετοιμαστείτε για τις πιο τρελές χριστουγεννιάτικες ζαβολιές! Ο Αρχηγός των Καλικαντζάρων οργανώνει την καλικαντζαροσυμμορία του για να καταφέρει να κόψει το δέντρο της ζωής αλλά και να προκαλέσει πανικό στην πόλη. Μεταμορφώνει τα παιδιά σε καλικάντζαρους και τα εκπαιδεύει στις πιο απίστευτες καλικαντζαροζαβολιές!
Παραστάσεις: Σάββατο 8, 15, 22 Δεκεμβρίου στις 17.30 και Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 12:00
Κείμενα-Σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα | Ερμηνεύουν: Αλέξανδρος Πισκιούλης, Ερμέλαος Κατζουρίδης, Πολυτίμη Γιώτα

Η Χύτρα με το Χρυσάφι, εμπνευσμένο έργο από παραδοσιακό Ιρλανδικό παραμύθι, έρχεται από την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 15.00 και κάθε Κυριακή ως τις 5 Μαΐου 2019.
Ο Θωμάς Κινδύνης και η «Παραμυθένια Ορχήστρα» του μας καλούν σ’ ένα μουσικοθεατρικό ταξίδι στην Ιρλανδία, όπου ένα ξωτικό, μια χύτρα γεμάτη χρυσάφι και ο Νάιαλ Ο Λίρι που λαχταρούσε να έχει τα καλά των άλλων, θα μας φέρουν πιο κοντά στην αυτογνωσία! Μπορεί το «άλλο» να είναι «φανταχτερό», «πολύτιμο» και «λαχταριστό» όμως τελικά ίσως ο δικός σου δρόμος και ο δικός σου «αληθινός» θησαυρός να βρίσκεται ακριβώς μπροστά σου και να πρέπει εσύ να σηκώσεις τα μανίκια σου για να τον κάνεις να λάμψει!
Ο «άτυχος» Νάιλ Ο Λίρι, καθόταν μια μέρα στη λιακάδα και ονειροπολούσε… Και τι δε θα έκανε εάν είχε την τύχη με το μέρος του έστω για μια φορά στη ζωή του! Θα έφτιαχνε φυσικά μια φάρμα και …άλλα πολλά… Και φαίνεται πως τελικά η τύχη του χαμογέλασε γιατί εντελώς ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά του ένα ξωτικό με μια χύτρα γεμάτη χρυσάφι! Tο μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να πιάσει το ξωτικό και τα χρυσάφια θα ήταν δικά του! Έτσι πίστευε και βάλθηκε να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να το καταφέρει! Μα μια μεγάλη έκπληξη τον περιμένει, αφού θα ανακαλύψει πως ο Θησαυρός που πάντα λαχταρούσε δε βρισκόταν στην χύτρα του Ξωτικού, αλλά στα δικά του χέρια και στις δικές του ιδέες!
Διασκευή-τραγούδια-σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα | Μουσική διδασκαλία, Μουσική διεύθυνση: Θωμάς Κινδύνης | Την Παραμυθένια Ορχήστρα αποτελούν οι: Άννα Σ. Τζίμα, Βάγια Τσιμάρα, Δανάη Στεργίου, Δημήτρης Σκούρτης, Μαρία Ιωάννου, Σελήνη Φιλιππιτζή, Στεφανία Πολλάκη, Χαρά Παπαμιχαλοπούλου

🎭

Θέατρο Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα, 2103464903, 2103464002

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη